Řezy jako peříčko
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
10min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1070
kalorií
1.0g
cukrů
24.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Příprava piškotu: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáme žloutky, poté po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plech s pečicím papírem nalijeme těsto. Pečeme při 180°C 10 minut. Vychladlé těsto podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy.
Krém: Nejdřív odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Jeden pruh piškotu potřeme 1/3 krému, na to položíme 2. pruh, krém a 3. pruh. Zbylým krémem potřeme povrch i boky. Rozpustíme čokoládu s troškou šlehačky. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu s krémem. Necháme v ledničce 3 hodiny ztuhnout.
Jana Langrová02. 08. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.