Jablka s křenem
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
1dní 1h 0min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
0min | 1dní 1h 0min |
Nutriční hodnoty |
---|
3720 kalorií | 532.0g cukrů | 4.0g tuků | 16.0g bílkovin |
Příprava
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a omyjeme. Křen si načistíme. Obojí si nastrouháme v mixeru nebo na struhadle a přidáme cukr a ocet. Vše řádně promícháme a necháme 24 hodin uležet (sem tam musíme promíchat, aby se cukr dobře rozpustil a promísily se chutě). Pak jen napěchujeme rovnoměrně směs jablek a křenu do sklenic a zalijeme každou sklenici vodou, která nám zbyla. Nesterilizujeme, jen uchováváme na chladném temném místě.