Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
10min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
908
kalorií
0.0g
cukrů
15.0g
tuků
27.0g
bílkovin
Příprava
Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16). Přidáme cukr. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Přidáme agar-agar (nebo želatinu) a vaříme 1 minutu.
Několik minut necháme chladnout. Až bude hmota chladná, přidáme ušlehanou šlehačku.
Výslednou pěnu dáme do misek Baron (LS-163-12-DG) nebo číší Baron na šampaňské (LS-163-C-DG).
Uložíme na chladném místě na dobu nejméně 6 hodin. Podáváme studené.
Tip k receptu
Pěnu můžeme ozdobit trochou medu.
Zepter27. 04. 2012
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.