Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Karamelizované brambory

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 55min
Nutriční hodnoty
1038 kalorií 0.0g cukrů 82.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Brambory dobře omyjeme a dáme vařit to osolené vody (a kdo chce, může pro lepší chuť přidat trochu mletého kmínu). Po uvaření je scedíme, necháme zchladit a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny, případně na čtvrtky - záleží na jejich velikosti. Na pánvi si pak rozehřejeme máslo, na kterém brambory opečeme dozlatova. Těsně před koncem je poprášíme moučkovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Podáváme ochucené mořskou solí.


Přidat na Pinterest
Ajaja

28. 12. 2012, Recept navštíven: 2005x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star
Asi věc názoru, ale mě brabmory na sladko moc nejedou :/

28. 12. 2012, 11:30

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star
velmi sa neujali

11. 09. 2016, 18:09

Thumb
Nee, tfuj

Tom 02. 05. 2017, 15:00

Marcianto
Restaurant_star
Jednak autorka v receptu kromě kmínu neuvádí žádné koření (např. rozmarýn) a jednak s tím cukrem jako příloha k masu je to opravdu nechutné. Když chce brambory s cukrem, tak si má vymyslet např. nějakou buchtu nebo knedlíky. A jestli je na 350 g brambor (což jsou 2-3 brambory) 1 lžíce cukru pouze na poprášení, to se mi taky nezdá.
Přidané ingredience: rozmarýn

02. 05. 2017, 17:59

Přidat komentář
Thumb
Vyzkoušeli jsme k večeři, ale bylo to opravdu nechutné!!! Už nikdy více !!!

Anna 30. 12. 2012, 00:15

Ajaja
Je třeba opravdu jen poprášit, pak chuť koření (sůl, rozmarýn...) nepřebijou... Nesmí se cukrovat jak bábovka :-) :-)

Ajaja 30. 12. 2012, 10:55

Thumb
Jak píše Zlatuška, zřejmě věc názoru. Vařím už nejaký ten pátek a v kuchyni se vyznám, troufám si říct, že snad vím kolik čeho, ale tohle fakt NEE, nemůžu doporučit nikomu.

Anna 30. 12. 2012, 23:41

Thumb
Je zajímavé, že všechny recenze a komentáře jsou negativní, přesto je recept zařazen mezi nejlepší

jana.smidži 31. 05. 2017, 16:19

Facebook komentáře