Karamelizované brambory

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
15min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

1038 kalorií
0.0g cukrů
82.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Brambory dobře omyjeme a dáme vařit to osolené vody (a kdo chce, může pro lepší chuť přidat trochu mletého kmínu). Po uvaření je scedíme, necháme zchladit a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny, případně na čtvrtky - záleží na jejich velikosti. Na pánvi si pak rozehřejeme máslo, na kterém brambory opečeme dozlatova. Těsně před koncem je poprášíme moučkovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Podáváme ochucené mořskou solí.

přidejte na:
Ajaja

28. 12. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Asi věc názoru, ale mě brabmory na sladko moc nejedou :/

slavuska 28. 12. 2012, 11:30

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi sa neujali

Svetlana 11. 09. 2016, 18:09

Chybějící obrázek
Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Nee, tfuj

Tom 02. 05. 2017, 15:00

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Jednak autorka v receptu kromě kmínu neuvádí žádné koření (např. rozmarýn) a jednak s tím cukrem jako příloha k masu je to opravdu nechutné. Když chce brambory s cukrem, tak si má vymyslet např. nějakou buchtu nebo knedlíky. A jestli je na 350 g brambor (což jsou 2-3 brambory) 1 lžíce cukru pouze na poprášení, to se mi taky nezdá.
Přidané ingredience: rozmarýn

Marcianto 02. 05. 2017, 17:59

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Vyzkoušeli jsme k večeři, ale bylo to opravdu nechutné!!! Už nikdy více !!!

Anna 30. 12. 2012, 00:15

Ajaja
Je třeba opravdu jen poprášit, pak chuť koření (sůl, rozmarýn...) nepřebijou... Nesmí se cukrovat jak bábovka :-) :-)

Ajaja 30. 12. 2012, 10:55

Chybějící obrázek
Jak píše Zlatuška, zřejmě věc názoru. Vařím už nejaký ten pátek a v kuchyni se vyznám, troufám si říct, že snad vím kolik čeho, ale tohle fakt NEE, nemůžu doporučit nikomu.

Anna 30. 12. 2012, 23:41

Chybějící obrázek
Je zajímavé, že všechny recenze a komentáře jsou negativní, přesto je recept zařazen mezi nejlepší

jana.smidži 31. 05. 2017, 16:19