Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kardinálovy řezy

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 1h 0min , porce

460 kalorií, 2.0g cukrů, 24.0g tuků, 28.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ze 3 bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh. Celé vejce, 2 žloutky, 50 g cukru ušleháme do pěny zlehka vmícháme mouku. Jeden cukrářský sáček naplníme sněhem a druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme nejdříve ze sněhu pět pruhů po celé délce plechu asi 2 cm od sebe. Vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je mezi sněhové pruhy. Vynecháme větší mezeru a totéž nastříkáme na druhé půlce plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 10 až 15 minut. Vychladlé řezy zbavíme papíru, oba pásy potřeme marmeládou, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a přiklopíme druhým dílem.

Hloušková

02. 04. 2011, Recept navštíven: 7715x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kardinálovy řezy

Kardinálovy řezy

Ze 3 bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh. Celé vejce, 2 žloutky, 50 g cukru ušleháme do pěny zlehka vmíc...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kardinálovy řezy Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý a zaujímavý recept

01. 11. 2015, 20:45

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

15. 09. 2016, 17:46

Přidat komentář
Roxana
Tp je fakt zajímavý recept!

Roxana 03. 04. 2011, 22:01

veerac
Něco podobného jsem dělala, musím se podívat,jestli jsem ten recept nevyhodila. Možná je to to samé, jen jsem ubrala cukr.Ten sníh v tom chutnal jako polyestér. Jinak to bylo dobré.

veerac 15. 01. 2012, 18:38

Roxana
Panenko skákavá, tak to já ještě projedu jiné recepty, jsem známá tím, že všude ubírám cukr. Ať je to vánoční cukroví či nějaké dezerty či buchty, cokoliv. Nesnášíme komplet všichni doma - přeslazené a tohle se mi vyplácí, srovnám poměry, taky to může být překlep. Díky za upozornění !!!!

Roxana 15. 01. 2012, 20:06

veerac
Možná, že je to s tím cukrem správně a pak nechutná sníh po polyestru, ale já také všude ubýrám cukr a tohle mi přijde děsně sladké. Ten recept do jsem dělala nevím kam přišel. Jestli jsem ho nevyhodila, tak jej najdu jen náhodně. Nemám kdy probírat všechny moje recepty.

veerac 16. 01. 2012, 20:16

Roxana
No já i když mne honí mlsná, přeslazené to být nesmí, nesladím ani kávu a čaj. Sladké limonády, sirupy - to ani neznám, brrr. To už něco dobrého, na netu je plno Kardinálových řezů, kouknu se ještě tam, pokud ovšem nejsou od jednoho autora, to bych moc nevypátrala.

Roxana 16. 01. 2012, 20:22

veerac
Tak to vyzkoušej a pak napiš, jak to chutnalo.

veerac 18. 01. 2012, 22:57

Roxana
Jo, ale teď nevím který vybrat, co jich na netu je a minimální rozdíly, ach jo. Akorát toho cukru je většinou fakt míň. Napíšu potom.

Roxana 19. 01. 2012, 11:23

veerac
Ještě jsi nevyzkoušela recept? Já jsem dělala bábovku s vůní perníku bez žloutků a teď nevím, co z nich upéci. Vánočka se mi zrovna dělat nechce.

veerac 22. 01. 2012, 18:52

Roxana
Ne, vůbec není čas a našim zas peču to, co mohou a mají rádi, to víš, staří lidé už jsou konzervativní.

Roxana 22. 01. 2012, 19:17

veerac
Čas je prostě nedostatkové zboží.

veerac 23. 01. 2012, 20:55

Facebook komentáře