Katama - kynuté placky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do misky dáme mouku, sůl, cukr, droždí a mlékem zaděláme pružné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na 3 hodiny do tepla.
Cibulky si nasekáme nadrobno.
Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé třetiny vyválíme tenkou placku, posypeme ji nasekanou cibulkou a z jedné strany stočíme do válečku. Váleček stočíme do šneka. Šneky opět vyválíme na placky. Každou placku propícháme na několika místech vidličkou, aby se nekroutila při smažení.
Placky zvolna usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Tip k receptu
Přikusujeme k polévce nebo zeleninovému salátu. Jsou opravdu dobré i jen tak samotné, doporučuju rovnou udělat z dvojité dávky 6 placek.
Angel 66613. 09. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 25. 02. 2017, 12:42

Svetlana 25. 08. 2017, 19:15

majka 25. 09. 2017, 18:38

katka16031 05. 10. 2017, 20:36

hanka 18. 06. 2018, 20:29
Michal 03. 05. 2012, 20:09