Katama - kynuté placky
Obtížnost
Čas přípravy
3h 15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
3h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
2049
kalorií
4.0g
cukrů
154.0g
tuků
22.0g
bílkovin
Příprava
Do misky dáme mouku, sůl, cukr, droždí a mlékem zaděláme pružné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na 3 hodiny do tepla.
Cibulky si nasekáme nadrobno.
Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé třetiny vyválíme tenkou placku, posypeme ji nasekanou cibulkou a z jedné strany stočíme do válečku. Váleček stočíme do šneka. Šneky opět vyválíme na placky. Každou placku propícháme na několika místech vidličkou, aby se nekroutila při smažení.
Placky zvolna usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Tip k receptu
Přikusujeme k polévce nebo zeleninovému salátu. Jsou opravdu dobré i jen tak samotné, doporučuju rovnou udělat z dvojité dávky 6 placek.
Angel 66614. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.