Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Katama - kynuté placky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 3h 15min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 3h 35min , porce

2049 kalorií, 4.0g cukrů, 154.0g tuků, 22.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do misky dáme mouku, sůl, cukr, droždí a mlékem zaděláme pružné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na 3 hodiny do tepla.
Cibulky si nasekáme nadrobno.
Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé třetiny vyválíme tenkou placku, posypeme ji nasekanou cibulkou a z jedné strany stočíme do válečku. Váleček stočíme do šneka. Šneky opět vyválíme na placky. Každou placku propícháme na několika místech vidličkou, aby se nekroutila při smažení.
Placky zvolna usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Přikusujeme k polévce nebo zeleninovému salátu. Jsou opravdu dobré i jen tak samotné, doporučuju rovnou udělat z dvojité dávky 6 placek.

Angel 666

13. 09. 2010, Recept navštíven: 3766x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Katama - kynuté placky

Katama - kynuté placky

Do misky dáme mouku, sůl, cukr, droždí a mlékem zaděláme pružné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na...

Zobrazit všechny podobné recepty k Katama - kynuté placky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Místo zelené cibulky jsem do placky nadrobno nakrájel kysané zelí a chutná taky skvěle.

Michal 03. 05. 2012, 20:09

Facebook komentáře