Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Katama - kynuté placky

Obtížnost Čas přípravy
3h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 3h 35min
Nutriční hodnoty
2049 kalorií 4.0g cukrů 154.0g tuků 22.0g bílkovin

Příprava

Do misky dáme mouku, sůl, cukr, droždí a mlékem zaděláme pružné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na 3 hodiny do tepla.
Cibulky si nasekáme nadrobno.
Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé třetiny vyválíme tenkou placku, posypeme ji nasekanou cibulkou a z jedné strany stočíme do válečku. Váleček stočíme do šneka. Šneky opět vyválíme na placky. Každou placku propícháme na několika místech vidličkou, aby se nekroutila při smažení.
Placky zvolna usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Přikusujeme k polévce nebo zeleninovému salátu. Jsou opravdu dobré i jen tak samotné, doporučuju rovnou udělat z dvojité dávky 6 placek.


Přidat na Pinterest
Angel 666

13. 09. 2010, Recept navštíven: 4355x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na tieto placky je uchvatne dobrý

25. 02. 2017, 12:42

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
na plackach sme si dobre pochutnali

25. 08. 2017, 19:15

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
placky su chutné

25. 09. 2017, 18:38

Přidat komentář
Thumb
Místo zelené cibulky jsem do placky nadrobno nakrájel kysané zelí a chutná taky skvěle.

Michal 03. 05. 2012, 20:09

Facebook komentáře