Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Chudý student - stránka 5

Balkánské těstoviny pro jednoho

Balkánské těstoviny pro jednoho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g těstovin, 100 g balkánského sýra, 1 kousek rajčete, 1 balení bílého jogurtu, 1 lžička olivového oleje, 1/4 okurky

Těstoviny uvaříme podle návodu. Sýr, okurku a rajče nasekáme na kostičky. Důkladně zamícháme s jogurtem, olejem a dochutíme bazalkou a oregánem. Nakonec promícháme s těstovinami.

Topinková svačinka

Topinková svačinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků chleba, 10 dkg trvanlivého salámu, 3 vejce, 1 cibule, 12 plátků plátkového sýra, 1 hrst majoránky, troška Vegety, troška mleté papriky

Chleba nakrájíme na plátky, ty pak ještě rozpůlíme na půlky. Opečeme je v topinkovači. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, do kastrůlku nebo na pánvičku dáme olej a osmahneme cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený salám, trochu osmahneme. Přid...

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dietního salámu, malé balení rajčatového protlaku, malé balení tatarské omáčky, 1 kyselá okurka, 1 cibule

Salám umeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli. Promícháme.

Zapečené špagety s párkem

Zapečené špagety s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 paprika (kapie), 1/2 brokolice, 1 debrecinský párek, 4 rajčata, 1 hovězí bujón, 1 balení smetany, troška kečupu, 3 slepičí vejce, 100 g tvrdého sýra

Špagety uvaříme s kostkou bujónu. Necháme je okapat. Nasekáme si papriku na kostičky, uvaříme brokolici a orestujeme na kostičky nasekaný párek. Poté vše smícháme se špagetami. Přesypeme do pekáče, navrch přidáme rajčata a dáme zapéct. Smetanu ro...

Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 konzerva tuňáka, 100 g oliv

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Orestujeme cibuli na olivovém oleji a přimícháme tuňákovou konzervu. Dochutíme solí a česnekem. Nakonec přidáme olivy a důkladně prohřejeme. Promícháme s těstovinami a můžeme podávat.

Pivní tvarůžky

Pivní tvarůžky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml kravského mléka, 2 lžíce černého piva, špetka drceného kmínu a troška celého kmínu na ozdobu, 1 balení tvarůžků, 1 lžíce odtučněného tvarohu, 1 lžička másla

Smícháme mléko, drcený kmín, pivo a máslo a začneme vařit. Tvarůžky najrájíme na kousky a přidáme do teplého mléka. Mícháme do úplného rozpuštění. Tvaroh ušleháme do hladka a rozdělíme do dovu misek. Polijeme rozpuštěnými tvarůžky a ozdobíme celý...

Ovesné flameri

Ovesné flameri

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g ovesných vloček, 500 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, 1 lžička skořice, 1 hrst rozinek, 1 hrst vlašských ořechů, 3 jablka

Mléko dáme vařit, když ještě teplé (předtím, než se začne zvedat), přidáme med, cukr, skořici, sůl a přivedeme k varu. Poté přisypeme vločky a vaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout a mezitím si nasekáme oříšky a nastrouháme oloupaná jablka. Roz...

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 předek z králíka, 1 bílý jogurt, 1/2 balení majonézy, 1 sklenka nakládané zeleniny Moravanka, 2 cibule, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, sůl, pepř, ocet

Uvaříme předek z králíka a nakrájíme na kousky, přidáme bílý jogurt, majolku, okapanou, nakládanou a nakrájenou zeleninu, posekanou cibulku a vše ochutíme hořčicí, moučkovým cukrem, solí, pepřem a octem. Vše pořádně smícháme a necháme odležet do d...

Chlebík opékaný na italský způsob

Chlebík opékaný na italský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sendviče, 8 sardinek, 8 plátků uzeného sýra, 4 oloupaná rajčata, 50 ml rostlinného oleje, lžíce másla na vymazani pekače, troška mletého pepře

Plátky sendviča opečieme z jednej strany na rozpálenom oleji do zlata. Potom ich uložíme do zapekacej misy vymastenej maslom opečenou stranou nahor. Na každý kúsok položíme plátok syra rovnakej veľkosti ako sendvič, jednú sardinku a dve kolieska ...

Sýrové brambory se slaninou

Sýrové brambory se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 1 cibule, 50 g prorostlé slaniny, 250 ml smetany, 1 balení sýrové omáčky Knorr fix, 1 svazek pažitky, pepř, sůl, olej

Brambory ve slupce vaříme cca 20 min. v osolené vodě. Oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostky a spolu se slaninou opečeme na oleji. Přilijeme smetanu, vmícháme Knorr fix sýrovou omáčku a krátce povaříme. Brambory...

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Kuřecí tortilly s meruňkovou marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily (tortilly), 4 lžíce meruňkové marmelády, 200 g kuřecích prsou (pečených nebo grilovaných), 2 jarní cibulky

Kuřecí maso a jarní cibulku pokrájíme na kousky. Každou tortillu vždy potřeme lžící marmelády a poklademe kuřecím masem a jarní cibulkou. Stočíme nebo poskládáme a zapékáme 5-6 minut pod rozpáleným grilem. Ihned podáváme.

Kuře se zázvorem a saturejkou

Kuře se zázvorem a saturejkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 lžíce nakrájené saturejky, 1 lžička soli, 1 lžička zázvoru, ¨3 lžíce másla

Očištěné kuře zvenku i zevnitř potřeme saturejkou, lehce solíme, posypeme zázvorem a pokapeme rozehřátým máslem. Troubu rozpálíme na 180°C a asi hodinu (podle velikosti) v ní kuře pečeme dozlatova.

Talíř z kozlíčku s vejcem a cibulí

Talíř z kozlíčku s vejcem a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polníčku, 3 vejce, 1 ks cibule, 10 ml rostlinného oleje, 10 ml octa, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru krupice, 1 špetka pepře

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekéme nadrobno. Polníček omyjeme a nasekáme na kousky. Smícháme s nakrájeným vejcem a nadrobno nakrájenou cibulí. Zalijeme zálivkou, kterou jsme získali důkladným smícháním oleje, octa, soli, cukru a pepře.

Rozmarýnové chipsy

Rozmarýnové chipsy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 velké brambory, 20 ml olivového oleje, 1 lžička rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře

Brambory pod vodou dobře okartáčujeme a poté usušíme. Troubu nastavíme na střední stupeň a pečeme v ní brambory asi hodinu, nebo o trochu víc, když jsou vážně extra velké. Poté brambory vyjmeme a troubu rozpálíme na nejvyšší stupeň. Každou brambo...

Chutné slané palačinky

Chutné slané palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 100 g uzeného masa, 250 g hladké mouky, 3 slepičí vejce, 250 ml kravské mléka, špetka soli, 3 lžíce másla

Slaninu a uzené maso nakrájejte na drobné kousky. Část odebere (asi 1/6) a osmažte na másle. Poté vlijte na pánev část těsta, které jste připravili rozšleháním vajec, mouky, mléka a soli. Vše společně osmažte. Podávejte horké. Uvedené množství vy...

Hrachová omáčka

Hrachová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý pórek, 150 g hrášku, 150 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecné)

Pórek nakrájíme na tenká kolečka a společně s hráškem podusíme 15 minut v zeleninovém vývaru. Dobře rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme pepřem, solí a tymiánem (u dětí můžeme pepř i sůl vynechat).

Tousty z  obyčejného chleba

Tousty z obyčejného chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 10 dkg Eidamu, 10 dkg měkkého salámu, 10 plátků chleba, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu

Vezmeme si dva krajíce chleba. Jeden namažeme kečupem a druhý hořčicí. Takto namažeme všechny připravené krajíce. Na chléb s kečupem poklademe kolečka cibule, salámu a nakonec přiložíme plátek sýra. Přiklopíme plátkem s hořčicí. Toastovač zapn...

Bramborový keks

Bramborový keks

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 brambory, 1 vejce, 1 cibule, Vegeta

Nakrájané zemiaky na malé kocky uvaríme v osolenej vode. Uvarené zmiešame s vajíčkom a nadrobno nakrájanou cibuľou. Zmes vylejeme na zapekaciu misu a pečieme asi cca 20 min na 180 stupňov.

Domácí vaječnice

Domácí vaječnice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky chleba, může být i starší, 2 vejce, 1 paprika , 2 rajčata, 1 malá cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst polníčku, špetka soli, olej

Krajíce chleba překrojíme na půlky. Rozpálíme si olej na pánvi, nadrobno nakrájíme cibulku, rajčata nakrájíme na kolečka, papriku taktéž. Rošleháme vajíčka a půlkrajíčky chleba v nich z obou stran dobře omočíme a hned je opékáme v rozpáleném oleji...

Chlebová pizza

Chlebová pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

starší chléb, 200 ml mléka, 1 špetka soli, špetka pepře, 2 vejce, kečup, zbytky měkkého salámu a jiných uzenin, strouhaný sýr, pórek nebo jarní cibulka, lžíce másla, strouhanka, koření na pizzu

Chléb nakrájíme na menší kostky a přelijeme částí mléka- pozor na rozmočení. Nakrájíme zbytky uzenin a jiných věcí, které se dají dát na náplň pizzy (výborně to pomůže udělat čistku v lednici). Vymažeme a vysypeme formu nebo pekáč, ve které chcem...

Česnečka od Irči

Česnečka od Irči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 300 g oloupaných brambor, špetka soli, 4 stroužky česneku, 50 g sádla, špetka drceného kmínu, 100 g chleba

Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme se solí a kmínem doměkka. Pak přidáme se špetkou soli utřený česnek a sádlo. Polévku podáváme s opečeným chlebem.

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 60 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 ml mléka, 1 špetka soli, 1 balení veky

Houby nadrobno nakrájíme a podusíme na lžičce vody. Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme řídké palačinkové těsto, vmícháme houby a ve vzniklém těstíčku namáčíme na plátky nakrájenou veku. Smažíme v horkém oleji.

Směs na boloňské špagety

Směs na boloňské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slunečnicového oleje, 600g balení vepřového mletého masa, 1 cibule, 1 kořen mrkve, 200 ml rajčatového protlaku, 1 lžička soli, 200 ml kečupu, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička oregana, 200 ml červeného vína

Orestujeme cibulku, přidáme mrkvičku na kousky, protlak, kečup, mleté maso, vodu, sůl, cukr, oregano, zalijeme červeným vínem a dusíme. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.

Ovocná strouhanková buchta levná

Ovocná strouhanková buchta levná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 80 g cukru moučka, 4 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka skořice, citronová kůra, ovoce, 100 g strouhanky

Nastrouháme si kůru z omytého citrónu. Strouhanku prosejeme s práškem do pečiva. Utřeme máslo s cukrem, žloutky, citrónovou kůru, strouhanku s práškem do pečiva a vmícháme sníh z bílků. Vypracujeme těsto. Poté těsto rozetřeme na vymazaný a vysypan...

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených nastrouhaných brambor, 1 velká cibule, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky (chilli) , špetka mletého kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.

stránka: