Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Chudý student - stránka 6

Nudlový nákyp s tvarohem

Nudlový nákyp s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g širokých nudlí, 500 g jemného tvarohu, 4 jablka, 1 sklenka malého meruňkového kompotu, 3 vejce, 2 dcl mléka, 50 g rozinek, 5 lžic cukru moučka, 80 g ztuženého pokrmového tuku, špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru

Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Promastíme půlkou dávky tuku a dáme do mísy, přidáme tvaroh, žloutky, promíchané s cukrem, vanilkový cukr, oprané rozinky a vše dobře promícháme. Našlehaný sníh z bílků postupně vmích...

Chalupnický oukrop

Chalupnický oukrop

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 3 velké brambory, 1 kostka masoxu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, půl lžičky majoránky, špetka soli, půl lžičky mletého pepře, 1 cibule, 2 plátky tmavého chleba

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a zalijeme vodou s přidaným masoxem. Uvaříme doměkka. Na polovině másla osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji k polévce s brambory a ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou, pepřem a sol...

Gramatika

Gramatika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

menší hlávka bílého zelí, 250 g dlouhozrnné rýže, 150 g měkkého salámu, 4 lžíce slunečnicového oleje, menší lžička soli, lžička kmínu

Uvaříme rýži. Mezitím nakrájíme zelí na menší kousky, rychle orestujeme na 2 lžících oleje, přidáme sůl a kmín a podusíme doměkka. Salám nakrájíme na kostičky a zlehka opečeme na zbylém oleji. Rýži, zelí a salám smícháme dohromady a podáváme.

Celerový řízek s protlakem

Celerový řízek s protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celery, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 vejce, 5 dkg hladké mouky, 8 dkg strouhanky, 100 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Dva středně velké oloupané celery uvaříme napolo v osolené vodě. Vychladlé pak nakrájíme na tenké plátky. Jeden potřeme rajským protlakem /může být i kečup/ a druhým je přiklopíme. Takto připravé obalujeme v trojobalu a smažíme jako řízky. Podávám...

Prosná kaše

Prosná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g prosa , 1 l mléka, špetka soli, 80 g cukru krupice, špetka skořice, 80 g másla

Proso několikrát přelijeme vroucí vodou a scedíme. Necháme pak v cedníku okapat, posléze vsypeme do vroucího mléka se špetkou soli a uvaříme hustou kaši. Na talíři posypeme cukrem se skořicí a omastíme máslem dle chuti.

Míchaná vejce s paprikami

Míchaná vejce s paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 50 g másla, špetka soli, špetka mleté papriky, 2 zelené papriky (kapie), 100 g sterilované papriky (kapie)

Na rozpuštěném tuku podusíme na kousky nakrájené papriky doměkka, přimícháme osolená a rozkvedlaná vejce a okapané sterilované papriky. Mícháme do ztuhnutí a na talířkách posypeme mletou paprikou.

Zbyl chleba

Zbyl chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chleba, který již není čerstvý, 2 vejce, 6 stroužků česneku, balení slaniny, špetka soli, troška pepře, troška oregana, 150 ml mléka, svazek jarní cibulky (pokud není použijte normální)

Chleba rozdrobíme jak nejlépe umíme, zalijeme vlažným mlékem tak aby se chleba namočil. Aby vznikla hustá hmota. Do toho přidáme prolisovaný česnek, usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř, orestovanou cibulku, oregano a uhňácáme kaši, která bude vyp...

Červené čočkové pyré

Červené čočkové pyré

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g červené čočky, 70 ml olivového oleje, 5 lžic citronové šťávy, 3 stroužky česneku, špetka soli, 2 lžičky tymiánu (Mateřídoušky obecná)

Čočku zalijeme vodou a vaříme, dokud nezměkne (asi 12-15 minut). Přebytečnou vodu slijeme, přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, tymián a sůl a dobře promícháme. Rozmixujeme dohladka. Podáváme jako přílohu k masu nebo lehkou večeři.

Levné zapečené brambory

Levné zapečené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor, 400 g kyselého zelí, 100 g anglické slaniny, 250 ml zakysané smetany

Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobné, brambory na větší kostičky. Zapékací mísu vypláchneme vlažnou vodou a nasypeme brambory a slaninu, poklademe kyselým zelím a zalijeme důkladně kysanou smetanou. Pečeme ...

Nudle zapečené a s povidly

Nudle zapečené a s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g širokých nudlí, 50 g másla, 200 g švestkových povidel, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1-2 lžíce másla na vymazání, 1-2 lžíce strouhanky na vysypání, troška cukur moučky na posypání

Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme je a necháme okapat. Do ještě teplých nudlí vmícháme máslo. Švestková povidla podle potřeby rozmícháme s horkou vodou do krémové hustoty a vmícháme je do nudlí. Pak je rozlož...

Vaječná omeleta s hráškem

Vaječná omeleta s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g zeleného hrášku, 1 lžička másla, 50 g Eidamu (Edam), špetka soli, špetka pepře

V míse rozšleháme vejce, přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme vaječnou směs. Opekáme asi 3 minuty, aby povrch zůstal tekutý. Posypeme sýrem a pak, máme-li pánev vhodnou do trouby, dáme zapéct, jinak necháme na pl...

Rychlý uzeninový guláš

Rychlý uzeninový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeniny, 1 cibule, 60 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky (kapie), 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, troška mleté papriky , špetka soli

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou uzeninu a rajčatový protlak. Osmažíme, až se olej odděluje od protlaku, pak vmícháme mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky, worcester a sůl a prohřejeme. Podáváme s ...

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Kedlubnová omáčka pro vegetariány

Kedlubnová omáčka pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 1 větší kedluben, 1 kostka zeleninového bujónu, mletý pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 tuku (omastku), sůl

Do vody dáme pokrájenou kedlubnu na plátky a vaříme - podlévat do 1 litru v kastrolu. Čím čerstvější a mladší kedlubna, tím kratší doba vaření. Zhruba po 15 minutách vhodíme zeleninový bujón a pepř a znovu povaříme asi 10 minut. Z tuku a mouky udě...

Sladkokyselá okurková omáčka

Sladkokyselá okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka sterilovaných okurek, 1 l vody, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce omastku, špetka cukru, špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu

Do vody dáme povařit okurky pokrájené na kolečka - asi 15 minut - vhodíme nové koření, pepř a bujon. Uděláme z omastku a mouky jíšku a zahustíme. Po dalších zhruba 10 minutách podle potřeby dosolíme a dosladíme.

Párkovo - papriková omáčka

Párkovo - papriková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g tuku, 1 malá cibule, 2 libové párky nebo točený, 1 lžička sladké mleté papriky, 0,5 hrnku mléka, 3-4 lžíce hladké mouky, sůl

Na tuku opražíme na drobno pokrájenou cibulku a na kolečka uzeninu. Zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme 1/2 litrem horké vody. V mléce rozkvedláme hl. mouku, nalijeme do kastrolku, osolíme a povaříme za občasného míchání asi 10 minut. Podává...

Kuřecí játra v kečupové směsi

Kuřecí játra v kečupové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g játry, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 50 ml kečupu, 50 g šunky, sůl, pepř

Očištěná játra nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Na pánvičce zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou šunku a kečup. Trošičku podlijeme a necháme přejít varem. Játra vrá...

Rybí filé z Burgasu

Rybí filé z Burgasu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filé, 2 cibule, 6 rajčat, 4 papriky, 3 lžíce hladké mouky, sůl, olej

Rybí filé osolíme, obalíme v mouce a osmahneme na oleji. Rybu odebereme a na zbylém tuku orestujeme nasekanou cibuli, proužky paprik a kolečka rajčat. Vše podlijeme 50 ml vody a dusímě asi 8 minut. Přidáme rybu a vše produsíme. Podáváme s rýží.

Rychlá celerová polévka

Rychlá celerová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 celeru, 4 lžíce másla, 1 kostka masoxu, 1 lžíce instantní tmavé jíšky, 1 svazek petržele

Celer nakrájíme na tenké proužky a orestujeme na rozehřátém másle. Zalijeme vodou a vložíme masox. Povaříme a zahustíme jíškou. Vložíme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku a podáváme.

Guláš z drůbežích žaludků

Guláš z drůbežích žaludků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežích žaludků, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, kmín, pepř

Očištěné a omyté žaludky prudce opečeme na cibulce, osmažené na oleji, zaprášíme moukou, přidáme kmín, pepř, osolíme, podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Před dokončením dochutíme sojovou omáčkou.

Pečená rajčata s pažitkou

Pečená rajčata s pažitkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 lžíce pažitky, špetka soli

Rajčata rozpůlená napříč dáme řeznou plochou nahoru do zapékací formy. Trošku posolíme a posypeme pažitkou, mírně podlijeme vodou a upečeme v troubě. Brzy jsou měkká. Podáváme k masu.

Lístkové placky

Lístkové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 80 g másla, mléko, sůl, tuk na smažení

Z mouky, soli, rozpuštěného másla a mléka vypracujeme hustší těsto. Rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme kulatou placku. Tři placky potřeme máslem a mírně posypeme moukou, položíme je na sebe a navrch dáme čtvrtou. Lehce je k sobě přimáčkn...

Znojemský guláš z párků

Znojemský guláš z párků

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g párků, 3 větší sladkokyselé okurky, 40 g sádla, 30 g hladké mouky, 2 větší cibule, hořčice, mletý pepř, mletá paprika , sůl

Oloupané a na kolečka nakrájené párky opečeme na sádle do červena, k nim přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme na nudličky nakrájené okurky, hořčici, pepř, papriku, podle chuti přisolíme, zaprášíme moukou a v případě po...

Omelety s makarony

Omelety s makarony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g makaronů, 8 vajec, 3 lžíce mléka, 3 lžíce strouhaného sýra, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje

Makarony uvaříme v osolené vodě doměkka, propláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme s mlékem, sýrem,vpepřem a solí, vmícháme makarony a na oleji postupně osmažíme 4 omelety.

Makarony se šunkou a sýrem

Makarony se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 4 l vody, špetka soli, 150 g šunky, 3 lžíce másla, 150 g Čedaru, troška kečupu

Makarony nasypeme do vařící osolené vody a uvaříme al dente. Potom scedíme, necháme okapat, smícháme s polovinou másla a promícháme, aby se neslepovaly. Kostičky šunky opečeme na druhé polovině másla a zamícháme do makaronů. Na talíři posypeme str...

stránka: