Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Chudý student - stránka 9

Uhlířina s noky

Uhlířina s noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 ks cibule, 250 g hrubé mouky, 2 ks vajec, 2 lžíce sádla, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. K mouce přidáme vejce, vodu, uděláme těsto. Když jsou brambory poloměkké, lžičkou dáváme do vody k bramborům malé porce těsta a dovaříme společně. ...

Vejce s mletým masem

Vejce s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mletého masa, sůl, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička bílého vína, 2 lžičky hladké mouky do masa, 2 lžíce hladké mouky na obalení vajec, 4 natvrdo vařená vejce, 3 lžíce oleje, dušená rýže, tatarská omáčka

Mleté maso smícháme se solí, sójovou omáčkou, vínem a hladkou moukou a uděláme malé placičky, které zprudka osmažíme na rozehřátém oleji. Natvrdo vařená vejce překrájíme na půlky, obalíme v hladké mouce a také osmažíme na oleji. Do misek urovnáme ...

Smažený pórek

Smažený pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 pórky, hladká mouka, vejce, strouhanka, olej, sůl

Očištěný pŕek uvaříme ve slané vodě dopoloměkka. Necháme okapat, osušíme utěrkou a nakrájíme na špalíčky a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme na rozpáleném tuku. Podávám s bramborovou kaší.

Hemenex

Hemenex

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunkového salámu, 3 vejce, olej, sůl

Na větší pánvičku nalejeme olej, na který poklademe šunkový salám a nalejeme rozšlehané osolené vejce. Hemenex je hotový, až se ze všech ingrediencí vytvoří omeleta.

Paprikový salát

Paprikový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 1 cibule, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce tymiánu, špetka soli, špetka pepře

Papriku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno nasekáme, zakápneme olivovým olejem, ochutíme citrónovou šťávou, špetkou tymiánu, osolíme, opepříme. Salát necháme cca hodinu odležet.

Odlehčená rýžová kaše

Odlehčená rýžová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g dlouhozrnné rýže , 100 ml mléka, špetku soli, 2 lžičky medu, 1 jablko, 1 lžíci kakaa, 1 lžíci rozinek

Do osolené vroucí vody dáme rýži a necháme ji vařit, dokud se voda nevyvaří. Poté přidáme mléko a mícháme. Až se vyvaří přebytečná voda, přidáme med. Mezitím si nakrájíme jablko na drobné kostičky, které dáme do misky a zalijeme kaší. Posypeme roz...

Vydlabaný chleba

Vydlabaný chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 2 vejce, olej, 100 g šunky, 100 g sýra podle chuti, špetka soli, špetka pepře

Opatrně vykrojíme vnitřek chleba tak, aby nám zůstala kůrka vcelku. Rozšleháme vejce, podle chuti je osolíme a opepříme (můžeme přidat i své oblíbené koření). Nakrájíme sýr a šunku na kostičky. Osmažíme kůrku z jedné strany , pak ji otočíme. Vlije...

Těstoviny se sýrem

Těstoviny se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužek česnek, 100 g Emental, 50 g Niva, 1 lžíce olivový olej, 1 hrst bazalka, 1 lžíce máslo, 1 balení vaječné těstoviny

Uvaříme těstoviny a omastíme máslem.Během vaření si připravíme pastu z ostatních ingrediencí,které rozsekáme ponorným mixérem na pastu.Těstoviny smícháme s pastou a podáváme horké.

Grilovaná kukuřice

Grilovaná kukuřice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

zlaté kukuřičné klasy, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Kukuřičné klasy očistíme, lehce potřeme olejem a za častého obracení grilujeme cca 15 minut. Hotové osolíme a ihned podáváme.

Ovesné karbenátky

Ovesné karbenátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, 200 ml vody, 1 vejce, sůl, pepř, 1 cibule, 3-5 stroužků česneku, 150 g slaniny, strouhanka, rostlinný olej na smažení

Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli opražíme. Vlejeme i s výpekem k vločkám a dobře promícháme. Přidáme vejce, podle potřeby sůl, pe...

Žampiónové toasty

Žampiónové toasty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků toastového chleba, 4 lžíce másla, 250 g sterilovaných žampionů, 100 g šunkového salámu, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme na nudličky nakrájený šunkový salám, osolíme a prohřejeme. Tuto směs poté poklademe na toastové plátky, pokryjeme plátkem eidamu a zapečeme v toastovači.

Rizoto se sýrem

Rizoto se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky uvařené rýže, 200 g dušené šunky, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 200 g tvrdého nízkotučného sýra, Vegeta nebo kari, sůl

Uvařenou rýži promícháme s nadrobno nakrájenou šunkou, okapaným hráškem a nahrubo nastrouhaným sýrem. Ochutíme vegetou nebo kari kořením, případně dosolíme.

Brambory s lančmítem a jogurtem

Brambory s lančmítem a jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Lančmítu, 500 g brambor vařených ve slupce, 1 bílý jogurt, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, sůl

Lančmít nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na plátky, polovinu urovnáme na dno máslem vymazané zapékací misky a osolíme. Pokryjeme Lančmítem, který potřeme česnekem utřeným s mletou sladkou paprikou a překryjeme zbytkem brambor a znovu osolí...

Pečivo z taveného sýra

Pečivo z taveného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g taveného sýru, 250 g Hery (tuku), 1 vejce, špetka soli

Mouku smícháme s práškem do pečiva, s taveným sýrem, změklým tukem, vejcem, osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme ho na pomoučeném vále, vykrájíme čtverečky a dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 15 minut.

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků chleba, 1 játrová paštika, 5 plátků Eidamu (Edam), 5 plátků anglické slaniny, 5 lžice plnotučné hořčice, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli

Plátky chleba potřeme hořčicí, 5 plátků chleba potřeme játrovou paštikou, na kterou poté položíme plátek eidamu a plátek anglické slaniny, zakryjeme zbývajícími plátky chleba. Povrch chleba posypeme drceným kmínem, zabalíme do alobalu a dáme péct ...

Knedle s vajíčkem

Knedle s vajíčkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g houskového knedlíku, 3 vejce, sůl, trochu oleje

Knedlíky pokrájíme na kostičky, do hrnku rozklepneme vejce. Na pánvičce nebo v kastrolu rozehřejeme olej a knedlíky na něm osmažíme dokřupava. Pak je odsuneme na stranu, na prázdné místo vlijeme vajíčka, porušíme žloutky a chvilku počkáme než se v...

Houbová smaženice

Houbová smaženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 4 vejce

Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájenou nadrobno necháme zesklovatět na sádle. Přidáme houby, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme trošku vody , osolíme a dusíme do změknutí, všechnu vodu necháme vydusit. Mě...

Pečené plněné rohlíky

Pečené plněné rohlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 nožiček jemných párků, 150 g Eidamu (Edam), kečup dle potřeby

Rohlíky podélně rozkrojíme, vložíme do nich plátek sýra, nožičku párku, dáme je na plech a pečeme, dokud nejsou párky červené a dokud nezačne sýr tmavnout. Poté pokapeme kečupem a podáváme.

Ztracené vejce

Ztracené vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chléba, 4 vejce, olej na smažení, špetka soli, zelenina dle chuti (rajče, okurka, paprika, řeřicha)

V každém krajíci chleba vykrojíme sklenicí střed. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém mírně osmažíme chleba. Do hrnečku rozklepneme vajíčko, které osolíme a poté vlijeme do středu krajíce. Z obou stran osmažíme a podáváme obložené zeleninou

Balené brambory

Balené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg menších brambor, plátky anglické slaniny dle počtu brambor, 2 červené cibule

Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli oloupáme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme na plátky. Do plátku slaniny vždy zabalíme jeden brambor, na špejli nabodneme kousek cibule, bramboru, znovu cibuli a takto pokračujeme až do konce špejle. Připravené b...

Brokolicové krokety

Brokolicové krokety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 250 g Nivy, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 400 ml slunečnicového oleje na smažení

Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame s postrúhanou nivou a vajíčkami. Zmes zahustíme strúhankou. Aby vynikla chuť základných surovín, nesolíme a nekoreníme. Zmes necháme chvíľu postáť. Tvarujeme krokety, obalíme ich v strúhanke a vy...

Sýrové rohlíky s párkem

Sýrové rohlíky s párkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g strouhaného Eidamu (Edam), špetka soli, 1 žloutek, 10 ks jemných párků

Z mouky, másla, nastrouhaného sýra a soli vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu do druhého dne odležet. Pak je rozválíme na plát, rádýlkem nakrájíme čtverce, na každý položíme kousek párku a svineme do tvaru rohlíku. Urovnáme na ...

Lančmít zapečený s eidamem

Lančmít zapečený s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Luncheon Meatu, 4 plátky Eidamu (Edam), 5 lžic másla, 50 g slaniny, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě

Pekáček vymažeme máslem, poklademe plátky slaniny, na ni urovnáme vedle sebe plátky lančmítu. Na každý plátek lančmítu položíme plátek sýra a dáme zapéct. Podáváme s pečivem, při podávání posypeme mletou sladkou paprikou a petrželovou natí.

Ražniči ze špekáčků

Ražniči ze špekáčků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 špekáčků, 5 paprik, 5 rajčat, 1 sklenka sterilovaných okurek, 100 g slaniny, 5 lžic olivového oleje

Špekáčky nakrájíme na kolečka, papriky, rajčata, okurky nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na silnější proužky a střídavě napichujeme na jehlu. Poté potřeme olejem, vložíme do pekáčku, přidáme trochu oleje a pečeme asi 10 minut, při 200 °C. ...

Zapečený houskový knedlík

Zapečený houskový knedlík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 houskového knedlíku, 10-15 dkg měkkého salámu, 1 paprika, 2 rajčata, 100-150 g strouhaného sýra, 200 ml mléka, 2 vejce, máslo na vymazání pekáče

Do máslem vymazaného pekáče dáme na plátky nakrájený houskový knedlík, na něj poklademe nakrájený salám, poté na kostičky nakrájenou papriku a rajčata, posypeme sýrem a zalijeme rozkvedlanými vejci s mlékem. Vše dáme zapéct do trouby při 2OO°C zhr...

stránka: