Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Chudý student - stránka 10

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g flíčků, 3/4 hlávkového zelí, 80 g sádla, 1 cibule, 1 kostka Masoxu, kmín, sůl, pepř

Hlávku zelí nakrájíme nebo postrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na jemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas zamícháme. Když se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochou vody a dusíme do mě...

Gulášová pochoutka

Gulášová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 klobásy, 2 cibule, rostlinný olej, 1/2 kostky Masoxu, 1 šálek vody, 1/8 zakysané smetany, 40 g polohrubé mouky, sůl, mletá paprika, kmín

Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou papriku, osmahneme, přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem a dusíme. K téměř měkkým bramborám přimícháme ol...

Špagety carbonara

Špagety carbonara

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 4 vejce, 50 g slaniny, 2 snítky bazalky, troška pepře dle chuti, špetka soli

Do osolené vařicí vody vložíme špagety a vaříme asi 10 minut. Osmahneme slaninu na pánvi. Těstoviny dáme do kastrolu a přelijeme rozšlehanými vejci smíchanými s 2 lžícemi vody, za stálého míchání je opékáme až vejce stuhnou. Ke špagetám přidáme vy...

Smaženky

Smaženky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvrdého sýra, 4 vrchovaté lžíce strouhanky, 250 ml mléka, 1 vejce, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky

Sýr nastrouháme najemno, přidáme strouhanku a mléko. Vše dobře promícháme a necháme v ledničce uležet. Do uležené směsi přidáme vajíčko, česnek a koření. Tvoříme z ní placičky, obalujeme je ve strouhance a smažíme dozlatova. Hotové smaženky potř...

Uzenina se sýrem a pórkem

Uzenina se sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 15 dkg měkkého salámu, 1 dcl mléka, 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 5 lžic másla, 5 lžic strouhanky, 100 g Eidamu (Edamu), troška pažitky, špetka soli

Pórek nakrájíme na kolečka a lehce osmahneme na másle. Přidáme na kostičky nakrájený salám. Směs dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, mouku. Posypeme nastrouhaným eidamem a n...

Párečkové bonbóny

Párečkové bonbóny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 6-8 kousků uzeniny-párku, 1 vejce

Párky nakrájíme na kousky a každý propíchneme 2 - 3 krát vidličkou. Těsto rozválíme na tenko a nakrájíme na obdélníky asi o 3 cm širší než kousky párků. Každý kousek párku položíme na obdélník těsta a zabalíme do válečku. Okraj těsta mírně přitlač...

Sýrový nákyp

Sýrový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Eidamu v celku, 4 vejce, 150 ml mléka, 6 lžic polohrubé mouky, sůl, muškátový květ, máslo, strouhanka

Do misky dáme celá vejce a nahrubo nastrouhanou eidamskou cihlu, zalijeme mlékem a přidáme polohrubou mouku. Pořádně zamícháme, přidáme muškátový květ a sůl. Zapékací misku pořádně vymažeme máslem a zasypeme strouhankou. Přendáme sýrovou hmotu a d...

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g droždí (kvasnice), 40 g másla, 125 ml mléka, 3 vejce, 1 cibule, strouhanka na zahuštění, pažitka na dochucení a dozdobení, sůl, pepř

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a voní. Ihned podlijeme mlékem, zahustíme strouhankou a podusíme. Když hmota začíná být opět sypká, přilijeme osolená a opepřená vejce a n...

Česnekové brambory

Česnekové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 česneky, 20 ml olivového oleje, sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky, klademe na plech vymazaný olejem. Brambory na povrchu potřeme olejem s utřeným česnekem a na konec osolíme. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Sloní žraso

Sloní žraso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg měkkého salámu, 3 vejce, 3 sterilované okurky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vajcia uvaríme natvrdo, uhorky, cibuľu, papriku a salámu nadrobno pokrájame. Pridáme ostatné ingrediencie, dôkladne premiešame a necháme odstáť v chladničke. Podávame s chlebom.

Rozmarýnové brambory

Rozmarýnové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých brambor, 1 snítka rozmarýnu, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 20 g másla, sůl, pepř

Brambory oškrábeme a podélně rozpůlíme. Rozmarýnové jehličky nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme brambory, které dozlatova opékáme asi 12 až 15 minut. Nakonec dáme na opečené brambory máslo a rozmarýn a ještě cca 2 - 3 mi...

Chlebová česnečka

Chlebová česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g bílého chleba (4 ks), 6 stroužků česneku, 1/2 lžička soli, 8 lžic olivového oleje, 1 l vody, 1 lžíce mleté papriky, 4 vejce

Chlieb pokrájame na tenké okrúžteky. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej s prelisovaným cesnakom. Do horúceho oleja vložíme plátky chleba a z oboch strán ich opečieme, posypeme červenou paprikou a zalejeme studenou vodou. Keď voda zovrie, pomocou naber...

Vuřt guláš

Vuřt guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Kabanosu, 2 lžíce sádla, 5 cibulí, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžičku pálivé mleté papriky, 1 lžíci hladké mouky, 1 zelenou papriku, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1-2 stroužky česneku, sůl, 3 dcl vody

Na sádle osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme kolečka salámu, osmahneme, zasypeme sladkou i pálivou paprikou a moukou, opečeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme nakrájenou papriku, majoránku, utřený česnek, podle chuti přisolíme a k...

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g balkánského sýra, 3 rajčata, 1 cibule, troška pepře, sůl, ocet, 3 lžičky cukru krupice, voda

Balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Taktéž rajčata a cibuli. Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme ocet podle chuti a trochu pepře. Nálev promícháme s nakrájeným balkánským sýrem, cibulí a rajčaty. Dáme odstát do chladničky.

Smažený plněný sýr

Smažený plněný sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků Eidamu, 200 g drůbeží paštiky, 2 vejce, sůl, 50 g hladké mouky, 100 g strouhanky, 200 ml slunečnicového oleje

Polovinu plátků namažeme paštikou a přikryjeme druhou polovinou plátků. Takto spojený sýr obalíme v trojobalu a na prudko usmažíme v horkém oleji. Podáváme na ubrousku horké, nejlépe s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

Kedlubnový guláš s uzeninou

Kedlubnový guláš s uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cibule, 1 feferonka, olej, mletá paprika, 500 g kedlubnu, 2 lžíce ostrého kečupu, 400 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 150 g dietních párků, 1 stroužek česneku, petrželová nať

Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji. Přidáme nasekanou feferonku, mletou papriku, kedluben nakrájený na kostičky a kečup. Vše osmažíme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakrájené párky opečeme na...

Zapékané brambory s houbami

Zapékané brambory s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor uvařených ve slupce, 1 cibule, 250 g čerstvých nebo mražených hub, 100 g šunky, 2 vejce uvařená na tvrdo, sůl, pepř, mletý kmín, olej, 1 vejce, 1 dcl smetany, Vegeta

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hlubší pánvi na trošce oleje osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, osolíme a za stálého míchání usmažíme. Ochutíme kmínem a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a zamích...

Obalovaná hlíva na česneku

Obalovaná hlíva na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hlívy ústřičné, 3 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, olej na smažení

Kloboučky hlívy omyjeme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou. Česnek rozdrtíme lisem a kloboučky hlívy zespoda potřeme směsi lisovaného česneku se solí. Takto připravenou hlívu obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném oleji na pánvičce.

Těstoviny s rybou

Těstoviny s rybou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin (široké nudle či vřetena), 500 g rybího filé bez kostí, zelená petrželová nať, česnek podle chuti, trochu citrónové šťávy, rostlinný olej, sůl, strouhaný sýr, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti

Rybí filé nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostičky a smažíme ze všech stran na oleji. Přidáme česnek podle chuti, asi dvě lžíce oleje a ještě chvíli necháme smažit. Ke konci přidáme citronovou štávu, kterou jsme smíchali s nasekanými bylinkami ...

Bramboračka

Bramboračka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 ks brambor, 2 mrkve, 1-2 kořeny petržele, 1/3 celeru, 1 větší cibuli, kousek květáku, česnek podle chuti, houby, lžíci majoránky, pepř, celý kmín, petrželová nať, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1,5 l vody

Na zpěněném másle osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, květák a houby. Osmažíme a zaprášíme hladkou moukou. Mícháme, až mouka chytí zlatavou barvu, a zalijeme asi litrem a půl vroucí vody. Osolíme, okmínujeme a lehce opepříme...

Špagety s tuňákem

Špagety s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hrst oliv, 10 dkg uzeného sýru, 1 konzerva tuňáka, 2 lžíce kečupu

Velmi jednoduché a levné jídlo, kterým jsem se živila jako studentka :-) Uvaříme špagety. Malou cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji. Česnek nakrájíme na malé kousíčky, přidáme k cibuli a chvilku smažíme. Pak přidáme tuňáka (použijte mleté...

Nejrychlejší těstoviny na sladko

Nejrychlejší těstoviny na sladko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rýžových nudlí, 1-2 lžičky cukru krupice, sůl, 1-2 lžičky Granka

Tento pokrm je výjimečný ve své jednoduchosti a rychlosti. Nemusí se ani vařit, postačí horká voda. Spočívá v tom, že nudle připravíme podle návodu (zalijeme horkou vodou, necháme odstát a slijeme vodu). Poté nudle podle chuti osolíme, osladíme a...

Krabí salát s cibulí

Krabí salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabí tyčinky, 2 ks slepičí vejce natvrdo, 1/2 balení zakysané smetany, 1 ks cibule, šťáva z 1 kousku citrónu

Mírně rozmrzlé prsty rozmixujeme, přidáme vajíčka, smetanu, majolku a citron. šťávu a cibuli. Necháme zchladit v ledničce. Chlebíčky zdobíme kousíčkem citrónu. Vhodné i pro krabí salát, spolu se zeleným listem salátu a kousíčkem citrónu to v průh...

Bramborový guláš s fazolemi

Bramborový guláš s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2-3 domácí klobásy nebo jiné oblíbené, 1 cibule, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, sladká paprika (může být i troška pálivé), 2-3 lžíce hladké mouky, tuk

Na tuku zpěníme kostičky cibule, přidáme kolečka klobásky a dohromady lehce osmahneme, přisypeme papriku a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a třeným česnekem a dusíme pod pokličkou dom...

Instantní halušky se zelím

Instantní halušky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 halušky v prášku, kousek slaniny, 1 sáček kyselého zelí, troška oleje

Halušky uvaříme podle návodu na sáčku. Bokem povaříme sterilované zelí, ze kterého slijeme vodu a vyškvaříme na větší kousky nakrájenou slaninu . Uvařené halušky scedíme, propláchneme vodou a mírně polijeme olejem. Potom přimícháme zelí. Do toho m...

stránka: