Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bramboračka

Bramboračka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
317 kalorií 0.0g cukrů 25.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Na zpěněném másle osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, květák a houby. Osmažíme a zaprášíme hladkou moukou. Mícháme, až mouka chytí zlatavou barvu, a zalijeme asi litrem a půl vroucí vody. Osolíme, okmínujeme a lehce opepříme. Vložíme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do měkka. Pak přidáme prolisovaný česnek a majoránku, kterou napřed v ruce promneme. Nakonec dáme nasekanou petrželovou nať.


Zdenka Obertová

12. 11. 2009, Recept navštíven: 1641x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
bramboračka patří mezi mé oblíbené polévky, přidávám do ní i jednu lžičku sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

18. 02. 2014, 07:10

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná bramboračka

12. 08. 2016, 20:08

Přidat komentář
Ajaja
Tak cibuli nedávám a zahušťuji klasickou jíškou až v závěru... Ale to není podstatné, podstatné je, že bramboračka obecně je velmi dobrá. Já ji ráda hodně hustou, takže pak s pečivem nebo s bramborákem může být i hlavním jídlem.

Ajaja 31. 01. 2010, 16:31

Facebook komentáře