Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bramboračka

Bramboračka
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

317 kalorií, 0.0g cukrů, 25.0g tuků, 3.0g bílkovin

Příprava

Na zpěněném másle osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, květák a houby. Osmažíme a zaprášíme hladkou moukou. Mícháme, až mouka chytí zlatavou barvu, a zalijeme asi litrem a půl vroucí vody. Osolíme, okmínujeme a lehce opepříme. Vložíme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do měkka. Pak přidáme prolisovaný česnek a majoránku, kterou napřed v ruce promneme. Nakonec dáme nasekanou petrželovou nať.

Zdenka Obertová

12. 11. 2009, Recept navštíven: 1471x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bramboračka

Bramboračka

Na zpěněném másle osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, květák a houby. Osmažíme a zap...

Vánoční bramboračka se sušenými houbami

Vánoční bramboračka se sušenými houbami

Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé...

Rychlá bramboračka

Rychlá bramboračka

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kmín, papriku, rychle zamícháme, přidáme na kostičky nakrájené ...

Potage parmentier (Bramboračka podle Julie Child)

Potage parmentier (Bramboračka podle Julie Child)

Brambory oloupáme a nakrájíme na kostky, dáme do hrnce. Pórek rozkrojíme podélně na polovinu a pořádně jej ...

Výborná hustá bramboračka

Výborná hustá bramboračka

Nejprve udělám z másla a mouky světlou jíšku. Zaliju asi 3/4 litrem studené vody a vložím na kostičky nakrá...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bramboračka Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
bramboračka patří mezi mé oblíbené polévky, přidávám do ní i jednu lžičku sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

18. 02. 2014, 07:10

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná bramboračka

12. 08. 2016, 20:08

Přidat komentář
Ajaja
Tak cibuli nedávám a zahušťuji klasickou jíškou až v závěru... Ale to není podstatné, podstatné je, že bramboračka obecně je velmi dobrá. Já ji ráda hodně hustou, takže pak s pečivem nebo s bramborákem může být i hlavním jídlem.

Ajaja 31. 01. 2010, 16:31

Facebook komentáře