Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Chudý student - stránka 8

Zapečená bramborová kaše s lunchmeatem

Zapečená bramborová kaše s lunchmeatem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meatu, 3 ks cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce másla, špetka tymiánu, 1 šálek hovězího bujónu, 2 lžíce strouhaného Ementálu, špetka soli, 500 g brambor, troška másla, troška mléka

Bramborovou kaši připravíme obvyklým způsobem. Lunchmeat nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli na kolečka, vše podusíme na másle, přidáme protlak, znovu krátce podusíme, okořeníme, osolíme, zalijeme vývarem z masoxu a povaříme. Zapékací mísu...

Brambory s brokolicovým tvarohem

Brambory s brokolicovým tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 2 balení odtučněného tvarohu, čtvrtka brokolice, špetka soli, troška pepře, 1 jarní cibulka, trocha mléka

Brambory uvaříme ve slupce s oblíbenou bylinkou(např. majoránka, tymián...). Tvaroh smícháme s nakrájenou cibulkou, troškou mléka, pepřem a solí. Brokolici lehce povaříme v páře a nakrájíme na drobné kousky, které vmícháme do tvarohu.

Bramborová placka s jablky

Bramborová placka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg vařených nastrouhaných brambor, 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, cukr, skořice, 2-3 na hrubé slzy nastrouhaná jablka, máslo

Smícháme: brambory, polohrubou mouku, sůl, vejce. Zpracujeme v těsto a vyválíme obdélník a naplníme - cukrem, skořicí, na hrubé slzy nastrouhaná jablka a pokapeme rozpuštěným máslem. Přeložíme nejdříve kratší kraje přes náplň a potom delší kraje p...

Zapečené špagety se smetanou

Zapečené špagety se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 25 dkg šunky, 70 g másla, 250 ml sladké smetany, 20 dkg tvrdého sýra, sůl podle chuti, pepř podle chuti, olej

Oddělíme polovinu másla a osmahneme na něm nakrájenou šunku. Pak zalijeme smetanou, opepříme a necháme povařit. Mezitím uvaříme špagety podle návodu, do vody přidáme kapku oleje, aby se neslepily. Když jsou hotové a okapané, vmícháme do nich zbyte...

Kroupová kaše

Kroupová kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krup, 5 velkých brambor, sůl, 200 g uzené slaniny

Jačmenné krúpy si namočíme v miske s vodou.Ošúpeme zemiaky a dáme variť do väčšieho hrnca.Keď sú zemiaky napoly uvarené pridáme soľ podľa chuti a dáme do hrnca jačmenné krúpy.Spolu varíme za stáleho miešania. Až sa voda vyparí kaša je hotová.Dáme ...

Špekáčky v pivním těstíčku

Špekáčky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 ks špekáčků, trocha hladké mouky, 3 dcl piva (černé je nejlepší), 1 velké vejce, sůl, olej nebo jiný tuk na smažení

Nejprve si připravíme těstíčko - v pivu rozšleháme vejce, postupně přidáváme mouku, až dokud nám nevznikne hustější těstíčko (přibližně "palačinkové" konzistence), mírně osolíme. Chvíli necháme odpočinout, aby se mouka dobře spojila s pivem a nabo...

Lukášovy topinky

Lukášovy topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců chleba, 200 g Eidamu, 1 ks cibule, 10 lžic smetany, 2 ks vajec, 2 lžičky mleté sladké papriky, 6 lžic olivového oleje

Sýr nastrouháme najemno, přidáme 2 vejce, najemno nakrájenou cibuli, smetanu, mletou sladkou papriku a vytvoříme si těstíčko. Toto těstíčko poté natřeme na plátek chleba, který dáme i s tím těstíčkem opéct, nejdříve opékáme tu stranu, kde máme těs...

Jemná pomazánka ze sardinek

Jemná pomazánka ze sardinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sardinek, 2 balíčky taveného sýra, 1 menší cibule, citrónová šťáva, troška pažitky, špetka soli

Sardinky i s olejem vložíme do misky, přidáme sýr, drobně nakrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolíme a okořeníme s citrónovou šťávou. Dobře utřeme.

Pomazánka z játrové paštiky

Pomazánka z játrové paštiky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení játrové paštiky, 50 g másla, 2 ks vajec, 1 lžička hořčice, 1 menší cibule, 30 g čabajky, 100 g tvrdého sýra, špetka soli

Utřené máslo spojíme s paštikou, ochutíme hořčicí, přidáme nastrouhaný sýr, drobně nakrájenou cibuli, natvrdo uvařená a drobně nakrájená vejce, oloupanou nakrájenou čabajku a promícháme. Podle chuti osolíme.

Rychlý salát

Rychlý salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor ve slupce uvařených, 400 g špekáčků, 1 velká cibule, 100 g sterilované kapie, špetka soli, špetka pepře, trošku octa, trošku hořčice, 3 lžíce oleje, petrželka

Ve slupce uvařené brambory ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme oloupané na plátky nakrájené špekáčky, drobně nasekanou cibuli a kapie. Osolíme, opepříme, přidáme trošku hořčice, olej a nasekanou petrželku. Promícháme a můžeme pod...

Smažené cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 2 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Cibule očistíme, nakrájíme na kolečka a obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Obalovaná knedla ve vajíčku

Obalovaná knedla ve vajíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky houskového knedlíku, 1 vejce, sůl, pepř, olej

Vejce rozšleháme se solí a pepřem, obalíme v něm plátek knedlíku a dáme usmažit po obou stranách na rozpáleném oleji.

Zapečené chlebíčky

Zapečené chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení veky, 20 dkg trvanlivého salámu, 20 dkg strouhaného sýru, kapka kečupu, kousek másla

Veku nakrájíme na plátky (nebo koupíme krájenou), namažeme máslem (dá se i taveným sýrem), poklademe plátky salámu a posypeme sýrem. Krátce zapečeme ve předem vyhřáté troubě, pokapeme kečupem a podáváme.

Masový salát s kečupem

Masový salát s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařeného hovězího masa (klidně mohou být i srdce), 200 g vepřového jazyka, sůl, pepř, sladká paprika, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, šálek kečupu, 2 lžíce oleje, petrželka

Vařené studené maso nakrájíme na jemné plátky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, okurku a spojíme kečupem, který podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a zakapeme olejem. Dobře promícháme. Na talířích sypeme sekanou petrželkou.

Bramborové langoše

Bramborové langoše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg vařených a oloupaných brambor, 30 dkg hladké mouky, 1 lžička soli, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml vlažného mléka

Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vzešlý kvásek ze zbylých surovin. Umícháme hladké těsto, které necháme chvíli nakynout. Na pomoučeném vále vyválíme placky o velikosti pánvičky a usmažíme na oleji. Hotové potíráme keču...

Pečené tymiánové brambory s pažitkovým tvarohem

Pečené tymiánové brambory s pažitkovým tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 500 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce pažitky, lžička soli, lžíce tymiánu, mléko dle potřeby, 2 stroužky česneku

Omyté brambory nakrájíme na plátky o tlošťce asi 0,3 mm, osolíme, poklademe na pečicím papírem vyložený plech, posypeme tymiánem a dáme péct do předehřáté trouby asi na 200°C. Pečeme 25 min., poté všechny plátky obrátíme a posypeme tymiánem i z dr...

Žemlová polévka se sýrem

Žemlová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g housky - žemle, 40 g mrkve, 40 g celeru, 40 g másla, 500 ml mléka, 1 žloutek, sůl, petrželka, 40 g Ementálu

Drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu osmažíme na kousku másla, zalijeme asi čtvrt litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Potom přidáme do polévky ve vodě rozvařenou a prolisovanou žemli, mléko s rozšlehaným žloutkem, zbytek čerstvého másl...

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chleba, sůl, kmín, 1/4 l acidofilního (kysaného) mléka, 30 g cibule, 40 g másla, 1 vejce

Starší chleba rozlámeme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Rozvařený chléb prolisujeme, omastíme kouskem másla, dobře rozmícháme s mlékem a s vejcem, podle potřeby osolíme a přidáme dočervena osmaženou, nadrobno nakrájenou cibuli.

Krupicová polévka

Krupicová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce jemné krupice, 2 lžíce másla, sůl, 1 vejce, Vegeta, 100 g hrášku, petrželová nať

V hrnci rozpustíme maslo,pridáme krupicu a opražíme ju.Vajce rozšlaháme,vylejeme na krupicu a rozmiešame. Zalejeme vodou,pridáme vegetu a soľ a chvíľu varíme.Potom pridáme hrášok,ak bude mäkký tak pridáme posekanú petržlenovú vňať.A polievka je z...

Šakšuka

Šakšuka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 palička česneku, 8 paprik, 8 rajčat, 4 vejce, špetka soli, špetka pepře, olej

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji asi 10 minut podusíme. Přidáme očištěné a na proužky nakrájené papriky, z nichž jsme odstranili jadřince, a nakrájená oloupaná rajčata. Směs osolíme, zalijeme vodou a zeleninu dusíme d...

Rohlíkové ražniči

Rohlíkové ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Eidamu (Edam), 4 starší rohlíky, 4 klobásy, 1 vejce, hladká mouka na obalení, strouhanka na obalení, olej na smažení

Klobásu pokrajíme na kolečka, tvrdý sýr nakrájíme na kostky nebo plátky. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Vše střídavě napícháme na špejle, které potom obalíme v trojobalu. Ražniči osmažíme a podáváme s bramborem a oblohou. Dá se jist i studené

Brokolice s cibulí

Brokolice s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brokolice, 2 ks cibule, 150 g kečupu, 100 g Eidamu, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Brokolici předvaříme ve vroucí osolené vodě a rozdělíme na růžičky. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, přidáme brokolici a osmahneme. Poté přidáme kečup a dusíme, dokud není brokolice měkká. Při podávání p...

Květák na paprice

Květák na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 kostka masoxu, 1 květák, špetka soli, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 220 ml smetany

Přípravíme vývar z 1 kostky masoxu. Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme papriku a jemně orestujeme. Zalijeme vývarem a vložíme syrový květák rozebraný na větší kusy. Osolíme a dusíme doměkka. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a...

Celerové řízky

Celerové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks celeru, 2 ks vajec, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme povařit na 5 minut do osolené vody, do které jsme přidali 2 lžíce citrónové šťávy. Poté plátky celeru vyjmeme, necháme vychladnout a poté obalujeme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a ...

Holeček

Holeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g kysaného zelí, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka soli

Brambory oloupeme, zalijeme vodou, okmínujeme, osolíme a uvaříme doměkka. Sádlo si rozpustíme, zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli, když je cibule zpěněná, přidáme překrájené zelí, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Brambory i zelí scedíme a s...

stránka: