Žemlová polévka se sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
14744
kalorií
1.0g
cukrů
82.0g
tuků
401.0g
bílkovin
Příprava
Drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu osmažíme na kousku másla, zalijeme asi čtvrt litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Potom přidáme do polévky ve vodě rozvařenou a prolisovanou žemli, mléko s rozšlehaným žloutkem, zbytek čerstvého másla, nasekanou petrželku, dobře promícháme a prohřejeme. Na talíři posypeme polévku nastrouhaným Ementálem.
Jiřulka12. 01. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.