Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Chudý student - stránka 4

Koule z jablek

Koule z jablek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 1/4 l vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce rozinek, hrst vlašských ořechů

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Cukr zalijeme trochou vody, uvaříme hustý sirup, přidáme jablka a povaříme. Nakonec přimícháme mleté a sekané ořechy a rozinky, promícháme a odstavíme. Z částečně vychladlé hmoty děláme kuličky, které obalíme...

Sýrové dobroty

Sýrové dobroty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 200 g strouhaného sýra, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, špetka pepře, troška pažitky

Z bílků ušleháme sníh, vmícháme strouhaný sýr, pepř, sůl a usekanou pažitku. Ze vzniklé směsi tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a smažíme. Kuličky jsou hotové, když zvětší svůj objem dvojnásobně. Podáváme horké a posypané pažitkou.

Chlebová polévka s vejcem

Chlebová polévka s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1.5 l vody, 1 malá patka tvrdého chleba, 1 vejce, 2 kostky jakéhokoliv bujónu, 1 lžička oleje (nebo sádla), 1 hrst petrželové nati

Malou patku starého kmínového chleba namočíme asi na půl hodiny do 1,5 litru studené vody, poté dáme asi na 15 minut vařit. Chleba rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přidáme 2 jakékoliv bujóny. Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a necháme přejí...

Tradiční jihočeské jidáše

Tradiční jihočeské jidáše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce cukru krupice, 1 balení droždí (kvasnic), 500 g hladké mouky, 1 lžíce citronové kůry, špetka soli, 120 g másla, 2 žloutky, 250 ml polotučného mléka

V polovině mléka rozmícháme droždí spolu s jednou lžící cukru a jednou lžící mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout 10 minut. Změklé máslo vyšleháme spolu se žloutky do pěny. Pak do směsi přimícháme kvásek, mléko, sůl a citrónovou kůr...

Polévka z polníčku

Polévka z polníčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pórky, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 střední celer, 1,5 l zeleninového vývaru, 200 g polníčku, 100 g měkkého kozího sýru

Pórky nakrájíme na tenká kolečka. Máslo i olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme pórek a pět minut opékáme. Přidáme nudličky celeru, minutu opékáme, poté zalijeme vývarem, přivedeme k varu a necháme zeleninu změknout. Vsypeme polníček a rozmixujeme tyč...

Nastavovaná bramborová kaše

Nastavovaná bramborová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 1 hrst krup (malých), 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl

Brambory uvaříme v osolené vodě a kroupy propláchneme a rovněž uvaříme (nejlépe dvojnásobek vody a sůl). Na pánvi pak roztopíme sádlo a přidáme na plátky nakrájenou cibulku. Smažíme ji dozlatova. Brambory pošťoucháme, zamícháme s krupkami a cibulí...

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce oleje, 0,5 kg hovězího mletého masa, 1 lžíce nasekané petrželové nati, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce másla, kousek nastrouhaného eidamu, 3 lžíce strouhanky, pepř, sůl, 0,5 kg brambor

Brambory uvaříme ve slané vodě a ušťoucháme s máslem. Dle chuti dosolíme. Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme cibulku. Přidáme mleté maso a petželku, nastrouhanou trošku muškátového oříšku a sůl. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C a do vymaza...

Škvarková  pomazánka s okurkou

Škvarková pomazánka s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g škvarků, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 1 sterilovaná okurka

Škvarky umeleme na masovém mlýnku, přidáme nadrobno nakrájená vejce a jemně nakrájenou cibuli. Ochutíme hořčicí a solí a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou okurku. Podáváme namazané na chlebu. Můžeme ozdobit paprikou, rajčete...

Kuřecí prsa na hlívě ústřičné

Kuřecí prsa na hlívě ústřičné

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 100 g slaniny, 200 g hlívy ústřičné, 100 ml sladké smetany na vaření, 2-3 stroužky česneku, 1 bobkový list, 150 ml drůbežího vývaru, trochu Vegety, 2 lžíce hladké mouky, 2,5 dcl zakysané smetany, trochu petrželové natě, trochu soli, 4-5 lžic rostlinného oleje

Očištěné maso jemně naklepeme a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a na menší kousky nakrájenou hlívu, prolisovaný česnek, bobkový list a vývar. Dochutíme vegetou a přikryté dusíme doměkka. Mezitím si připravíme zá...

Pikantní brambory v trojobalu

Pikantní brambory v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 velké brambory, 16 lžíc strouhanky, 8 lžíc strouhaného sýru, 2 vejce, 1,5 lžičky mleté papriky

Brambory i se slupkou nakrájíme na silné plátky a uvaříme je ve slané vodě dopoloměkka, slijeme vodu a necháme vychladnout. Strouhanku, sýr a mletou papriku smícháme na talíři. V misce rozšleháme vejce. Plátky brambor namáčíme do rozšlehaných vaje...

Skorotatarák

Skorotatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg tvrdého sýra, 1 větší sterilovaná okurka, 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1,5 lžičky mleté papriky , 1 cibule, špetka chilli koření, česnek dle potřeby, toastový chléb

Cibuli a okurku nastrouháme nebo nasekáme najemno, smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme ostrý kečup (nebo jen pikantní), hořčici, sojovou omáčku, mletou papriku, jemně posekanou větší cibuli a podle chuti chilli koření. Na sucho opečené topinky...

Pomazánka z vařených brambor

Pomazánka z vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vařené brambory, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme. Podáváme namazané na různém pečivu. Můžeme ozdobit ...

Chutná tvarohová pomazánka

Chutná tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 lžička mleté papriky, 1 červená cibule, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1-2 lžíce másla /nebo pomazánkového másla/, trocha soli, trocha pepře

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme se všemi ingrediencemi. Dochutíme solí, pepřem a namažeme na čerstvé pečivo. Do pomazánky můžeme přidat i řeřichu nebo pažitku.

Sníh s rumem a džemem

Sníh s rumem a džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 12 dkg cukru moučka, 1 lžíce džemu, 1 lžíce rumu

Rum a džem důkladně promícháme do hladké kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého pomalu po lžičkách zašleháváme cukr. Nakonec vzniklou směs opatrně promícháme s marmeládovo-rumovou směsí. Takto vylepšený sníh používáme třeba na ovocné nebo ...

Buráčková polévka

Buráčková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka masoxu, 3 brambory, 1 sklenka červené řepy, 1 balení smetany ke šlehání nebo Ramy Cremafine, 1 vejce

Do vývaru dáme vařit brambory, přidáme červenou řepu (bez láku) a po změknutí zajíškujeme (máslovou jíškou), necháme chvilku pobublávat, nalijeme smetanu na vaření a ke konci nalijeme rozšlehané vejce.

Latté pěna

Latté pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce 12% smetany, 4 lžíce plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového cukru

Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uv...

Studentská polévka

Studentská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžička kmínu, špetka soli, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, špetka pepře, 1 sáček mražené zeleninové směsi

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. V rendlíku rozpálíme máslo a cibuli na něm orestujeme, přidáme mraženou zeleninu a restujeme tak dlouho, dokud nepovolí. Přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme koření a zalijem...

Karbenátky z ovesných vloček

Karbenátky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 dcl slunečnicového oleje, 10 dkg ovesných vloček, 1/3 l vody, kousek uzeniny, 1 slepičí vejce, špetka soli, špetka majoránky, 2 dkg másla, hrneček strouhanky

Na osmaženou cibulku na oleji dáme syrové vločky, nalejeme asi na 10 dkg 1/3 l vody a dusíme do husté kaše, přidáme vejce, sůl, majoránku, máslo (asi 2 dkg na 10 dkg vloček), uzeninu a uděláme bochánky, které obalíme v trojobale a usmažíme na oleji.

Špekáčky se sázenými vejci

Špekáčky se sázenými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 120 g špekáčků, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku

V pánvi rozehřejeme tuk, do něho vložíme oloupané a na silnější plátky nakrájené špekáčky a trochu je opečeme. Pak plátky špekáčků obrátíme, trochu opepříme, rozklepneme na ně vejce vedle sebe, osolíme a ve středně vyhřáté troubě pečeme tak dlouho...

Těstovinové lívanečky s klobásou

Těstovinové lívanečky s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vlasových nudlí, 6 vajec, 2 dcl mléka, 50 g polohrubé mouky, 1 klobáska, 50 g strouhaného sýra, troška pepře, 0,5 lžičky soli, slunečnicový olej

Vlasové nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat. Vejce rozšleháme s moukou a mlékem, solí a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu a nudle a promícháme. Na rozpáleném oleji pak smažíme po obou stranách lívanečky. Posypeme...

Studentská čína

Studentská čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček rýže, 1 kuřecí prso, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce kečupu, 1 cibule, lžíce sojové omáčky

Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí prso. Přisypeme cibuli nakrájenou nahrubo a necháme zlehka osmahnout. Na připravenou směs nasypeme uvařenou rýži. Dochutíme hořčicí a kečupem. Nakonec pokapeme sojovou omáčkou.

Kuskus s čokoládou

Kuskus s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuskusu, 1 balení mléčné čokolády, 50 g rozinek, 2 jablka, 2 banány, kakao podle chuti, 1 lžíce másla, 250 ml vody

Dáme si vařit vodu, když bublá přidáme do ní kuskus. Když se voda vsákne do kuskusu, vmícháme máslo, rozlámanou čokoládu, rozinky a kakao. Nakonec ozdobíme nakrájenými jablky a banány.

Salátová polévka

Salátová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2000 ml vody, 2 hlávkové saláty, sůl podle potřeby, 50 g slaniny, 30 g hladké mouky, ocet podle chuti, 150 ml sladké smetany, 1 vařené vejce, 150 g brambor, lžička čerstvého kopru

Do osolenej vody dame variť pokrájané zemiaky, po 15 minútach pridáme na jemno pokrájaný šalát a varime asi desať ninút. Zo slaniny a múky pripravime zápražku, rozriedime a vlejeme do polievky. Nakoniec pridáme smotanu, ocot a kôpor. Do hotovej po...

Rychlá placka s ovocem

Rychlá placka s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 sklenka cukru krupice, 3 sklenky polohrubé mouky, 1/2 sklenky slunečnicového oleje, 1-2 sklenky mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1-2 sklenky ovoce

Ze surovin umícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud nezezlátne.

Těstoviny s kukuřicí a rajčaty

Těstoviny s kukuřicí a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 čínské zelí, 4 rajčata, 1 konzerva kukuřice, 150 g měkkého salámu, 150 g tvrdého sýra, 1 balení malé tatarské omáčky, 1 balení bílého jogurtu

Uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a promícháme se zeleninou. Nastrouháme sýr, nakrájíme salám na nudličky a přidáme k těstovinám. Přidáme tatarku a jogurt. Dochutíme pepřem, solí a česnekem a důkladně zamícháme.

stránka: