Langoše s eidamem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kvasnice najemno rozdrobím do čtvrtiny vlažného mléka smíchaného s cukrem a nechám vyběhnout. Tuto směs přidám k mouce smíchané se zbytkem vlažného mléka, dosypu sůl a vypracuji těsto. Těsto si dám na teplé místo (např. do peřin) na půl hodiny kynout. Na pomoučeném vále z těsta tvořím bochánky, které roztahuji do placky (tip: pro urychlení a pokud se těsto hodně lepí se dá roztahovat i vařečkama přímo na rozpálené pánvi). Jednotlivé placky hned pokládám na pánev do rozpáleného oleje a smažím z obou stran do zlatova. Hotové langoše podávám potřené prolisovaným česnekem, tatarkou či kečupem (my rádi obojím) a s nastrouhaným eidamem.
Tip k receptu
Pokud Vám zbydou langoše od večeře, ráno jsou dobré studené s povidly a kysanou smetanou.
myrna05. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 16. 04. 2016, 18:01

majka 11. 03. 2017, 20:35

Svetlana 29. 04. 2017, 21:10

dušanka 14. 09. 2017, 18:41

hanka 23. 11. 2017, 21:24

palino 25. 01. 2018, 20:44