Langoše s eidamem
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
10min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
2316
kalorií
25.0g
cukrů
222.0g
tuků
42.0g
bílkovin
Příprava
Kvasnice najemno rozdrobím do čtvrtiny vlažného mléka smíchaného s cukrem a nechám vyběhnout. Tuto směs přidám k mouce smíchané se zbytkem vlažného mléka, dosypu sůl a vypracuji těsto. Těsto si dám na teplé místo (např. do peřin) na půl hodiny kynout. Na pomoučeném vále z těsta tvořím bochánky, které roztahuji do placky (tip: pro urychlení a pokud se těsto hodně lepí se dá roztahovat i vařečkama přímo na rozpálené pánvi). Jednotlivé placky hned pokládám na pánev do rozpáleného oleje a smažím z obou stran do zlatova. Hotové langoše podávám potřené prolisovaným česnekem, tatarkou či kečupem (my rádi obojím) a s nastrouhaným eidamem.
Tip k receptu
Pokud Vám zbydou langoše od večeře, ráno jsou dobré studené s povidly a kysanou smetanou.
myrna05. 01. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzidušanka 14. 09. 2017, 20:41
© 2024, Railsformers s.r.o.