Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Langoše s eidamem

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 55min
Nutriční hodnoty
2316 kalorií 25.0g cukrů 222.0g tuků 42.0g bílkovin

Příprava

Kvasnice najemno rozdrobím do čtvrtiny vlažného mléka smíchaného s cukrem a nechám vyběhnout. Tuto směs přidám k mouce smíchané se zbytkem vlažného mléka, dosypu sůl a vypracuji těsto. Těsto si dám na teplé místo (např. do peřin) na půl hodiny kynout. Na pomoučeném vále z těsta tvořím bochánky, které roztahuji do placky (tip: pro urychlení a pokud se těsto hodně lepí se dá roztahovat i vařečkama přímo na rozpálené pánvi). Jednotlivé placky hned pokládám na pánev do rozpáleného oleje a smažím z obou stran do zlatova. Hotové langoše podávám potřené prolisovaným česnekem, tatarkou či kečupem (my rádi obojím) a s nastrouhaným eidamem.

Bulb Tip k receptu

Pokud Vám zbydou langoše od večeře, ráno jsou dobré studené s povidly a kysanou smetanou.


Přidat na Pinterest
myrna

05. 01. 2012, Recept navštíven: 1591x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre langoše

16. 04. 2016, 18:01

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept na langoše

11. 03. 2017, 20:35

Přidat komentář

Facebook komentáře