Langoše s eidamem

Obtížnost

Čas přípravy

45min
Čas vaření
10min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

2316 kalorií
25.0g cukrů
222.0g tuků
42.0g bílkovin


Příprava

Kvasnice najemno rozdrobím do čtvrtiny vlažného mléka smíchaného s cukrem a nechám vyběhnout. Tuto směs přidám k mouce smíchané se zbytkem vlažného mléka, dosypu sůl a vypracuji těsto. Těsto si dám na teplé místo (např. do peřin) na půl hodiny kynout. Na pomoučeném vále z těsta tvořím bochánky, které roztahuji do placky (tip: pro urychlení a pokud se těsto hodně lepí se dá roztahovat i vařečkama přímo na rozpálené pánvi). Jednotlivé placky hned pokládám na pánev do rozpáleného oleje a smažím z obou stran do zlatova. Hotové langoše podávám potřené prolisovaným česnekem, tatarkou či kečupem (my rádi obojím) a s nastrouhaným eidamem.

Tip k receptu

Pokud Vám zbydou langoše od večeře, ráno jsou dobré studené s povidly a kysanou smetanou.

přidejte na:
Chybí obrázek

05. 01. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi dobre langoše

16. 04. 2016, 18:01

Chybí obrázek
velmi dobrý recept na langoše

11. 03. 2017, 20:35

Chybí obrázek
langoše nám velmi chutili

29. 04. 2017, 21:10

Chybí obrázek
recept mam odskúšaný, langoše su skvelé, len ich dobre ochutiť cesnakoma a ďalšími ingredienciami

14. 09. 2017, 18:41

Chybí obrázek
sú to perfektné langoše

23. 11. 2017, 21:24

Chybí obrázek
langoše robím často, sú vyborné

25. 01. 2018, 20:44

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.