Chybějící obrázek

Sníh s rumem a džemem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
0min

Celkový čas

10min

Porce


Nutriční hodnoty

532 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Rum a džem důkladně promícháme do hladké kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého pomalu po lžičkách zašleháváme cukr. Nakonec vzniklou směs opatrně promícháme s marmeládovo-rumovou směsí.
Takto vylepšený sníh používáme třeba na ovocné nebo zmrzlinové poháry či na ihned konzumované zákusky. Můžeme ho ale klidně jíst i jen tak.

Tip k receptu

Část moučkového cukru můžeme pro lepší aroma nahradit cukrem vanilkovým, který ale musíme předtím rozemlít v moučku.
Sníh s rumem a džemem konzumujeme ihned, protože dlouho nevydrží. Nedoporučuji ani jeho uchovávání v lednici.

přidejte na:
notburga

24. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
když šlehám bílek, přidám vždy špetku soli
Přidané ingredience: sůl
planeta 26. 02. 2014, 10:56
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá pochúťka
katka16031 25. 08. 2017, 20:25
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodné
Svetlana 12. 09. 2019, 15:28