Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
25min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
2196
kalorií
0.0g
cukrů
3.0g
tuků
44.0g
bílkovin
Příprava
Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody s kmínem až do změknutí. Pak přilijeme mléko - dříve by se připalovalo, přilijeme za varu smetanu rozvedlanou v hrnku společně s hladkou moukou.
Brambory uvaříme ve slupce doměkka - nepříliš, aby se nerozpadaly a oloupeme.
Na pánvi rozpustíme sádlo, brambory na ni dáme, osolíme, okmínujeme a vařečkou lehce rozkouskujeme, můžeme i pokrájet předtím, je to jedno.
Zprudka opečeme dozlatova.
Do hotové polévky - přisolíme ještě eventuelně dle chuti, těžko hledat recept, babička dělala vše z hlavy, přidáme až na talíři opečené brambory, aby se nerozmáčely a měly kůrčičku.
Je to krajové, staré a velmi oblíbené jídlo.
Tip k receptu
Brambory před smažením lze i obalit v hrubé mouce - jsou křupavější.
Roxana02. 01. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.