Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čočka s uzeninou jako minutka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 20min
Nutriční hodnoty
1368 kalorií 0.0g cukrů 5.0g tuků 100.0g bílkovin

Příprava

Zelenou čočku propereme a necháme namočenou ve vodě - vodu měním, asi 2 dny, až začne klíčit.

Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je lepší, není to však nutné, pokrájíme měkký salám, či ještě lépe nějaké uzené maso (kupuji cikánský šál, nevím zda ho mají všude), pokud je uzené libové, je dobré přidat trochu anglické slaniny, aby jídlo nebylo suché, či podlít olivovým olejem.

Lehce osmažíme a přidáme scezenou čočku, tu stačí jen prohřát, nijak dlouho nevařit! Zničily by se vitamíny z klíčků, většinou je už velmi měkká. Dochutím sojovou omáčkou - obvykle několika druhy, slanou i sladkou dle chuti.

Podáváme teplé s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.

Bulb Tip k receptu

Toto jídlo je již po mnoho let v naší rodině velmi oblíbené, je však třeba počítat dopředu, aby čočka stačila naklíčit, je zdravější a nenadýmá. Někdy to nestihnu, stačí ji tedy chvíli namočit a pak povařit, na chuti to nic nemění. Množství je orientační a dají se takto upravovat i fazole a jiné luštěniny, čočka je však nejchutnější.
Navíc si cením velice snadné a rychlé přípravy.


Přidat na Pinterest
Roxana

09. 03. 2012, Recept navštíven: 1925x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
čočka je u nás celkem oblíbená, přidávám ještě špetku sušené saturejky
Přidané ingredience: čočka

15. 03. 2014, 10:42

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra rychlovka

06. 05. 2016, 11:07

Přidat komentář

Facebook komentáře