Čočka s uzeninou jako minutka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zelenou čočku propereme a necháme namočenou ve vodě - vodu měním, asi 2 dny, až začne klíčit.
Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je lepší, není to však nutné, pokrájíme měkký salám, či ještě lépe nějaké uzené maso (kupuji cikánský šál, nevím zda ho mají všude), pokud je uzené libové, je dobré přidat trochu anglické slaniny, aby jídlo nebylo suché, či podlít olivovým olejem.
Lehce osmažíme a přidáme scezenou čočku, tu stačí jen prohřát, nijak dlouho nevařit! Zničily by se vitamíny z klíčků, většinou je už velmi měkká. Dochutím sojovou omáčkou - obvykle několika druhy, slanou i sladkou dle chuti.
Podáváme teplé s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
Tip k receptu
Toto jídlo je již po mnoho let v naší rodině velmi oblíbené, je však třeba počítat dopředu, aby čočka stačila naklíčit, je zdravější a nenadýmá. Někdy to nestihnu, stačí ji tedy chvíli namočit a pak povařit, na chuti to nic nemění. Množství je orientační a dají se takto upravovat i fazole a jiné luštěniny, čočka je však nejchutnější.
Navíc si cením velice snadné a rychlé přípravy.
09. 03. 2012
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: čočka
planeta 15. 03. 2014, 11:42