Chlebová polévka s vejcem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
200
kalorií
0.0g
cukrů
16.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Malou patku starého kmínového chleba namočíme asi na půl hodiny do 1,5 litru studené vody, poté dáme asi na 15 minut vařit. Chleba rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přidáme 2 jakékoliv bujóny. Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a necháme přejít varem.
Do odstavené polévky vmícháme petrželovou nať a plnou lžičku sádla nebo oleje. Místo bujónu lze použít sůl nebo vegetu, nejchutnější je ale z bujonu. Místo petrželky můžeme dát majoránku a česnek.
Tip k receptu
Místo bujónu lze použít sůl nebo vegetu, nejchutnější je ale z bujonu. Místo petrželky můžeme dát majoránku a česnek a místo petrželky můžeme dát majoránku a česnek.
JanaB04. 08. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: maggi
planeta 08. 02. 2014, 16:07
Karel 24. 02. 2021, 01:20
© 2024, Railsformers s.r.o.