Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto - stránka 4

Jablečný salát s malinami

Jablečný salát s malinami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 400 g malin, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce cukru moučka

Jablka nakrájíme na menší kousky nebo plátky. Přidáme omyté maliny, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme 2 lžícemi cukru a promícháme. Smetanu ušleháme s 1 lžíci cukru a ozdobíme ovoce.

Salát z lilků

Salát z lilků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg lilku, 2 papriky (kapie), 3 rajčata, 3 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli

Lilky opečeme a sloupneme. Pak opečeme papriky, rajčata a taky je sloupneme. Vše nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme utřený česnek, olej, sůl a promícháme.

Melounové jednohubky

Melounové jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků Parmské šunky, 1/2 žlutého melounu, 10 lístků máty peprné

Meloun nakrájejte na menší kousky a na něj naaranžujte šunku a mátu. Na závěr vše spíchněte párátkem, aby to drželo.

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrušky, 1/4 sklenky pomerančového džusu, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu, 1/2 sklenky cukru

Hrušky nakrájíme na klínky a ty pokapeme pomerančovou šťávou. Poté je posypeme rozmarýnem a cukrem.

Brandy koktejl

Brandy koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vanilkové zmrzliny, 1 sklenka Brandy

Dejte zmrzlinu a brandy do mixéru a rozmixujte dohladka. Nalijte do sklenic a ihned podávejte.

Medová marináda se zázvorem

Medová marináda se zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 4 stroužky česneku, 1 lžíce barevného pepře, špetka koriandru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 dcl kečupu, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžička grilovacího koření

Česnek oloupeme a utřeme, pak smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Marinádu používáme na všechny druhy masa.

Letní koláč s ovocem

Letní koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Na těsto: 6 vajec, 180 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, 150 ml oleje, 200 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí, špetka soli, Na náplň: 1000 g kefíru, 150 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu, šťáva z 1 citrónu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Želatinového ztužovače, 200 ml vlažné vody, 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky, Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru

Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka r...

Jahodovo-pomerančový koktejl

Jahodovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mražených jahod, 2 pomeranč, 550 ml polotučného mléka, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička vanilkového cukru

Vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů. Do mixéru vložíme mražené jahody, přidáme cukr, vanilkový cukr, šťávu a mléko. Vyšleháme do pěny. Ihned podáváme. Díky mraženým jahodám je nápoj studený a plný lahodný pěny.

Studená mangová polévka

Studená mangová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 zralé manga, 700 ml kokosového mléka, 100 ml kokosového krému, šťáva z jednoho pomeranče, 1 banán, 2 stonky čerstvého koriandru

Mango oloupeme a vyjmeme jádro. Smícháme společně s ostatními ingrediencemi a řádně rozmixujeme. Před podáváním necháme ještě 30 minut vychladnout v ledničce.

Jahodovo-banánové mojito

Jahodovo-banánové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl limetové šťávy, 6 listů máty peprné, 3 cl sodové vody, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce drceného ledu, 2 jahody, 1/2 banánu, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče

Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme 1/2 nakrájeného zralého banánu. Do sklenice nalijeme čerstvou vymačkanou limetkovou šťávu i šťávu z pomeranče, přidáme třtinový cukr a lístky máty. Vše společně rozmačkáme a poté přidáme nakrájené...

Tuňákový sandwich

Tuňákový sandwich

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy tuňáka v oleji, 2 slepičí vejce vařená, 200 g řeckého jogurtu, 250 g jemného tvaroh vaničkový, 1 lžička chilli omáčky, 1/2 červené cibule, troška pepře (cayenský), troška soli, špetka pepře (bílý), 12 plátky toastového chlébu

Tuňák zbavíme oleje, vmícháme uvařená nastrouhaná vejce. Přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí, pepři, chilli omáčkou. Dobře promícháme. 12 plátků toustového chleba opečeme. Plátek potřeme hotovou směsí a přiklopíme druhým plátkem. Rozkroj...

Grilované ovocná směs s čokoládou

Grilované ovocná směs s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky borůvek, 3 hrnky malin, 3 hrnky jahod, 3 banány, 4 nektarinky, 100 g bílé čokolády, 1 vanilkový cukr

Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Nektarinky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme očištěné borůvky, maliny a jahody. Veškeré ovoce promícháme, pocukrujeme vanilkovým cukrem. Ovocnou směs rozdělíme na 4 porce. Vložíme do alobalu...

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 citróny, 4 lžíce včelího medu, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Rozkrojte citrony na polovinu a odřízněte konce tak, aby vznikla pevná základna. Odstraňte pecičky. Citronové lodičky zalijte 1 lžící medu a zabalte jednotlivě do alobalu. Vložte na gril na cca 20 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hnědého cukru, 1 lžička másla, 2 jablka, 1/4 ananasu, 4 žloutky, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce Campari, rostlinný olej

V pánvi zkaramelizujeme hnědý cukr a přimícháme máslo. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Obalíme je v karamelu a vyjmeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout. Ananas okrájíme až na čistou dužinu, kterou nakráj...

Meruňkové opilky

Meruňkové opilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 400 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g rozinek, 3 dcl Brandy, 1 dcl rumu

Meruňky omyjeme, sloupneme, rozpůlíme, vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme na sítku odkapat. Takto připravené meruňky a rozinky smícháme s cukry, zalijeme Brandy a rumem, promícháme. Plníme do skleniče...

Pomerančový salát s pistáciemi

Pomerančový salát s pistáciemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pomerančů, 2 granátové jablka, 1 1/2 hrnku pistácií, 3 lžíce včelího medu, 2 banány, 2 špetky kardamomu, 1 karambola

Pomeranče zbavíme kůry a bíle dužiny. Nakrájíme na větší kostky. Granátová jablka -vyloupeme zrníčka. Banány nakrájíme na plátky. Vše smícháme. Posypeme nesolenými rozemletými pistácie a pokapeme medem okořeněným kardamonem.

Dvoubarevný nanuk

Dvoubarevný nanuk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky řeckého jogurtu, 2 lžíce cukru moučka, 1 banán, 100 g čokolády na vaření

Jogurt vyšlehejte s cukrem. Tuto směs rozdělte na 1/2. Do jedné rozmixujte banán. Do druhé čokoládu, kterou si rozpustíte ve vodní lázni. Čokoládovou směs nalijte do tvořítek na nanuky do poloviny a zbylou čast banánovou. Vložte do mrazáku na 3 ho...

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vodního melounu, 500 g cukrového melounu, 125 g Feta sýru, 150 g Mozzarella třešniček, troška růžového pepře, 10 listů bazalky, kapka olivového oleje

Melounovou dužinu (vodní a cukrový meloun) zbavíme kůry, pecek a nakrájíme na kostičky. Feta sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Mozzarellové třešničky nakrájíme na půlky. Meloun dáme do mističek posypeme feta sýrem a mozzarelkou, přidáme špetku ...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Plněné grilované papriky

Plněné grilované papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 paprika červené velké, 250 g fr. sýru Chevre nebo ital. mozarelly na pečení, 2 lžíce včelího nebo lučního medu

Papriku červenou masitou očistíme a rozkrojíme na lodičky. Sýr nakrájíme na kostky a naplníme. Pokapeme medem a vložíme do zapékací misky. Pečeme na rozehřátým grilu cca 5 - 8 minut.

Mozzarellové špízy

Mozzarellové špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Mozzarelly, 1 francouzská veka, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 šalotka, 6 listů bazalky, špetka soli, 110 g másla, troška barevného pepře

Mozzarellu nakrájíme na kostky. Veku na 2 cm plátky, které přepůlíme na polovinu. 4 špejle pomažeme olejem a střídavě napichujeme veku a mozzarellu. Hotové špízy dáme na gril. Pečeme dozlatova. Do misky vložíme na jemno nakrájenou šalotku, pokráje...

Kiwikiwi

Kiwikiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 skleniček jablkového džusu, 2 avokáda, 5 kiwi

Kiwi oloupeme. Avokádo rozkrojíme a vyndáme pecku. Vložíme do mixéru a rozmixujeme. Přilijeme 100% jablkový džus a vyšleháme. Nalijeme do skleniček a podáváme.

Nápoj - Saint Tropez

Nápoj - Saint Tropez

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dl malinového džusu, 10 dl pomerančového džusu, 3 šálky ledu, 2 pomeranče

Malinový džus smícháme společně s pomerančovým, přidáme ledovou tříšť a nalijeme do džbánku. Pomeranč zbavíme kůry nakrájíme na plátky a vložíme do hotového nápoje. Promícháme a podáváme.

Jahodový letní drink

Jahodový letní drink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mražených jahod, 150 cl bílého vína, 100 cl sodové vody

Všechny ingredience dáme do mixeru. Hotový nápoj ihned podáváme.

Jahodový závin z lístkového těsta

Jahodový závin z lístkového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 lžíce másla, 100 g strouhanka, 100 g cukr krupice, 1 vejce, jahody dle libosti, 1 vejce na potření

Na másle opražíme strouhanku a necháme ji vychladnout. Pak ji smícháme s cukrem a vejcem. Tuto náplň pak rozetřeme na vyválené listové těsto (měla jsem tři díly), okraje necháme volné a nakonec poklademe vrstvou jahod, které jsme nakrájeli na plát...

stránka: