Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto - stránka 20

Rybízový dort

Rybízový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g másla, 2 vejce, 100 g včelího medu, 250 ml mléka, 1 a 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce strouhanky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 hrst rybízu, 100 g ovocného želé, hrst rozinek, 2 lžíce rumu, 200 g jemných vloček

Předem si namočíme rozinky do rumu. Žloutky spojíme s vločkami, medem a mlékem. Vmícháme rozinky a kypřící prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Do strouhankou vysypané formy vlijeme těsto a pečeme asi hodinu. Po upečení necháme ko...

Lehký dort s malinami

Lehký dort s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g marcipánu, 100 g másla, 110 g cukru krupice, 2 vejce, 75 g hladké mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1/2 kg malin, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 balení vanilkového cukru, 5 plátků želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 hrsti mandlových lupínků

Marcipán vymícháme do krému spolu se změklým máslem, 50 g cukru a špetkou soli. Přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva. Těsto vložíme do vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Maliny omyjeme, necháme okapat. Třetinu ...

Pikantní koláč s rybízem

Pikantní koláč s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 60 g mletých mandlí, 220 g cukru krupice, 3 vejce, 100 g másla, špetka soli, 250 g červeného rybízu, 2 hrsti sekaných mandlí, 1 lžíce solamylu

Prosátou mouku smícháme s mletými mandlemi, solí a cukrem (100 g). Přidáme 2 žloutky a změklé máslo. Vše rukama zpracujeme v těsto, které necháme ve fólii cca půl hodiny v chladu odpočinout. Rybíz umyjeme a necháme okapat. Zatím si připravíme tuh...

Letní hrachová polévka s jogurtem

Letní hrachová polévka s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rostlinného oleje, 2 střední cibule, 250 g brambor, 2 stroužky česneku, troška zázvoru, koriandr, kmín, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 500 g hrášku, 3 listy máty peprné, sůl, pepř, 250 ml nízkotučného jogurtu, 300 ml mléka

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli i brambory a pár minut smažíme. Poté vložíme nasekané stroužky česneku, přidáme koření - zázvor, koriandr, kmín a vše zapráším...

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Řecký salát

Řecký salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1 červená cibule, 1 salátová okurka, 2 různobarevné papriky, 250 g feta, 100 g oliv, 2 lžíce citrónové šťávy, 80 ml olivového oleje, 1 lžíce oregana, sůl, pepř

Rajčata, okurku a papriky omyjeme, okurku oloupeme, papriku zbavíme jádřince a vše nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Všechno dáme do mísy. Přidáme oregano, vsypeme olivy, osolíme a opepříme. Vymačkáme šťávu z poloviny ci...

Lehký a rychlý koláč s ovocem

Lehký a rychlý koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g polohrubé mouky, 110 g cukru krupice, 3 vejce, 6-7 lžic horké vody, 1-2 balení želatiny, hrst jahod, 2 kiwi, 1 malá konzerva ananasu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 300-500 ml zakysané smetany dle chuti, 1-2 balení vanilkového cukru

Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu a opět šleháme do pěny. Z bílků si připravíme sníh. Jednu půlku vmícháme opatrně do těsta, pak jemně přidáme mouku a dodáme zbytek sněhu. Pečeme v mírné troubě. Zakysanou smetanu smícháme s jednou uš...

stránka: