Letní hrachová polévka s jogurtem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli i brambory a pár minut smažíme. Poté vložíme nasekané stroužky česneku, přidáme koření - zázvor, koriandr, kmín a vše zaprášíme moukou. Řádně zamícháme, chvilku osmažíme a přidáme vodu, zeleninový bujón, hrášek a nasekané lístky máty. Přivedeme k varu a vaříme přikryté pokličkou na mírném plameni cca 15 minut. Po uvaření polévku rozmixujeme v mixéru. Vlijeme zpátky do hrnce, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do polévky jogurt. Nakonec přilijeme mléko a polévku prohřejeme.
Tip k receptu
Aby se nám jogurt v polévce nesrazil, vmíchame do něho trochu škrobové moučky. Polévku ozdobíme lžící jogurtu a mátou. Může se podávat i vychlazená.
Martina Třetinová28. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: krutonky
planeta 19. 03. 2014, 08:20