Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jahodový dezert se smetanovým krémem

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1072 kalorií 13.0g cukrů 33.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Z bílků, cukru, soli ušleháme tuhý sníh a pomalu postupně zašleháme žloutky a mouku. Šleháme na nejnižším stupni rychlosti. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený korpus poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a těsto se na ní nepřilepí. Korpus necháme vychladnout. Mezitím vmícháme do mléka pudinky, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty do husta. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a vmícháváme do vychladlého pudinku. Smetanový krém šleháme tak dlouho, až tam nemáme hrudky másla. Dortvý korpus rozřízneme na 2 stejné pláty. Jahody omyjeme, osušíme, rozkrojíme na půlky a naneseme na spodní plát kropusu. Pár jahod si necháme na ozdobu. Jahody zalijeme 3/4 krému a přiklopíme druhým plátem. Zbývající 1/4 krému pomažeme povrh dortu a ozdobíme jahodami.

Bulb Tip k receptu

Aby se nám těsto nepřilepilo k formě, tak formu důkladně vymažeme roztopeným máslem a jemně vysypeme hrubou moukou. Kdybychom dali moc mouky, tak se nám speče a korpus se nám přilepí k formě.
Jahodový dezert můžeme dozdobit šlehačkou.


Milena

25. 05. 2009, Recept navštíven: 3745x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý dezert

12. 09. 2016, 14:05

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné,fajnové

13. 03. 2017, 19:38

Přidat komentář

Facebook komentáře