Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jahodový dort

Jahodový dort

Obtížnost Čas přípravy
10h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 11h 0min
Nutriční hodnoty
2384 kalorií 26.0g cukrů 86.0g tuků 58.0g bílkovin

Příprava

Smetany ke šlehání a vanilkové cukry svaříme a necháme na 10 hodin v lednici. Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Pomalu mixerem (na nejnižším stupni rychlosti) zašleháme postupně žloutky a mouku. Přidáme olej a vodu. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dorotvé formy. Pečeme 30-40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Ke smetanové hmotě přidáme ztužovače a ušleháme. Jahody omyjeme, očistíme a rozkrojíme na půlky. Vychladlý dortový korpus podélně rozkrojíme na 3 stejné pláty. Spodní plát namažeme šlehačkou a posypeme jahodami. Přikryjeme dalším plátem a postup 2x opakujeme. Takto připravený dort vložíme zpět do formy tak, aby horní okraj formy vyčníval 2 cm nad jahodami. Připravíme želatinu dle návodu na obalu a vlijeme na jahody. Pozor! Lijeme na jahody a ne po šlehačce! Jinak by se nám želé smíchalo se šlehačkou a nebylo by pěkně červené. Necháme ztuhnout v lednici. Jakmile je želatina pěkně tuhá, opatrně vyjmeme z dortové formy a dozdobíme šlehačkou.


Milena

26. 05. 2009, Recept navštíven: 4818x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Hanca333
Mňam jahody a čerstvé..to až budou, tak určitě recept zkusím, to musí být kalorická bomba!!!

Hanca333 04. 02. 2010, 11:02

Marsylie
KRÁSNÝ DORT

Marsylie 23. 02. 2010, 17:48

Thumb
na želatině nic vegetariánského není

ach jo 31. 07. 2013, 11:32

Facebook komentáře