Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pikantní ovocný koláč

Pikantní ovocný koláč
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 1h 20min
Celkový čas: 2h 20min , porce

4596 kalorií, 5.0g cukrů, 198.0g tuků, 71.0g bílkovin

Příprava

Do prosáté mouky vklepneme 1 vejce. Přidáme 150 g moučkového cukru, skořici a špetku soli. Poklademe kousky másla a vypracujeme křehké hladké těsto. Necháme je ve fólii alespoň půl hodiny v chladu odpočinout.
Dortovou formu vymažeme, vtiskneme těsto s vyšším okrajem.

Višně a švestky, které jsme ideálně přes noc namočili do rumu, necháme okapat. Ušleháme sníh ze 2 bílků a 50 g cukru. Vmícháme do něj umleté oříšky. Hmotu rozetřeme na těsto, poklademe ovocem a pečeme ve vyhřáté troubě velmi zvolna asi 45 minut. Snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme ještě asi 35 minut.

Zuzana Mellenová

04. 05. 2009, Recept navštíven: 1818x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pikantní ovocný koláč

Pikantní ovocný koláč

Do prosáté mouky vklepneme 1 vejce. Přidáme 150 g moučkového cukru, skořici a špetku soli. Poklademe kousky...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pikantní ovocný koláč Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

30. 04. 2016, 18:53

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

12. 10. 2016, 19:43

Přidat komentář
veerac
Trochu jiný postup oproti hraběnčiným řezům. Může to být docela zajímavé, jen mít ty višně nebo švestky. Tak až v létě.

veerac 01. 12. 2009, 19:58

Facebook komentáře