Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto - stránka 17

Ovocní Mikuláši

Ovocní Mikuláši

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 větších jahod, 20 větších malin, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučky, 80 hřebíčků, 1 sáček ztužovače šlehačky

Ovoce omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme a odstraníme štopky. Smetanu ke šlehání ušleháme, přidáme ztužovadlo, cukr a opatrně zamícháme, aby nám šlehačka nespadla. Jahody seřízneme tak, aby nám pěkně stály na talíři. Na špičku každé jaho...

Angreštový koláč

Angreštový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g angreštu, 130 g cukru moučky, 250 g Hery, 1/2 lžičky skořice, 1 vejce, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 350 g hladké mouky, 90 g cukru krystalu, špetka soli

Z mouky, Hery, cukru krystalu, vejce, špetky soli si připravíme křehké těsto na koláč (viz související recepty) a necháme 1 hodinu odležet. Mezitím angrešt omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, zbavíme štopky a rozkrájíme na půlky. O...

Ledový fernet

Ledový fernet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml fernetu, 100 ml zmrzliny, 100 ml silné studené kávy, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1/2 lžičky kakaa, 1 lžíce včelího medu

Do sklenice vlijeme kávu a fernet. Přidáme zmrzlinu, med, zastříkáme ušlehanou smetanou ke šlehání (šlehačky) a posypeme kakaem. Ihned podáváme.

Rebarborový koláč s posypkou

Rebarborový koláč s posypkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rebarbory, 300 g hladké mouky, 1 vejce, 250 g ztuženého pokrmového tuku, 240 g cukru krystalu, špetka soli, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučky, 125 g másla

Z polohrubé mouky, cukru moučky a másla si připravíme posypku (viz související recepty). Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 150 g cukru krystalu, přikryjeme ...

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g ztuženého pokrmovéhu tuku, 190 g cukru krystalu, 2 vejce, špetka soli, 500 g rebarbory, 100 g cukru moučky, 250 g vlašských ořechů, 250 g jahod

Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 100 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnou...

Rebarborový kompot s kokosovou šlehačkou

Rebarborový kompot s kokosovou šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rebarbory, 100 g cukru krystalu, 150 g kokosové moučky, 350 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 100 g cukru moučky

Smetanu ke šlehání (šlehačku) ušleháme. Přidáme cukr, kokos a ztužovadlo. Vše opatrně promícháme a dáme chladit do lednice. Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 3 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarb...

Pečená krůta s ananasovou nádivkou

Pečená krůta s ananasovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g anglické slaniny, 2 cibule, 1/2 konzervy ananasového kompotu, 400 ml drůbežího bujónu, sůl, pepř, 1 játra, 1 srdce, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 1/2 lžičky sušeného tymiánu

Na 50 g másla dozlatova osmažíme nakrájenou slaninu a cibuli. Srdce a játra pomeleme, přidáme vejce, okapaný ananas, slaninu s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, tymián, ananasovou šťávu z kompotu dle potřeby, aby nám vznikl...

Jahodová slivovice

Jahodová slivovice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 50 ml jahodového džusu, sklenka kostek ledu, kandované ovoce na ozdobu

Do sklenice dáme led, přidáme jahodový džus a slivovici. Ozdobíme kandovaným ovocem a podáváme s brčkem.

České jahodové mojito

České jahodové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slivovice, 1 pomeranč, sklenka kostek ledu, 1 lžíce cukru krystalu, hrst jahod, 150 ml perlivé vody, listy máty peprné na ozdobu

Pomeranč rozkrojíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na kousky a vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, pomerančovou šťávu, jahody a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme slivovici a dolijeme vodou. Ozdobíme mát...

Pohled do slunce

Pohled do slunce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 30 ml hruškovice, 50 ml Coca Coly

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme slivovici, hruškovici a dolijeme Coca Colou.

Modrý den

Modrý den

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 40 ml Curacaa blue, hrst led, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml Red Bullu, kousek citrónu na ozdobu, kousek limety na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Curacao blue, gin, citrónovou šťávu a dolijeme Red Bullem. Ozdobíme kouskem limety a citrónu.

Bílá nadílka

Bílá nadílka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml becherovky, 1 lžíce cukru moučky, 20 ml pomerančového džusu, 60 ml mléka, plátek pomeranče na ozdobu, 1 lžíce kokosové moučky, 30 ml Malibu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Mléko, Malibu, becherovku, pomerančový džus, cukr, kokosovou moučku dáme do mixeru a mixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice a ozdobíme plátkem pomeranče.

Zákeřná becherovka

Zákeřná becherovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml becherovky, 50 ml kalvadosu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme becherovku a kalvádos. Zlehka promícháme, přidáme led a podáváme.

Zatažené nebe

Zatažené nebe

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Becherovky, 30 ml amareta, 30 ml pomerančového džusu, 5 kostek ledu, plátek pomeranče na ozdobu

Amareto, becherovku, pomerančový džus, led dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a ozdobíme plátkem pomeranče.

Modrá laguna

Modrá laguna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Becherovky, 30 ml Curacaa blue, 1 hrst ledu, 30 ml toniku

Led rozmixujeme, vlijeme do sklenice, přidáme Curacao blue, Becherovku a tonik. Zlehka promícháme a podáváme.

Ledové rudé moře

Ledové rudé moře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Becherovky, 1 hrst jahod, 1 lžice cukru moučky, 2 lžíce citrónové šťávy, 5 kostek ledu

Jahody omyjeme a osušíme. Jednu jahodu dáme bokem, zbytek rozkrájíme a vhodíme do mixéru. Přidáme led, bechcerovku, citrónovou šťávu, cukr a vše důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a ozdobíme jahodou.

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g cukru krystalu, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 500 g borůvek, 1 kypřící prášek do pečiva, 100 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučky, 125 g másla, 1 lžíce mleté skořice

Z cukru moučky, polohrubé mouky a másla si připravíme posypku (viz související recepty). Žloutek utřeme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, citrónovou šťávu a důkladně promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a postupně po lžícíc...

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml bílého jogurtu, 100 ml mléka, 100 g borůvek, 1 lžíce cukru moučky

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Jogurt a mléko vlijeme do mixéru, přidáme borůvky, cukr a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a podáváme.

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1-2 balení dětských piškotů, 500 g borůvek, 200 g cukru moučky, 100 ml rumu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky želatiny

Piškoty uložíme do dortové formy o průměru 23 cm tak, aby pokryly dno formy, a pokapeme rumem. Smetanu ke šlehání dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru, želatinu a přivedeme k varu. Vlijeme do zakysané smetany, přidáme zbytek cukru a vše důklad...

Karamelizované banány s kakaem

Karamelizované banány s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 150 g cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 g másla

Banány oloupeme, rozkrojíme na půl a ještě podélně rozkrojíme. Vložíme na pánev, přidáme máslo a necháme změknout na velmi nízkém plameni. Přidáme cukr, kakao, citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Vaříme 20 minut na velmi nízkém plameni. Ne...

Tajemný banánový koktejl

Tajemný banánový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 2 banány, 100 ml mléka, 1 lžíce včelího medu, 100 ml bílého jogurtu

Banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Mango také oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Dva kousky manga si odložíme na ozdobu a zbytek nakrájeného ovoce vhodíme do mixéru. Přidáme mléko, jogurt, med a mixujeme, dokud nám nevznikne hustá pě...

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího masa, 5 kiwi, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce octu, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce bílého vína, sůl, 75 g másla, 200 ml červeného vína

Jehněčí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a osolíme. Maso na prudko osmažíme z obou stran na 25 g másla, dokud nezačne hnědnout. Poté maso dáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, přidáme zbytek nakrájeného másla a pečem...

Koktejl žabinec

Koktejl žabinec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst čerstvé máty peprné, 50 ml ginu, 100 ml pomerančového džusu, 50 ml citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krupice

Mátu opláchneme a důkladně rozmixujeme s citrónovou šťávou a cukrem. Vlijeme do sklenice, přidáme gin a dolijeme pomerančovým džusem.

Vitamínová smršť

Vitamínová smršť

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, 1 pomeranč, 2 banány, 1 jablko

Kiwi, jablko a banány oloupeme, nakrájíme na kousky a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče.

stránka: