Pečená krůta s ananasovou nádivkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na 50 g másla dozlatova osmažíme nakrájenou slaninu a cibuli. Srdce a játra pomeleme, přidáme vejce, okapaný ananas, slaninu s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, tymián, ananasovou šťávu z kompotu dle potřeby, aby nám vznikla mírně lepkavá směs.
Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, nohy nasekneme pod klouby a vytáhneme šlachy. Poté krůtu osolíme vně i uvnitř a do břišní dutiny vložíme připravenou ovocnou směs. Krůtu uzavřeme, nohy k sobě svážeme a dáme na pekáč. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme bujónem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a ještě pečeme 2 hodiny. Po celou dobu pečení krůtu co 20 minut poléváme vypečenou šťávou.
Milena25. 06. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 22. 08. 2016, 19:22

katka16031 07. 12. 2016, 21:52

dušanka 16. 12. 2018, 19:49

hanka 02. 12. 2019, 21:42

palino 17. 10. 2020, 00:14