Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečená krůta s ananasovou nádivkou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 3h 0min
Nutriční hodnoty
2514 kalorií 0.0g cukrů 250.0g tuků 35.0g bílkovin

Příprava

Na 50 g másla dozlatova osmažíme nakrájenou slaninu a cibuli. Srdce a játra pomeleme, přidáme vejce, okapaný ananas, slaninu s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, tymián, ananasovou šťávu z kompotu dle potřeby, aby nám vznikla mírně lepkavá směs. Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, nohy nasekneme pod klouby a vytáhneme šlachy. Poté krůtu osolíme vně i uvnitř a do břišní dutiny vložíme připravenou ovocnou směs. Krůtu uzavřeme, nohy k sobě svážeme a dáme na pekáč. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme bujónem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a ještě pečeme 2 hodiny. Po celou dobu pečení krůtu co 20 minut poléváme vypečenou šťávou.


Přidat na Pinterest
Milena

25. 06. 2009, Recept navštíven: 2975x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veľmi dobré

22. 08. 2016, 19:22

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je velmi chutný

07. 12. 2016, 21:52

Přidat komentář

Facebook komentáře