Pečená krůta s ananasovou nádivkou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
2h 30min
Celkový čas
3h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2514
kalorií
0.0g
cukrů
250.0g
tuků
35.0g
bílkovin
Příprava
Na 50 g másla dozlatova osmažíme nakrájenou slaninu a cibuli. Srdce a játra pomeleme, přidáme vejce, okapaný ananas, slaninu s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, tymián, ananasovou šťávu z kompotu dle potřeby, aby nám vznikla mírně lepkavá směs.
Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, nohy nasekneme pod klouby a vytáhneme šlachy. Poté krůtu osolíme vně i uvnitř a do břišní dutiny vložíme připravenou ovocnou směs. Krůtu uzavřeme, nohy k sobě svážeme a dáme na pekáč. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme bujónem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a ještě pečeme 2 hodiny. Po celou dobu pečení krůtu co 20 minut poléváme vypečenou šťávou.
Milena25. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.