Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto - stránka 13

Osvěžující koktejl s letním ovocem

Osvěžující koktejl s letním ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml mléka, 1/2 banánu, 1 lžička včelího medu, 100 g čerstvého ovoce ( jahody, maliny apod.), 4 kostky ledu

Do mixéru nalijeme mléko, přidáme na kousky nakrájený banán, med a ovoce. Vše dobře rozmixujeme. Nalijeme do připravené sklenice s ledem.

Meruňkový džem podle mé babičky

Meruňkový džem podle mé babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 kg meruněk, 1,75 - 2 kg cukru krystal

Meruňky důkladně umyjeme, vypeckujeme a pomeleme. Polovinu cukru vmícháme do meruněk a poté je odložíme přikryté do lednice. Na druhý den vmícháme druhou polovinu cukru, džem vaříme asi 45 minut. Z tohoto množství vyjde 16 malých 3 dl skleniček.

Okurková čalamáda s čili

Okurková čalamáda s čili

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg salátových okurek, 3 velké cibule, 1 lžička mleté pálivé papriky, 200 ml octa, 100 g cukru krystal, 2 lžíce Vegety, 2-3 chilli papričky

Okurky oloupeme a nastrouháme na tenká kolečka. Do okurek přidáme vegetu, nakrájené chilli papričky, ocet, cukr, mletou papriku a na půlkolečka nakrájenou cibuli. 1-2 hodiny necháme odpočívat, poté naplníme skleničky, pevně uzavřeme a sterilujeme ...

Ovocný letní dortík

Ovocný letní dortík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 7 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 500 ml smetany ke šlehání , 2 sáčky ztužovače šlehačky, sklenka pikantní marmelády, 500 g ovoce

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zamícháme cukr, žloutky a polohrubou mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna pečeme. Upečený studený dort rozkrojíme, potřeme marmeládou, naplníme ušlehanou šlehačkou, li...

Meruňková pěna

Meruňková pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g meruněk, 1 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru

Meruňky pokrájíme na menší kousky a spolu s vejcem a cukrem rozmixujeme dohladka. Nalijeme do sklenic a necháme alespoň 2 hodiny vychladit.

Malinovo - ostružinová pěna

Malinovo - ostružinová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g malin, 50 g ostružin, 120 g cukru moučka, 1 bílek, 1 lžíce citronové šťávy

Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Maliny, ostružiny, cukr a citrónovou šťávu rozmixujeme dohladka a zlehka vmícháme ušlehaný sníh. Ihned podáváme.

Zeleninové lečo na zavaření

Zeleninové lečo na zavaření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg papriky (kapie), 1 kg rajčat, 1 velká cibule, 2-4 lžíce rostlinného oleje, špetka soli

Papriky očistíme, vyndáme semínka a nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a dáme tam na cibuli papriky, které osolíme a dáme dusit. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, pak je nakrájíme na kousky a přidáme k paprikám a ještě ...

Lehký celerový salát

Lehký celerový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celer, 1 jablko, 2 lžíce citronové šťávy, 50 ml majonézy

Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a také nastrouháme. Smícháme, přidáme majonézu a citrónovou šťávu a lehká pochoutka je na světě!

Kedlubny se zakysanou smetanou

Kedlubny se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks velkých kedlubnů, 3 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička sojové omáčky, 500 ml zakysané smetany

Kedlubny dobře omyjeme, oloupeme a nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo a kedlubny na něm osmažíme. Podlijeme několika lžícemi vody a dusíme doměkka (asi 10 minut). Osolíme, opeříme, ochutíme sojovou omáčkou a zamícháme kysanou smetanu. Prohřeje...

Bezinkový med

Bezinkový med

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg květů Bezu černého, 1 l vody, 1 kg cukru krupice, 1 citrón

Bezinkové květy omyjeme a povaříme asi 15 minut v 1 l vody spolu s citrónem, nakrájeným na kolečka. Vše necháme louhovat nejméně 60 minut, ale můžeme až 24 hodin. Přecedíme a přidáme cukr. Vaříme, dokud směs nezačně houstnout. Plníme do sklenic a ...

Ovocný talíř

Ovocný talíř

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst malin, hrst třešní, hrst rybízu

Ovocie opláchneme, osušíme a naaranžujeme na tanier, dozdobíme zelenými lístkami.

Ovocný salát s kukuřičnými lupínky

Ovocný salát s kukuřičnými lupínky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jahod, 1 broskev, 1 banán, hrst kukuřičných lupínků

Ovocie nakrájame, zmiešame s lupienkami a hneď podávame.

Rybízový  kynutý koláč

Rybízový kynutý koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 40 g droždí (kvasnice), 50 g cukru krystal, 250 ml mléka, 75 g másla, špetka soli, 1 vejce, 500 g rybízu, 4 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce cukru moučky, 1 lžička Hery

Z vlažného mlieka, trochy kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, zmiešame so štipkou soli, rozpusteným maslom, rozšľahaným vajcom a kváskom a vypracujeme hladké, vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť. Medzitým r...

Pařížské jahodové řezy

Pařížské jahodové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 250 g cukru moučky, 150 g hrubé mouky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 250 g másla, 1500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g čokolády na vaření

Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme menšieho kastróla, pridáme 100 g nalámanej čokolády a necháme prejsť varom. ...

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 300 g cukru moučky, 9 lžic vody, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 350 g hrubé mouky, 750 g jahod

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom, po lyžiciach pridávame teplú vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Umyté a osušené jahody uložíme na...

Rajčatová polévka se sojovou omáčkou

Rajčatová polévka se sojovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 2 kostky drůbežího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, špetka soli, 1 lžíce petrželky

V 1 litru vroucí vody rozpustíme bujón, přidáme nakrájená rajčata a vše vaříme asi 25 minut. Dochutíme a podáváme.

Třešně v krystalovém cukru

Třešně v krystalovém cukru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 bílek, 1 sklenka cukru krystal

Čerešne umyjeme a dôkladne osušíme. Bielok trošku našľaháme, čerešne aj so stopkami namočíme do bielku a celé obalíme v cukre. Obaliť môžeme aj lístky. Krásna ozdoba na letné, ovocné torty a múčniky.

Jahodovo - melounový salát

Jahodovo - melounový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vodního melounu, 10 jahod, 1 lžíce zavařených borůvek

Jahody opláchneme, prekrojíme, melón nakrájame na trojuholníky, naaranžujeme na tanier, posypeme čučoriedkami a ozdobíme zeleným lístkom.

Jahodové ranní nakopnutí

Jahodové ranní nakopnutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g bílého jogurtu, 150 g jahod, 30 g Dobré vlákniny

Jahody nakrájíme na drobné kostičky, posypeme cereáliemi, zalijeme jogurtem, promícháme a snídáme:)

Malinový tvaroh

Malinový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 200 g zmražených malin, 2 balení skořicového cukru

Tvaroh promícháme s polorozmraženými malinami, přimícháme skořicový cukr a jíme samotné nebo na lívancích či v palačinkách.

Višňová polévka

Višňová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g višní, 1,5 l vody, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce skořice, 30 g Solamylu, 2 lžíce citronové šťávy

Višně omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou, uvaříme doměkka. Když jsou višně měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a necháme chvilku povařit. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přilijeme do polévky, povaříme, přidáme dle...

Angreštová polévka

Angreštová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g angreštu, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 1 l vody, 4 hřebíčky, 1/4 l mléka, 2 lžičky moučkového cukru

Angrešt očistíme, omyjeme, rozmačkáme. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou následně zalijeme vodou, přidáme rozmačkaný angrešt, hřebíčky a vaříme, dokud není angrešt měkký. Když je angrešt měkký, přilijeme ...

Rybízová polévka

Rybízová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybízu, 1,5 l vody, 60 g moučkového cukru, 30 g Solamylu, špetka soli

Rybíz omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, osolíme a necháme vařit, když je rybíz uvařený, prolisujeme ho. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přidáme do polévky a necháme projít varem.

Domácí sušená rajčata

Domácí sušená rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat (cca na 1 plech), cibule dle chuti, česnek dle chuti, olej dle potřeby

Rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich semínka. Plech vytřeme vydatně olejem a rozložíme na něj půlky rajčat. Pečeme velmi zvolna jen při 15OºC v troubě, asi hodinu. Mezitím si cibuli i česnek nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a rajčata jim...

Americká limonáda

Americká limonáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška jahodového nebo malinového sirupu, troška kompotovaného ovoce (broskve, ananas, mandarinky, mix), troška pomerančového džusu, kolečko pomeranče nebo citrónu, cca 2 dcl perlivé vody nebo minerálky neslazené, 4-5 kostek ledu

Na dno 3 dl sklenice vlijeme trochu červeného sirupu, pak vložíme ovoce, na ně kolečko pomeranče, nebo citronu, středem propíchneme brčko, pak dáme pár kostek ledu, zalijeme opatrně džusem a pak opatrně po stěně sklenice pomocí lžíce dolijeme perl...

stránka: