Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto - stránka 9

Osvěžující tvarohový dortík s malinami

Osvěžující tvarohový dortík s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 150 g másla, 3/4 hrnečku cukru krupice, 3 vejce, 1/2 hrnečku polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 3 lžíce rumu, 150 g nastrouhané hořké čokolády, Náplň: 500 g tvarohu, 3 lžíce zakysané smetany, 4-5 lžic cukru moučka, 2 lžíce rumu, 1 balení kakaových Bebe sušenek, 2-3 hrsti malin, 1 sáček červeného dortového želé

Máslo chvíli šleháme s krupicovým cukrem, postupně zašleháme vejce. Do vyšlehané směsi přidáme rum a směs mouky, kypřícího prášku a pudinkového prášku. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto nalijeme do dortové formy vymazané tukem a vys...

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 slepičí vejce, 250 g hladké mouky, 2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic kravského mléka, 600 g rebarbory, 3 bílky, 150 g moučkového cukru

Heru utřeme s cukry a vejcem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto je husté. Natřeme na plech vyložený pečícím papírem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme asi na 3 cm špalíčky. Poklademe na těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 m...

Jahodový sen

Jahodový sen

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 3 žloutky, 4 lžíce cukru krupice, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic rozmixovaných jahod, špetka skořice, 3 bílky, Na polití piškotu rum a na posypání hořké kakao, Vrchní vrstva: 1/4 l rozmixovaných jahod, 3 lžíce cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 sáček želatinového ztužovače, 100 ml vody

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme rozmixované jahody, přidáme mouku s kypřícím práškem, špetku skořice a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého papírem na pečení a ve středně roz...

Cuketový špíz

Cuketový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 2 lžíce soli, troška pepře, 16 cherry rajčátek, 1 klobása, 1 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 150 g tvrdého sýru

Na jehly napichujeme nastřídačku na kostky nakrájenou cuketu, sýr, celá rajčata, a na kolečka klobásu. Hotové špízy obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Skvěle se jako příloha hodí zel...

Zelenina na grilu s dresinkem

Zelenina na grilu s dresinkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dýně (zbavená semínek), 1 cuketa (zbavená semínek a vnitřní dužiny), 10 přepůlených rajčat, 1 svazek jarní cibulky, 6 lžic olivového oleje, mořská sůl a pepř dle potřeby, Na bazalkový dresing: několik lístků čerstvé bazalky, 3 lžíce olivového oleje, troška citronové šťávy, mořská sůl a pepř

Gril rozpalte na střední teplotu (200-250°C). Zeleninu očistěte, dle potřeby pokrájejte, dejte do misky, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Vše mírně proházejte, aby se chutě pospojovaly. Zeleninu vyskládejte na gril do míst, kde není takový žár...

Vepřový bok v barbecue marinádě

Vepřový bok v barbecue marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového nebo selecího boku, 2-3 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř, Na marinádu: 4 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce octa balsamico, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce změklého másla, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička chilli koření

Kůži masa nařízněte po povrchu mírně nožem, aby se marináda dostala co nejhlouběji. Bok pořádně osolte, opepřete a trochu potřete olejem. V míse nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na marinádu a maso v ní obalte tak, aby se marináda dostal...

Salát se šunkou jamón ibérico

Salát se šunkou jamón ibérico

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs čerstvých salátů (např. polníček, dubáček, rucola, římský, ledový nebo třeba hlávkový), nať z 1 jarní cibulky, 6 sušených rajčat v olejovém nálevu, 1/6 hlávky bílého zelí, několik kuliček hrášku, 8–10 kuliček kaparů, šťáva z 1/2 citronu, pár plátků jamón ibérico nebo jiné sušené šunky, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti

Očistěte všechny druhy salátu, pro které jste se rozhodli, a natrhejte je do mísy. Přihoďte cibulovou nať, pokrájená rajčata i zelí a kuličky hrášku. Kapary omyjte, rozmělněte a dejte zvlášť do hrnečku (s množstvím opatrně, jsou velmi slané), zaká...

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g toastového chléba, 300 g hrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 kg měkkého tvarohu, 200 g másla, sůl dle potřeby, 4 žloutky, 400 g jahod, cukr moučka na posypání, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce rozpuštěného másla

Z toastového chleba odřízneme kůrky a jemně jej nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny na těsto, tedy mouku, cukr, tvaroh, změklé máslo, žloutky a osolíme. Smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. Po odležení ...

Rajčatové rizoto

Rajčatové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 500 g rajčat, 1 svazek bazalky, 2 lžíce olivového oleje, 275 g dlouhozrnné rýže, 2 lžičky zeleninového bujónu, sůl a pepř dle chuti

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a odstraníme jadérka. Dužinu nasekáme nahrubo. Bazalku omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci necháme zesklovatět cibuli, vsypeme opláchnutou rýži a mícháme dokud se rýže...

Sorbet ze zeleného čaje s mátou a citrónem

Sorbet ze zeleného čaje s mátou a citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 sáčků zeleného čaje, několik lístků čerstvé máty , 1 l vody, 1 citrón, třtinový cukr podle chuti

Sáčky čaje vložíme do konvice s několika lístky máty a zalijeme horkou vodou. Čaj necháme louhovat podle návodu. Poté sáčky i mátu vyjmeme, čaj podle chuti osladíme třtinovým cukrem a dochutíme šťávou z citrónu. Hotový čaj přelijeme do vhodné pla...

Malinový sorbet s mátou

Malinový sorbet s mátou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mražených malin, 100 ml vody, 100 g cukru krupice, šťáva z jednoho citrónu, 1 svazek čerstvé máty

Maliny vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. V rendlíčku rozehřejeme vodu a vhodíme cukr, vaříme dokud se cukr nerozpustí. Poté vhodíme mátu a necháme 15 minut vyluhovat. Mátu vyjmeme a vyhodíme. Rozpuštěný cukr nalijeme i s vodou k mal...

Sterilovaný salát z okurek

Sterilovaný salát z okurek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

salátové okurky, 850 ml vody, 200 g cukru krupice, 40 g soli, 150 ml octa

Nepřerostlé a nepřezrálé kvalitní salátové okurky omyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na kostky, které dáváme přímo do sklenic. Uvaříme si nálev z vody, octa, soli a cukru, kterým nakrájené okurky zalijeme. Sklenice uzavřeme a dáme ster...

Zapékané artyčoky se šunkou

Zapékané artyčoky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 artyčoky, 30 ml citronové šťávy, 100 g šunky, 5 vajec, 200 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 60 g strouhaného parmazánu

Z artyčoků odkrojíme spodní část a nůžkami ustřihneme špičaté konce listů. Artyčok potřeme citronovou šťávou a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Scedíme a necháme okapat. Lžící vybereme "chmýří" a artyčoky narovnáme na plech, vzniklými dolíky naho...

Ostružinový džem

Ostružinový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg ostružin, 60 dkg cukru krystal, 1 balení Želírfix 2:1, 1 lžička kyseliny citronové, 2 lžíce rumu

Ostružiny opláchneme vodou a dáme do kastrolu vařit. Ze začátku pozvolna zahříváme za občasného zamíchání. Asi po 10 minutách ostružiny přivedeme k varu a šťuchadlem na brambory je trochu pomačkáme. V cukru rozmícháme Želírfix, přidáme do ostružin...

Rajčatová šťáva - nápoj

Rajčatová šťáva - nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 litr šťávy z rajčat, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krystal

Rajčata omyjeme a nakrájíme. Kdo chce, může si je předem oloupat - je to lepší. Nakrájená rajčata dáme vařit do kastrolu. Vaříme zvolna 15 - 20 minut, do měkka, nebo do rozvaření. Necháme je mírně zchladnout a poté protlačíme přes velmi husté síto...

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml bílého jogurtu, 150 ml zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kopru

Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce pomoučíme a pak je na středním plameni smažíme po ...

Salát z lilků (Melitzanosalata)

Salát z lilků (Melitzanosalata)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, špetka zeleného pepře, 2 cibule, 50 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy, 10 ml vinného octa, 1 lžíce petrželové natě, špetka soli, 10 ml vody

Lilky omyjeme, osušíme, propícháme vidličkou a pečeme v troubě asi 15 minut. Poté je necháme vychladnout a oloupeme. Mezitím rozmixujeme v mixéru cibuli, zelený pepř a 1 lžíci vody. Lilky zbavíme semen, nakrájíme a přidáme do mixéru. Přidáme citr...

Ostružinový čaj

Ostružinový čaj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti ostružin, 2 lžíce cukru krupice, 500 ml vody

Ostružiny opláchneme, dáme do menšího hrnce, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme 15 minut (snažíme se, aby ovoce neprošlo moc varem). Pak můžeme čaj scedit nebo dáváme do hrnečků i s ovocem. Dosladíme cukrem.

Ostružinový džem s aronií

Ostružinový džem s aronií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml vody, 3 hřebíčky, 30 dkg aronie, 1,2 kg ostružin, 1 kg cukru krystal, 1 sáček Želírfixu 2:1, 1 lžička kyseliny citronové, 1/4 lžičky mleté skořice, 25 ml rumu

V 1/2 litru vody povaříme 15 minut 3 hřebíčky, které vyndáme. Potom do té vody dáme vařit 30 dkg aronie a po 5 minutách přidáme ostružiny. Vaříme asi 15 minut, potom ovoce rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přichystáme si 1 kg cukru krystal a tro...

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400-500 g malin, 150 ml zakysané smetany, 220 g hladké mouky, 170 g másla pokojové teploty, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 170 g cukru krupice, 200 g tvarohu, 100 g cukru moučka

V míse rozmícháme máslo, cukr, vejce, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr a prosátou mouku. Směs mícháme jemně vařečkou, dokud se ingredience krásně nespojí. Poté zamícháme polovinu malin a 4 lžíce zakysané smetany a opět opatrně promícháme. ...

Melounová marmeláda

Melounová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l šťávy z melounu, 1 kg cukru krystal, 2 sáčky Želírfixu 2:1, 1 lžička kyseliny citronové

Dužinu melounu pomeleme na mlýnku na ovoce. Pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje. Získanou šťávu dáme vařit. V troše cukru si rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty. Potom po čás...

Rajčatová marmeláda s melounem

Rajčatová marmeláda s melounem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l šťávy z rajčat, 1.5 l šťávy z melounu, 3 sáčky Želírfixu 2:1, 2 kg cukru krystal, 3 vrchovaté lžičky kyseliny citronové

Rajčata a meloun odšťavníme a šťávu dáme vařit. Želírfixy smícháme s trochou cukru a nasypeme do vařící šťávy. Povaříme 5 minut, potom vsypeme zbývající cukr a za stálého míchání opět povaříme dalších 5 minut. Odstavíme, asi 1 minutu necháme stát ...

Hermelíny na grilu

Hermelíny na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hermelíny, 4 kousky loveckého salámu, 1 jarní cibulka, 1 rajče, 1 paprika

Hermelíny rozkrojíme na půl, lovecký salám nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, papriku na menší kousky a rajčata na měsíčky. Vše vložíme do půlky hermelínu a přiklopíme druhou polovinou hermelínu. Vznikne nám takový hamburger. Hermelín ...

Rýže se salátem

Rýže se salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky rýže, 3 listy ledového salátu, špetka kari koření, 1/2-1 lžička worcesterové omáčky

Rýži ve varném sáčku uvaříme podle návodu. Listy ledového salátu zbavíme tužších částí a nakrájíme na drobno. Dáme do mísy, posypeme kari kořením a pokapeme worcesterem. Pečlivě promícháme a smícháme s uvařenou rýží. Podáváme jako přílohu k masitý...

Bábovka s borůvkami

Bábovka s borůvkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnku polohrubé mouky, 125 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 1 hrnek čerstvých borůvek, 1 hrnek cukru krystal, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 125 ml mléka

Borůvky rozšleháme s 1/3 cukru. Celá vejce našleháme se zbývajícím cukrem, olejem, vanilkovým cukrem a 1 hrnkem mouky. Vmícháme rozšlehané borůvky, 1/2 hrnku mouky smíchané s kypřícím práškem a doředíme mlékem. Těsto vylijeme do předem vymazané a ...

stránka: