Jahodový sen
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme rozmixované jahody, přidáme mouku s kypřícím práškem, špetku skořice a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého papírem na pečení a ve středně rozehřáté troubě upečeme dorůžova.
Upečený piškot necháme vychladnout, pak propícháme vidličkou, pokapeme rumem a lehce posypeme kakaovým práškem.
Jahody rozmixujeme tak, aby nám v nich zůstaly menší kousky a osladíme je. Do oslazených jahod přimícháme zakysanou smetanu.
Želatinový ztužovač prošleháme podle návodu se 100 ml studené vody a vmícháme do jahodové směsi.
Připravenou směs nalijeme na piškot a uhladíme.
Hotový moučník necháme v chladu dobře ztuhnout a pak teprve krájíme a servírujeme .
14. 06. 2012
Ingredience
- Těsto: 3 žloutky
- 3 bílky
- 5 lžic rozmixovaných jahod
- 100 ml vody
- 4 lžíce cukru krupice
- 5 lžic polohrubé mouky
- Na polití piškotu rum a na posypání hořké kakao
- 3 lžíce cukru
- špetka skořice
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 sáček želatinového ztužovače
- Vrchní vrstva: 1/4 l rozmixovaných jahod
- 1 balení zakysané smetany
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 05. 05. 2016, 09:47

Svetlana 01. 06. 2016, 11:55

hanka 29. 09. 2019, 19:07

palino 24. 10. 2019, 19:23