Jahodový salát
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
0min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
376
kalorií
10.0g
cukrů
30.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme k jahodám i s oloupaným a na kolečka nakrájeným banánem, promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Salát necháme krátce vychladit. Podáváme jej se smetanou nebo šlehačkou jako sváteční dezert nebo jako slavnostní přílohu k pečené drůbeži.
linkinkatka19. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.