Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jahodový salát

Jahodový salát
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 20min , porce

376 kalorií, 10.0g cukrů, 30.0g tuků, 7.0g bílkovin

Příprava

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme k jahodám i s oloupaným a na kolečka nakrájeným banánem, promícháme a dochutíme citrónovou šťávou. Salát necháme krátce vychladit. Podáváme jej se smetanou nebo šlehačkou jako sváteční dezert nebo jako slavnostní přílohu k pečené drůbeži.

linkinkatka

19. 11. 2009, Recept navštíven: 1598x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jahodový salát

Jahodový salát

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výse...

Jahodový salát s rýží

Jahodový salát s rýží

Uvařenou vychladlou rýži podle chuti osladíme a smícháme s omytými jahodami. Větší plody nakrájíme na čtvrt...

Chřestovo - jahodový salát

Chřestovo - jahodový salát

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Konzervovaný chřest slijeme od nálevu a nakrájíme...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jahodový salát Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
tepito
Není zbytečné nechat salát vychladit,když tam jsou ty zmrzlé jahody?A jak se asi ty zmrzlé jahody krájí?Je tu velké riziko úrazu.Použiju raději čerstvé a pak vychladím.

tepito 31. 01. 2010, 07:14

Facebook komentáře