Rebarborový moučník
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
25min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
196570
kalorií
0.0g
cukrů
693.0g
tuků
5081.0g
bílkovin
Příprava
Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou. Poté vmícháme rum, ušlehaný sníh z bílků a prosátý kypřící prášek. Těsto rozetřeme do tukem vymazané, hrubou moukou vysypané formy (25x35 cm) a hustě posypeme nakrájenou rebarborou. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 minut. Tvaroh rozmícháme s rebarborou ( i s vodou), přidáme vanilkové cukry, šlehačku v prášku, Smeta - fix a pudink. Vše vyšleháme elektrickým šlehačem asi 2 minuty. Směs rovnoměrně rozetřeme na moučník a po úplném vychladnutí moučníku můžeme nakrájet.
JanaB02. 08. 2012
Ingredience
- 2 vejce
- 300 ml vody
- 125 ml slunečnicového oleje
- 125 ml plnotučného mléka
- 50 g šlehačky v prášku
- 1 lžíce rumu
- Krém - 1 jemný tvaroh
- 200 ml krupicového cukru
- 375 ml polohrubé mouky
- 3 vanilkové cukry
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 pudink Créme Olé kokos
- 1 Smeta - fix
- 200 g rebarbory do krému
- 150 g rebarbory do těsta
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.