Rebarborovo - vanilkové muffiny
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očištěné stonky rebarbory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z hnědého cukru odebereme 1 lžíci, zasypeme s ní nakrájenou rebarboru, promícháme a necháme chvilku marinovat.
Ze zbylého hnědého cukru si odložíme stranou 1 lžíci, zbytek dáme do mísy spolu s vanilkovým cukrem, přidáme změklé máslo a chvíli šleháme, pak přišleháme vejce. Do směsi vmícháme rum, mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Z rebarbory si odebereme 1 lžíci a zbytek vmícháme do těsta i se šťávou, kterou rebarbora pustila.
Důlky v muffinovém plechu vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme do nich těsto.
Na povrch těsta v každém důlku dáme pár kousků z odložené rebarbory a nakonec posypeme hnědým cukrem, který jsme si dali stranou.
Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Před podáváním lehce pocukrujeme.
09. 07. 2012