Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Karamelový dort s jahodami

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
2720 kalorií 19.0g cukrů 171.0g tuků 27.0g bílkovin

Příprava

Karamel si připravíme den předem.
Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout.
Korpus:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na dva plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 12 min. Po vychladnutí sejmeme papír a pláty rozpůlíme a zarovnáme.
Náplň:
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme krém, který mícháme do vychladnutí. Přidáme máslo a ½ karamelu a vyšleháme. Tři korpusy potřeme ¾ krému a poklademe jahody. Korpusy sesadíme na sebe, nahoru položíme suchý plát a uložíme do chladničky. Poté natřeme vrch i strany částí zbylého krému.
Poleva:
Z cukru, 2 lžic horké vody, rumu a zbylého karamelu utřeme hladkou polevu, kterou rozetřeme na povrch dortu.
Strany obalíme mandlemi. Zbytek krému nastříkáme pomocí cukrářského sáčku po obvodu dortu. Dozdobíme celými jahodami.

Bulb Tip k receptu

Můžeme použít i jiné měkké ovoce.
Karamel si připravíme dopředu tak, aby stačil vychladnout.


Přidat na Pinterest
veerac

25. 06. 2012, Recept navštíven: 1881x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
yvborný karamelový kolacik

02. 10. 2015, 15:21

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kolač je velmi dobrý

02. 09. 2016, 18:50

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super karamalový dort

23. 10. 2016, 20:24

Přidat komentář

Facebook komentáře