Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto - stránka 11

Letní salát s mozzarelou

Letní salát s mozzarelou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší ledový salát, 125 g Mozzarelly, 150 g cherry rajčátek, 400 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa balsamico, 4 lžíce bílého jogurtu, 2 snítky bazalky, sůl a pepř dle chuti, cukr dle chuti

Opraný a přebraný salát natrháme do mísy na menší kousky. Omyjeme rajčátka. Mozzarellu necháme okapat a pokrájíme jí na menší kousky. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou útěrkou a pokrájíme na jemné proužky. Slunečnicový olej ro...

Bageta s lososem ke svačině

Bageta s lososem ke svačině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celozrnná bageta, 15 dkg uzeného lososa, troška kopru, kousek citrónu, 1 lžička pomazánkového másla, 2 listy ledového salátu

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem (můžeme ji i zevnitř opéci na másle). Poklademe na ni lososa, dáme na něj snítky kopru (otrhané malé části), zakápneme troškou citronové šťávy a nakonec přidáme list čerstvého ledového salátu. Podáváme.

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 1 vrchovatý hrneček dětské krupičky, talířek jahod, cukr moučka podle chuti, asi 4 lžíce sladké smetany, 2 lžičky vanilkového cukru

Uhněteme hladké těsto z tvarohu, vejce a krupičky a špetky soli. Krupičku přidáváme podle hustoty tvarohu. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani se nesmí lepit. Z těsta vytvarujeme dlouhý váleček, rozkrájíme si ho na dílky a tvarujeme kuličky o pr...

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka tvarohu, 3 jarní cibulky, 1 lžička kopru , špetka drceného kmínu, 2 mrkve, trochu nasekané pažitky, pár kapek citronové šťávy, 100 ml zakysané smetany, malý kousek bulvového celeru, trošku petrželové nati, špetka soli, špetka pepře

Bylinky nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer nastrouháme, cibulku nakrájíme na tenké kolečka. Tvaroh rozmačkáme vidličkou, přidáme mrkev, celer, cibulku, citronovou šťávu, bylinky, sůl, pepř, kmín, smetanu a vše promícháme. Dochutíme dle potřeby a pa...

Srnčí řízky na žampiónech

Srnčí řízky na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 50 g uzené slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 100 g žampiónů, 30 g másla, 4 plátky veky, PŘILOHA: 500 g brambor, 4 lžíce brusinek, pepř a sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje

Srnčie rezne prešpikujeme údenou slaninou, posolíme, okoreníme mletým korením, pomúčime a na rozohriatom oleji rýchlo opečieme. Opečené rezne vyberieme a na výpeku a masle opražime pokrájané žampiňóny. Pridáme kečup, trochu múky, podlejeme vodou...

Letní hody

Letní hody

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvých jahod, 1 větší banán, 50 g čerstvých malin, 1 vanilkový lusk, 500 ml čerstvého vychlazeného polotučného mléka

Banán nakrájíme na kolečka. Banán, jahody, maliny vložíme do mléka. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme jadřinec k ostatním surovinám. Vše rozmixujeme na jemný koktejl.

Letní bazalková polévka

Letní bazalková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 400 g pórku, 2 stonky řapíkatého celeru, 1,2 l zeleninového vývaru, 1 svazek bazalky, 1/2 citrónu /šťáva i kůra/, 6 lžic smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře

Na másle orestujeme nakrájený pór a celer, přikryjeme a dusíme 5-10 minut. Přilijeme vývar, přidáme kůru a šťávu z citrónu, přivedeme k varu a 15 minut necháme vřít. Odstavíme, přidáme bazalku a rozmixujeme. Přimícháme šlehačku a dochutíme pepřem ...

Mascarponový krém s rybízem

Mascarponový krém s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 100 g smetany, 50 ml pomerančové šťávy, 75 g cukru krupice, 250 g černého rybízu, 1 lžíce cassisu (likér z rybízu, můžeme nahradit ovocnou šťávou), troška mátových lístků na zdobení

Mascarpone smícháme metličkou se smetanou, pomerančovou šťávou a 40 g cukru. Opereme rybíz, zbavíme ho stopek a necháme okapat. 150 g ovoce spolu se zbylým cukrem a cassisem najemno rozemeleme a propasírujeme přes síto. Mascarponový krém dáme na m...

Třešně se smetanou

Třešně se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g třešní (čerstvých nebo zavařovaných), 1/2 citronu, 80 g cukru krupice, 1/8 l červeného vína (suchého) (můžeme nahradit ovocným sirupem), 1/8 l neslazeného třešňového moštu, 30 g bramborového škrobu, špetka mletého hřebíčku, 100 g sladké smetany, 1 balení vanilkového cukru

Třešně omyjeme a zbavíme pecek. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. 1/4 kůry nastrouháme a citron vymačkáme. Třešně dáme spolu s citronovou kůrou a šťávou, cukrem a vínem do hrnce. Smícháme škrob s 4-5 lžícemi třešňového moštu. Zbylý mošt přili...

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovčího sýra, 1 svazek pažitky, 1 snítka oregána (nebo majoránky), 2 snítky bazalky, 3 snítky tymiánu, 5 lžíc olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 okurka, 4 rajčata, 4 jarní cibulky, 1 zelená chilli paprička, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře, špetka soli

Ovčí sýr nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Opereme bylinky, pažitku nakrájíme na kousky, ze zbylých bylinek otrháme lístky a jemně nasekáme. Smícháme se 2 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou a nalijeme na kostičky sýra, 15 minut (nebo...

Hrušky v krému

Hrušky v krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerstvé hrušky, 3 lžíce cukru krupice, 1/2 citrónu, 250 ml mléka, 1 lžíce másla, 1/2 sáčku pudinku s vanilkovou příchuti, 100 ml smetany ke šlehání , 50 g hořké čokolády, 8 piškotů, 1 žloutek

Hrušky olúpeme, nakrájame na štvrtky a podusíme v osladenej a citrónom okyslenej vode. V mlieku rozšľaháme cukor s maslom a pudingový prášok, miešame všetko nad parou, až dostaneme tuhú hmotu do ktorej vmiešame žĺtok. Vychladnutý krém nalejeme na ...

Okurky na řecký způsob

Okurky na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerstvé mladé okurky, 4 mladé cibulky, 2 středně velké brambory, 4 lžíce olivového oleje, troška mletého pepře, lžička cukru , 50 ml masového vývaru, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mladé uhorky očistíme a po dĺžke rozkrojíme na štyri diely. Lyžičkou vyberieme jadierka a uhorky povaríme 10 minút v posolenej vode. Vyložíme na misu a podávame s touto omáčkou: Vo vode varíme mladé pokrájané cibuľky. Po 5 minútovom vare pridáme o...

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčího hřbetu, 80 g másla, 150 ml červeného vína, 200 g brusinkového kompotu, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetka tymiánu , 4 čerstvé hrušky, sůl podle potřeby

Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom ho potrieme maslom a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme cca 50-60 minút. Podlievame horúcou vodou, ku koncu červeným vínom. Potom mäso vyberi...

Černomořský salát

Černomořský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařeného celeru, 200 g papriky (kapie), 100 g žampionů udušených na oleji, 1 cibule, 100 g tvrdého sýru, citronová šťáva, 1 lžíce plnotučné hořčice, 20 g kapary, 100 g oliv, 150 ml zakysané smetany, troška mletého pepře, 4 listy hlávkového salátu, bylinkový ocet podle chuti, sůl podle potřeby

Uvarený zeler pokrájaný na tenke obdĺžniky, udusené šampiňóny, kápiu, cibuľu pokrájanú na tenke plátky, nakrájaný syr, šťavu z citróna, mleté čierne korenie, horčicu, kapary, olivy, kyslu smotanu spojíme a necháme dlhšie odstať. Možno ozdobiť hláv...

Švédský ryzcový salát

Švédský ryzcový salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryzců, 2 červené cibule, 60 ml olivového oleje, 60 ml rajčatového protlaku, 150 ml bílého vína, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 1 lžíce petrželky, sůl podle potřeby

Očistíme a umyjeme čerstvé rýdziky, pokrájame ich po dĺžke na štvrtky až osminky a dusíme na cibuľke zapenenej na oleji, až kým sa z nich nevyparí voda. Posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, biele víno, rajčiakový pretlak a dodusíme. Podávame...

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 cibule, 3 papriky, 1 lžička soli, 1 lžíce provensálského koření

Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Zeleninu restujeme 3 minutky. Poté ji posypeme solí a provensálským kořením z obou stran a promícháme. Dáme na 5-10 minut na gril.

Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g nových brambor, 250 g tučného tvarohu, 30 g másla, 100 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, 1 lžíce sekaného kopru

Nové zemiaky umyjeme a olúpeme. Pokrájame na štvrťky, opäť umyjeme a vložíme do studenej osolenej vody . Varíme približne 20 minút. Scedíme, chvíľu necháme postáť a potom pokvapkáme rozohriatým maslom alebo rozškvarenou, na malé kocky pokrájanou, ...

Havana  koktail

Havana koktail

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce zmrzliny, 200 ml sladké smetany, 100 ml ananasového džusu, 5 cl bílého rumu, 1 sáček vanilkového cukru

Vanilkovú zmrzlinu dáme do mixéru, pridáme ananásový džus, smotanu, vanilkový cukor a rum a spolu dobre zmixujeme. Koktail precedime cez jemné sitko do vyšších poháhov a navrch položíme koliesko ananásu. Podávame so slamkou.

Pikantní ananasová rýže

Pikantní ananasová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek ananasu, 3 jarní cibulky, 1 kousek chilli papričky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru krystalu, 1 sklenka dlouhozrnné rýže, 1 snítka koriandru, 1 snítka petrželky

Ananas rozkrojíme na půlku. Vydlabeme dřeň a nasekáme na kostičky. Dáme vařit rýži. Nakrájíme nať cibulky, koriandr a papričku a promícháme s ananasovou dření. Orestujeme česnek, přidáme rýži, sojovou omáčku a důkladně promícháme. Restujeme, dok...

Teplé jahodové suflé

Teplé jahodové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 ml mléka, 50 g kukuřičné moučky, 40 g másla, 4 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru, 50 g cukru moučky, 200 g jahod

Mléko a kukuřičnou moučku promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté dáme do chladu. Přimícháme k tomu máslo, žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr, ušleháme dohladka. Z bílků našleháme tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Těsto nal...

Okurková polévka

Okurková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých okurek, 300 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 30 ml olivového oleje, 1000 ml drůbežího vývaru, sůl podle potřeby, 1 lžíce pažitky

Uhorky očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Udusíme na oleji, zaprášime hladkou múkou, osolíme, zalejeme hydinovým vývarom, pridáme očistené pokrájané zemiaky a uvaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku.

Broskvová pochoutka s vanilkou

Broskvová pochoutka s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 125 g másla, 125 g cukru moučka, 1,2 kg čerstvých broskví, 100 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 sáčku vanilkového cukru nebo trochu esence

Mouku, máslo, 25 g cukru, 1 vejce a trochu vody vypracujeme v hladké, vláčné těsto. Těsto odložíme na chvíli do lednice. Vyválíme, přeložíme na menší plech a vytvoříme asi 3 cm okraje a celé těsto propicháme. Vypeckované broskve nakrájíme a uložím...

Reveňová omáčka

Reveňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce medu, 1 lžíce škrobu, 4 dcl vody, 1/2 kg rebarbory

Oloupanou reveň nakrájíme na špalíky a dáme do rendlíku s vodou a medem. Krátce podusíme a poté zahustíme škrobem. Je to výborná příloha ke smaženým a grilovaným masům.

Salát alla trattoria in San Marino

Salát alla trattoria in San Marino

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 4 větši rajčata, 2 ks zelených paprik, 200 g dušeného vepřového mletého masa, 150 g špaget, 100 g strouhaného parmazánu, 6 lžíc olivového oleje, troška mletého pepře, troška octu, sůl podle potřeby

Pór umyjeme, pokrájame po dĺžke, papriku zbavenú jadrovnika a rajčiaky pokrájame na pásiky. Špagety uvaríme vo väčšom množstve slanej vody, scedíme, studenou vodou preplákneme, vidličkou zľahka pomiešame s mäsom, rajčiakmi, paprikou a pórom. Polej...

Domácí nealko mojito

Domácí nealko mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy z 1 stonku máty peprné, 2 lžičky třtinového cukru, 1 limeta nebo citrón, 1,5 l vody

Listy máty omyjeme, pomačkáme a vhodíme do karafy nebo konvice. Limetu nebo citrón vymačkáme a šťávu smícháme s cukrem. Vše dobře promícháme s vodou a zalijeme mátu v konvici. Necháme dobře vychladit nebo zchladíme okamžitě kostkami ledu.

stránka: