Kuřátko s česnekem a mateřídouškou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
332
kalorií
0.0g
cukrů
35.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Omyté kuře naporcujeme asi na 10 menších dílů a osolíme.
Pekáček vymažeme olejem, plátky slaniny nakrájíme na proužky a nasypeme na dno pekáče.
Na slaninu rozložíme porce kuřete a vše zasypeme nadrobno nasekanou mateřídouškou. Do mezer mezi kuře naklademe oloupané stroužky česneku.
Do smetany vmícháme koňak a směs nalijeme na kuře.
Pekáč zakryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 210°C a pečeme. Po 30 minutách alobal sundáme a kuře ještě 30 minut odkryté dopékáme dozlatova.
Tip k receptu
Nejlepší přílohou jsou šťouchané brambory, smíchané s jarní cibulkou a opečenými kousky anglické slaniny.
Toto jídlo výborně ladí s kyselou naloženou zeleninou.
06. 06. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.