Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Uhněteme hladké těsto z tvarohu, vejce a krupičky a špetky soli. Krupičku přidáváme podle hustoty tvarohu. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani se nesmí lepit.
Z těsta vytvarujeme dlouhý váleček, rozkrájíme si ho na dílky a tvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm. Vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 8 minut. Po této době jeden knedlíček vyndáme a přesvědčíme se, jestli jsou vařené.
Zatímco se knedlíčky vaří, omyté jahody rozmixujeme se smetanou, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem, ten si přidáme podle toho, jak chceme omáčku sladkou.
Na talíři přelijeme knedlíčky jahodovou omáčkou a můžeme podávat.
Tip k receptu
Z této dávky těsta máme asi 30 malých knedlíčků.
Dobrou chuť :-)!
Trisha17. 05. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 04. 12. 2016, 20:26

dušanka 19. 01. 2017, 16:17

katka16031 08. 02. 2017, 11:20
janatka 05. 04. 2013, 11:15