Domácí švestková povidla
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
4h 0min
Celkový čas
4h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
2135
kalorií
200.0g
cukrů
0.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Švestky vypeckujeme a vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Zalijeme vodou a na prudším ohni přivedeme k varu. Až se začne tvořit kašovitá hmota, přidáme cukr a koření. Na mírném ohni pak občasně zamícháme a vaříme cca 3-4 hodiny. Voda se musí úplně vypařit a vzniknout až lepivá hmota, která se občas přichytne k okrajům. Pak plníme do sklenic a pro jistotu zavaříme. Z tohoto množství švestek vzniknou jen dvě menší zavařovací sklenice povidel (cca 2 přesnídávkové skleničky).
Tip k receptu
Když vynecháte cukr, vzniknou nesladká povidla, která jsou vhodná pro přípravu sladších nebo diabetických jídel a moučníků.
Tatiana03. 08. 2011
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.