Domácí švestková povidla

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
4h 0min

Celkový čas

4h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

2135 kalorií
200.0g cukrů
0.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Švestky vypeckujeme a vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Zalijeme vodou a na prudším ohni přivedeme k varu. Až se začne tvořit kašovitá hmota, přidáme cukr a koření. Na mírném ohni pak občasně zamícháme a vaříme cca 3-4 hodiny. Voda se musí úplně vypařit a vzniknout až lepivá hmota, která se občas přichytne k okrajům. Pak plníme do sklenic a pro jistotu zavaříme. Z tohoto množství švestek vzniknou jen dvě menší zavařovací sklenice povidel (cca 2 přesnídávkové skleničky).

Tip k receptu

Když vynecháte cukr, vzniknou nesladká povidla, která jsou vhodná pro přípravu sladších nebo diabetických jídel a moučníků.

přidejte na:
Tatiana

03. 08. 2011

Další recepty

Mohlo by vás zajímat


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý tip na prípravu
hanka 20. 05. 2016, 11:52
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom dobrý recept na vyskúšanie
majka 27. 06. 2017, 23:00