Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Křišťálový třešňový koláč

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2926 kalorií 84.0g cukrů 155.0g tuků 40.0g bílkovin

Příprava

Do mouky přimícháme špetku soli, přilijeme vodu a přidáme máslo. Rychle zpracujeme na hladké těsto a dáme aspoň na 30 minut odležet do chladu.
Do kastrůlku dáme 2 lžíce vody, přisypeme 3 lžíce cukru, 2 lžičky vanilkového cukru a přivedeme k varu. Do vařícího roztoku přisypeme odpeckované třešně, promícháme, přihodíme máslo a zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce studené vody. Hustota náplně má být asi jako pudink. Odstavíme a vmícháme rum a mandlové aroma.
Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě nestejně velké části. Větší část rovnoměrně rozválíme a vložíme do koláčové formy, snažíme se, aby kraje těsta přesahovaly přes formu.
Na těsto nalijeme připravenou náplň.
Z menší odložené části vyválíme kolo, vykrojíme do něj několik ozdobných otvorů a opatrně ho položíme na náplň. Kraje obou dílů těsta k sobě dobře přimáčkneme, aby nám při pečení náplň nevytékala. Z vykrojených zbytků těsta můžeme ještě přidělat ozdoby navrch koláče.
Koláč potřeme mlékem a posypeme krystalovým cukrem.
Vložíme ho do trouby a při 180°C pečeme asi 35 minut.

Bulb Tip k receptu

Před krájením musíme koláč nechat dobře vychladit, aby nám náplň dobře ztuhla.
Nejlepší je druhý den odleželý a vychlazený.


Přidat na Pinterest
Angel 666

31. 05. 2011, Recept navštíven: 6192x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera fantasatický, vyskúšam

02. 11. 2016, 20:53

Přidat komentář
Ellis
Zítra se na něj chystám, tak pak přidám své foto, které ale nebude tak dobré jako to Vaše.

Ellis 18. 06. 2011, 12:04

Angel 666
Už se těším, a věřím, že se povede ještě hezčí :o))).

Angel 666 18. 06. 2011, 15:22

Ellis
Tak myslím, že se povedl, přidávám fotky

Ellis 20. 06. 2011, 11:50

katka16031
vyskúšané , velmi dobre

katka16031 11. 08. 2016, 21:07

Facebook komentáře