Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto - stránka 12

Křehké sušenky s malinami

Křehké sušenky s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 50 g cukru moučka, 175 g hladké mouky, 25 g škrobové moučky, 1 žloutek, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce vanilkového cukru, 2-3 hrsti malin

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme žloutek a přidáme mouku se škrobovou moučkou. Uhněteme hladké těsto, které vyválíme a vykrájíme kolečka v průměru asi 8-10 cm. Přendáme je na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme je při 180 stupn...

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Rychlé lívance z borůvek

Rychlé lívance z borůvek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku borůvek, 2 hrnečky mléka, 2 vejce, 4 lžíce cukru krupice, špetka soli, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, olej na smažení, 3-4 lžíce skořicového cukru, zakysaná smetana

V mléce rozšleháme žloutky s cukrem, přidáme sůl, mouku, oprané okapané borůvky a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na rozehřátém oleji pečeme malé lívanečky. Hotové teplé lívance namáčíme vrchní stranou do skořicového cukru. Před po...

Cuketové kroužky plněné zeleninou a masem

Cuketové kroužky plněné zeleninou a masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kuřete, 2 menší cukety, 3 papriky, 4 rajčata, 1 střední cibule, 5 stroužků česneku, 1 sklenka drůbežího vývaru, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření, 1 Hermelín, 3 lžíce rostlinného oleje

Nejdříve si uvaříme kuřecí maso ve vývaru jako na polévku. Připravíme cuketu - oddělíme kraje cukety - špičku se stopkou a nakrájíme cuketu na 3 - 5 cm silná kolečka. Lžičkou vydlabeme dužinu tak, aby na jedné straně kroužku zbylo asi 0,5 cm dno....

Jahodová dřeň

Jahodová dřeň

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

čerstvé jahody, cukr krupice dle potřeby

Jahody důkladně opláchneme, osušíme, očistíme a rozmixujeme s cukrem na hladký krém. Dřeň rozdělíme do menších misek nebo kelímků a uložíme do mrazáku. Podáváme ozdobené zeleným lístkem.

Višňový salát

Višňový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g višní, 50 g vlašských ořechů, 100 ml sladké smetany, 50 g cukru moučky, 50 ml rumu

Višne umyjeme, zbavime stopiek a kôstok, dáme na sklenú misu, pokvapkáme rumom, posypeme zomletými orechmi, polejeme sladkou smotanou, v ktorej sme rozmiešali cukor, a dobre premiešame. Šalát podávame dobre schladený.

Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg prolisovaných jahod, 500 g cukru, 1/8 l vody

Zralé, červené a drobné jahody opereme, odstraníme stopky a prolisujeme nebo umeleme. Cukr s vodou svaříme na slabou nit, přidáme prolisované jahody a za stálého míchaní prudce vaříme, až se kapka na talíři neroztéká. Horkou marmeládu plníme do př...

Letní jahodový koláč

Letní jahodový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých jahod, 1 koláčový korpus, 0,5 balení měkkého tučného tvarohu, 1/8 másla, 10 dkg cukru moučka, 1 želatina Oetker, 8 dkg cukru krystal

Změklé máslo utřeme s cukrem do hladkého krému, do kterého zapracujeme tvaroh. Jahody podélně rozpůlíme. Koláčový korpus potřeme krémem a poklademe půlkami jahod. Pak připravíme želatinu - sáček želatinového prášku smícháme s 8 dkg krystalového cu...

Koláč s tvarohem a ovocem

Koláč s tvarohem a ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 180 g Hery, 200 g moučkového cukru, 80 g cukru krupice, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 400 g ovoce, 1/2 lžičky skořice

Z mouky, 150 g moučkového cukru, kypřícího prášku do pečiva a nadrobno nakrájené Hery vytvoříme v míse drobenku, do které přidáme 1 rozšlehané vejce. Potom polovinu drobenky rozložíme do vymazané dortové formy a na tu položíme tvarohovou nádivkou,...

Višně v brandy

Višně v brandy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g višní, 100 ml Brandy, 200 g cukru krupice

Višně dobře omyjeme a jejich stopky zkrátímce asi na půl cm. Všechny višně vložíme do větší sklenice, zasypeme cukrem a zalijeme brandy. Dobře uzavřeme a necháme na teplém místě uležet asi 4-6 týdnů.

Domácí angreštový kompot

Domácí angreštový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g angreštu, 1000 ml vody, 600 g cukru krupice

Očištěný, omytý angrešt vložíme do sklenic a zalijeme horkým nálevem připraveným svařením vody a cukru. Uzavřeme víčky a sterilujeme asi 20 minut při 85°C.

Tvaroh s bezinkami

Tvaroh s bezinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezinek, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce cukru krupice, 10 ml citronové šťávy, 1/2 šálku mléka

Omyté, stopek zbavené bezinky svaříme s cukrem a citrónovou šťávou a po vychladnutí ušleháme s tvarohem a mlékem. Vychladíme a podáváme jako dezert.

Koláč rebarborový

Koláč rebarborový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 130 g margarínu na vaření, 4 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru, 1-1,5 kg rebarbory, 160 g cukru krupice, troška skořice, 4 bílky - sníh, 60 g cukru moučka

Vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, změklého tuku (Hera) a žloutků. Necháme půl hodiny v lednici zabalené ve fólii. Oloupanou reveň nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. Promícháme ji se 160 g cukru. Těsto vyválíme a rozložíme na plech vymazaný...

Rebarborový bezé dort

Rebarborový bezé dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g margarínu na vaření, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 slepičí vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 g rebarbory, 2 žloutky, 1 lžíce Solamylu, 50 g cukru moučka, 5 lžic sladké smetany, 3 bílky, 150 g cukru moučka

Nakrájenou rebarboru dusíme s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vymažeme dortovou formu o průměru 26 cm. Troubu si předehřejeme na 200°C. Utřeme margarín (Heru) s cukrem a s vanilkovým cukrem. Postupně vešleháme vejce, přisypeme mouku s kypříc...

Mléčná bezinkáda

Mléčná bezinkáda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 květy Bezu černého, 500 ml mléka, 1 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového cukru, 2 žloutky

Mléko přivedeme k varu a přelijeme jím dobře očištěné bezové květy. Necháme 30 minut louhovat a přecedíme. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme k nim vychladlé bezové mléko a rozšleháme dohladka. Podáváme vychlazené.

Šumivý bezový nápoj

Šumivý bezový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 květů Bezu černého, 4 citróny, 1 kg cukru krupice, 8 l vody

Vodu s cukrem svaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé vložíme dobře omytá květenství, přidáme na kousky nakrájené citróny, dobře nádobu uzavřeme a postavíma na 7 dní do temna kvasit. Poté přecedíme a stočíme do láhví.

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Jahodový dezert s čokoládou a mátou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 400 ml mléka, 3-4 lžíce cukru krupice, 250 g měkkého tvarohu, 50 g hořké čokolády, 3-4 lístky máty peprné

Nejdříve si uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Potřebujeme hustší pudink a tak mléka dáme jen 400 ml. Necháme vychladnout. Jahody rozmixujeme s cukrem, vmícháme do nich tvaroh, vychladlý pudink, vše dobře prošleháme, přidáme nahrubo nas...

Talíř z kozlíčku s vejcem a cibulí

Talíř z kozlíčku s vejcem a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polníčku, 3 vejce, 1 ks cibule, 10 ml rostlinného oleje, 10 ml octa, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru krupice, 1 špetka pepře

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekéme nadrobno. Polníček omyjeme a nasekáme na kousky. Smícháme s nakrájeným vejcem a nadrobno nakrájenou cibulí. Zalijeme zálivkou, kterou jsme získali důkladným smícháním oleje, octa, soli, cukru a pepře.

Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g jahod, 7 lžíc Griotky, 32 cukrářských piškotů, 4 plátky želatiny

Jahody a piškoty pokapeme griotkou. Smetanu ušleháme s 20 g cukru a vanilkovým cukrem. Zbylý cukr a tvaroh utřeme. Do kastrůlku dáme studenou vodu a na pět minut do ní ponoříme želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejeme a mícháme, dokud se nero...

Rýžový salát s olivovým olejem

Rýžový salát s olivovým olejem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrnné rýže, 1 okurka, 4 rajčata, hrst rukoly, 10 - 12 oliv, 1 cibule, 8 lístečků bazalky, 3 špetky soli, špetka mletého pepře, šťáva z 1 citrónu

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Potom přidáme na kostky nakrájenou salátovou okurku, rajčata, nakrájenou rukolu, olivy, cibuli, nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přidáme šťávu z jednoho citronu a olivový olej (kreme balsamico). Vše důklad...

Kuřecí špízy na grilu

Kuřecí špízy na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kusy kuřecích prsou, 1,5 dcl olivového oleje, 1 střední cibule, 1 menší červená paprika (kapie), 4 stroužky česneku, 3 špetky soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce cukru krupice, 1,5 lžičky mleté papriky, 1 lžička chilli (dle chuti)

Kuřecí prsa podélně nakrájíme na dlouhé nudličky (z jednoho prsa asi 4 nudle) a napíchneme je na špejle, které jsme před tím namočili do oleje. Marináda: Do misky si dáme olivový olej, střední cibuli nakrájenou na kostičky, nakrájenou červenou pa...

Jahodové mušličky

Jahodové mušličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 2 lžíce cukru krupice

Jahody rozmixujeme a ochutíme cukrem podle potřeby. Rozmixované jahody nalijeme do nádobky na led a dáme zmrazit do ledničky. Jahodové mušličky podáváme podle chuti nebo použijeme na zdobení.

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 kelímek bílého jogurtu, 4 lžíce strouhaného ovčího sýru, 1 jablko, olivový olej

Zelí nakrájíme na malé kousky, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, ovčí sýr, nahrubo nastrouhané jablko a olej. Vše dobře promícháme a necháme aspoň 1 hodinu uležet.

Karamelizované ovoce na grilu

Karamelizované ovoce na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomeranče, 2 banány, 4 plátky ananasu, 2 jablka, 2 hrušky, 4 lžíce cukru krupice

Pomeranče, banány, grapefruit a ananas nakrájíme na kousky a kolečka. Jablka a hrušky rozčtvrtíme, vyjmeme jádra a nakrájíme na malé kousky. Kousky ovoce napichujeme střídavě na špízy. Špízy položíme na alobal, posypeme cukrem a alobal dobře uzavř...

Krkonošská kerblíkovka

Krkonošská kerblíkovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, kostka bylinkového bujónu, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, svazek kerblíku

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, prošleháme metličkou, přidáme bujónovou kostku a chvilku povaříme. Polévku přisolíme, opepříme, vmícháme smetanu a nakonec vsypeme kerblík, nasekaný najemno. Polévku už nevaříme, jen ji pr...

stránka: