Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
716 kalorií 0.0g cukrů 67.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom ho potrieme maslom a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme cca 50-60 minút. Podlievame horúcou vodou, ku koncu červeným vínom. Potom mäso vyberieme na podlhovastu misu, šťavu premiešame s brusnicami a nalejeme do omáčnika. Medzitým udusíme hrušky na masle, rozrežeme ich a na každú polovicu hrušky dáme lyžicu brusníc. Mäso obložíme z oboch strán hruškami. Ak nemáme hrušky môžme použiť aj jablká, ale tie posypeme jemne mletou škoricou. Podávame s dusenou ryžou, knedľou alebo cestovinou.

Bulb Tip k receptu

Srnčie mäso je sezónne, preto ho môžme pripravovať len v letných mesiacoch.


Jozef

12. 09. 2010, Recept navštíven: 2380x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam ,ak bude srncie maso, moze to byt velmi chutne

04. 05. 2016, 10:21

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra špecialita

26. 08. 2016, 19:26

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chystám sa vyskúšať

16. 09. 2016, 12:04

Přidat komentář

Facebook komentáře