Srnčí hřbet s plněnými hruškami
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
716
kalorií
0.0g
cukrů
67.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom ho potrieme maslom a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme cca 50-60 minút. Podlievame horúcou vodou, ku koncu červeným vínom. Potom mäso vyberieme na podlhovastu misu, šťavu premiešame s brusnicami a nalejeme do omáčnika. Medzitým udusíme hrušky na masle, rozrežeme ich a na každú polovicu hrušky dáme lyžicu brusníc. Mäso obložíme z oboch strán hruškami. Ak nemáme hrušky môžme použiť aj jablká, ale tie posypeme jemne mletou škoricou. Podávame s dusenou ryžou, knedľou alebo cestovinou.
Tip k receptu
Srnčie mäso je sezónne, preto ho môžme pripravovať len v letných mesiacoch.
Jozef12. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.