Chybí obrázek

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

716 kalorií
0.0g cukrů
67.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom ho potrieme maslom a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme cca 50-60 minút. Podlievame horúcou vodou, ku koncu červeným vínom. Potom mäso vyberieme na podlhovastu misu, šťavu premiešame s brusnicami a nalejeme do omáčnika. Medzitým udusíme hrušky na masle, rozrežeme ich a na každú polovicu hrušky dáme lyžicu brusníc. Mäso obložíme z oboch strán hruškami. Ak nemáme hrušky môžme použiť aj jablká, ale tie posypeme jemne mletou škoricou. Podávame s dusenou ryžou, knedľou alebo cestovinou.

Tip k receptu

Srnčie mäso je sezónne, preto ho môžme pripravovať len v letných mesiacoch.

přidejte na:
Chybí obrázek

12. 09. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšam ,ak bude srncie maso, moze to byt velmi chutne

04. 05. 2016, 10:21

Chybí obrázek
dobra špecialita

26. 08. 2016, 19:26

Chybí obrázek
chystám sa vyskúšať

16. 09. 2016, 12:04

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.