Chybějící obrázek

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

716 kalorií
0.0g cukrů
67.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom ho potrieme maslom a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme cca 50-60 minút. Podlievame horúcou vodou, ku koncu červeným vínom. Potom mäso vyberieme na podlhovastu misu, šťavu premiešame s brusnicami a nalejeme do omáčnika. Medzitým udusíme hrušky na masle, rozrežeme ich a na každú polovicu hrušky dáme lyžicu brusníc. Mäso obložíme z oboch strán hruškami. Ak nemáme hrušky môžme použiť aj jablká, ale tie posypeme jemne mletou škoricou. Podávame s dusenou ryžou, knedľou alebo cestovinou.

Tip k receptu

Srnčie mäso je sezónne, preto ho môžme pripravovať len v letných mesiacoch.

přidejte na:
Jozef

12. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšam ,ak bude srncie maso, moze to byt velmi chutne
palino 04. 05. 2016, 12:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobra špecialita
hanka 26. 08. 2016, 21:26
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chystám sa vyskúšať
dušanka 16. 09. 2016, 14:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo lahodné jedlo
majka 14. 11. 2019, 22:41
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
katka16031 09. 01. 2020, 12:20