Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

360 kalorií
15.0g cukrů
15.0g tuků
14.0g bílkovin


Příprava

Tuňáka osolíme z obou stran.

V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl.

Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi mírném ohni pomalu dusíme asi 10 minut. Zvýšíme plamen, podle nálady přidáme rajčata nebo rajčatové pyré, petrželku, ocet a okapané capari. Vaříme 5 minut, poté přidáme rybí vývar a podle chuti dosolíme.

Tuňáka položíme na zeleninovou směs, zakryjeme a prohříváme ještě asi 5 minut.

Tuňáka podáváme přelitého rajčatovou směsí.

Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Tip k receptu

Jemně pikantní rajčatová omáčka s capari se perfektně hodí k tuňákovi i mečounovi.

přidejte na:

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Správne je Alcaparras a nie al caparras. Je to jedno slovo.

José 12. 01. 2013, 15:56

Chybí obrázek
zaujímavý názov

21. 09. 2016, 15:52

Chybí obrázek
vyskúšam

21. 09. 2016, 15:55

Chybí obrázek
celkom dobré

22. 09. 2016, 17:54

Chybí obrázek
vyzerá to velmi lakavo

13. 10. 2016, 20:02

Chybí obrázek
názov je zaujímavý, jedlo chutné

17. 09. 2017, 18:42

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.