Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
360 kalorií 15.0g cukrů 15.0g tuků 14.0g bílkovin

Příprava

Tuňáka osolíme z obou stran.

V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl.

Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi mírném ohni pomalu dusíme asi 10 minut. Zvýšíme plamen, podle nálady přidáme rajčata nebo rajčatové pyré, petrželku, ocet a okapané capari. Vaříme 5 minut, poté přidáme rybí vývar a podle chuti dosolíme.

Tuňáka položíme na zeleninovou směs, zakryjeme a prohříváme ještě asi 5 minut.

Tuňáka podáváme přelitého rajčatovou směsí.

Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Bulb Tip k receptu

Jemně pikantní rajčatová omáčka s capari se perfektně hodí k tuňákovi i mečounovi.


Přidat na Pinterest
H. J. Heinz CR/SR a.s.

20. 07. 2010, Recept navštíven: 2487x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Správne je Alcaparras a nie al caparras. Je to jedno slovo.

José 12. 01. 2013, 15:56

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavý názov

21. 09. 2016, 15:52

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

21. 09. 2016, 15:55

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobré

22. 09. 2016, 17:54

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzerá to velmi lakavo

13. 10. 2016, 20:02

Přidat komentář

Facebook komentáře