Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
360
kalorií
15.0g
cukrů
15.0g
tuků
14.0g
bílkovin
Příprava
Tuňáka osolíme z obou stran.
V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl.
Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi mírném ohni pomalu dusíme asi 10 minut. Zvýšíme plamen, podle nálady přidáme rajčata nebo rajčatové pyré, petrželku, ocet a okapané capari. Vaříme 5 minut, poté přidáme rybí vývar a podle chuti dosolíme.
Tuňáka položíme na zeleninovou směs, zakryjeme a prohříváme ještě asi 5 minut.
Tuňáka podáváme přelitého rajčatovou směsí.
Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.
Tip k receptu
Jemně pikantní rajčatová omáčka s capari se perfektně hodí k tuňákovi i mečounovi.
H. J. Heinz CR/SR a.s.20. 07. 2010
Ingredience
- 1 střední cibule, nakrájená na plátky
- 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce kapary
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce rybího vývaru nebo vody
- sůl
- 4 steaky z tuňáka
- 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.