Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto - stránka 6

Kebab na grilu

Kebab na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g hovězího masa, špetka chilli, špetka soli, špetka pepře, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě

Na strojku semeleme dvakrát maso a cibuli. Umleté maso osolíme, opepříme, přidáme chilli, petrželku a důkladně promícháme. Z masa utvoříme válečky, do každého vpíchněte špejli a maso namočte v oleji do válečku. Upečte na grilu .Při pečení potírejt...

Cuketa na grilu

Cuketa na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 1/2 balení grilovacího koření, 3 lžíce slunečnicového oleje

Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky. Okořeníme grilovacím kořením, případně i pepřem nebo podle chuti i ostřejším kořením a potřeme olejem. Na grilu opékáme z každé strany cca 8 min., aby byly měkké.

Cuketa a lilek na pánvi s rajčátky

Cuketa a lilek na pánvi s rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cukety, 2 lilky, 1 cibule, 250 g cherry rajčátek, 1/2 lžíce olivového oleje, 1 větvička rozmarýnu, 1 stroužek česneku, 1 kelímek zeleninového bujónu

Cuketu a lilek omyjeme a nakrájíme na hrubší kousky. Malá rajčátka omyjeme a necháme vcelku. Rozehřejeme si pánev, dáme na ni olivový olej a přidáme rozmačkaný česnek. Začneme opékat cuketu, lilek a cibuli ze všech stran dozlatova. Později přidáme...

Guláš z hub

Guláš z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 750 g hub, špetka kmínu, 1/2 lžičky mleté papriky , 1 lžíce hladké mouka, špetka pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, 60 g ztuženého pokrmového tuku

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme nakrájené houby, česnek utřený se solí, kmín, sladkou papriku a dusíme 15 minut. Guláš zahustíme moukou - usmažíme ji, podlijeme, přidáme protlak a provaříme.

Tvarohový nákyp s višněmi

Tvarohový nákyp s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 80 g másla, 120 g cukru krupice, 500 g sladkého jemného tvarohu, 150 g krupice, 1/2 balení prášku do pečiva, troška citronové kůry, 500 g višní, 50 g cukru moučka na višně, 1/4 l smetany

Žloutky utřeme s máslem a cukrem do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, prášek smíchaný s krupicí, kůru a nakonec pevný sníh z bílků. Dáme do vymazané zapékací misky zvolna upéci (170-200°C). Pak nákyp zalijeme smetanou, ve kterém rozmícháme odpecko...

Ananas grilovaný

Ananas grilovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 lžíce cukru moučka, 1 lžíce másla, 1 pomeranč, špetka skořice, 150 ml ovocné šťávy, 1-2 lžíce škrobové moučky

Ananas nakrájíme podélně na 8 dílů, potřeme ananas máslem a grilujeme ze všech stran. Přendáme ho do kastrůlku se šťávou z pomeranče a povaříme se šťávou 5 minut. Do šťávy z pomeranče přidáme cukr a zahustíme škrobem. Vše rozmícháme a dochutíme sk...

Grilované papriky plněné kuskusem

Grilované papriky plněné kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g eidamu, 100 g kuskusu, 1 mrkev, 2 lžíce olivového oleje, 4 papriky (kapie), špetka pepře, špetka soli, špetka provensálského koření

Kuskus připravíme podle návodu. Nabobtnaný pokapeme lžicí olivového oleje a promícháme. Mrkev a cibulku nakrájíme nadrobno. Vše osmahneme na oleji, přidáme česnek a pak kuskus, opepříme, osolíme, přidáme provensálské koření. Paprikám odkrojíme vrš...

Kefírový koktejl s jahodami

Kefírový koktejl s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 ml kefíru, 100 ml smetany ke šlehání, 100 ml polotučného mléka, 1 banán, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky třtinového cukru

Jahody nejlépe mražené rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem. Přidáme kefír, mléko, šlehačku, banán, vanilkový a třtinový cukr. Vyšleháme. Dle chuti dosladíme. Koktejl je krásně vychlazený díky mraženým jahodám. Zdobíme jahodou a jogurtovou čokolád...

Hruškovo-kávový koláč

Hruškovo-kávový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 125 g polohrubé mouky, špetka soli, 50 g studeného másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce vody, Krém: 40 ml kávy, 40 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 0,5 lžičky skořice, 2-3 hrušky, 40 g mandlových lupínků

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a rukou nebo v robotu vytvoříme hladké těsto. Následně těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Dno propícháme vidličkou a necháme ještě hodinu uležet v lednici. Mezitím si hrušky oloupeme a nakrájíme na silněj...

Mléčný koktejl z jahod

Mléčný koktejl z jahod

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 1-2 lžičky včelího medu, 200 ml kravského mléka, 2-5 kapek citronové šťávy

Jahody, med, citrónovou šťávu a mléko rozmixujeme v mixéru. Podáváme ve vysokých skleničkách s brčkem.

Švestková marmeláda

Švestková marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg švestek, 800 g cukru krystal, 1/2 lžičky kyseliny citronové

Švestky zbavené pecek pomeleme v mlýnku na maso a pak podusíme pod pokličkou. Dále vaříme 15 minut bez pokličky. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Poté ještě chvílí vaříme. Následně plníme horké do sklenic.

Marmeláda z rebarbory

Marmeláda z rebarbory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rebarbory, 1-2 lžíce citronové šťávy, 500 g cukru krupice

Nakrájenou rebarboru uvaříme v trošce vody. Když je rozvařená přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do zhoustnutí. Lijeme do skleniček.

Malinový džem

Malinový džem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 2 banány, 1-2 lžíce citronové šťávy, 400 g želírovacího cukru

Maliny pomeleme v mlýnku na ovoce. Banány nakrájíme. Namleté maliny přivedeme k varu a přidáme banány, kyselinu citrónovou a chvíli vaříme. Poté přidáme želírovací cukr a hrst celých malin. Vaříme ještě tři-čtyři minutky.

Malinová marmeláda

Malinová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 5 g kyseliny citronové, 1 balení Gelfix Super 3:1, 350 g cukru krystal

Cukr smícháme s želírovacím práškem, přidáme ovoce a kyselinu citrónovou. Na silném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme 3 minuty vařit a pak, ještě horké plníme do skleniček.

Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg hrušek, pár list máta peprná, 750 g cukru krupice, 20 g kyseliny citronové

Oloupané hrušky zbavené jadřinců umeleme na masovém strojku. Kaši vložíme do kastrolu s trochou vody a za stálého míchání vaříme. Poté směs zvážíme a přidáme na 1 kg směsi 500 g cukru. Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme ky...

Nanuk pro děti

Nanuk pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev Sprite, 1 balení gumových medvídků

Vlijte do formiček na nanuky sprite a vsypte i pár gumových medvídků. Nechejte půl dne zamrazit a máte výborné překvapení pro děti v parných dnech :-)

Banánovo-pomerančový koktejl

Banánovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 pomeranč, 250 ml kefíru, třtinový cukr dle chuti, mléko dle potřeby

Banán a pomeranč oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme. Přilijeme kefír a ještě jednou zlehka promixujeme. Pokud je nápoj hustý (nebo je ho málo), dolijeme mléko nebo kefír. Dle chuti dosladíme cukrem.

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pečená kuřecí prso, 1 šálek nasekaného římského salátu, 1/2 avokáda, 6 cherry rajčat, 1 balení mini mozarella kuliček, 1/2 žluté papriky, 6 kuliček kapary, 3 lístky bazalky, troška parmazánu, Dressing: 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce šalotky, sůl, pepř

Odstraníme kůži z pečeného kuřecího prsa a nakrájíme jej na malé kousky, nasekáme salát, avokádo, mozzarelu, papriku a rajčátka nakrájíme na malé plátky a vhodíme do mísy. Přidáme kapary, bazalku a dle chuti parmazán na malé kostičky a vše promích...

Krém s kokosem a třešněmi

Krém s kokosem a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml smetany ke šlehání, 2 kokosy, sušenku na ozdobu

Do kastrůlku nasypte vypeckované třešně, přidejte k nim cukr a med a vše zahřejte. Když se třešně v horkém medu a cukru krásně obalí, máte základ hotový. Kokosy rozdělte na poloviny (pilkou, sekáčkem… jak je kdo zručný) a pomocí ostrého nožíku je ...

Okurkový salát se sýrem feta

Okurkový salát se sýrem feta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 1/2 malé červené cibule, 1 lžíce bílého octa, 1/2 lžičky cukru, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 1/4 šálku sýru feta

V malé misce důkladně smíchejte plátky okurky, červené cibule, ocet, cukr a sůl. Přidejte nasekaný kopr a sýr feta a opět promíchejte. Salát podávejte vychlazený.

Thajské krůtí tortilly

Thajské krůtí tortilly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krůtí pečeně, 250 g krémového sýru, 3 lžíce chilli omáčky, 4 velké tortilly, 2 srdíčka hlávkového salátu, 1 mango, sůl, pepř

Krémový sýr promíchejte s chilli omáčkou, osolte a opepřete ho. Tortilly potřete tímto krémem a postupně na ně pokládejte na nudličky nakrájený salát, mango, tenké plátky krůtí pečeně (můžete použít i dobrou krůtí šunku) a stočte je. Při servírová...

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g těstovin, 60 g lusků cukrového hrášku , 60 g vlašských ořechů, 60 g italské pancetty, šalotka, 30 g másla, stroužek prolisovaného česneku, 1,5 l kuřecího silného vývaru

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě „Al dente„, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu a šalotku nakrájíme nadrobno a zarestujeme. Přidáme česnek a ještě 1 minutu za občasného míchání opékáme. Přidáme hrst lusků cukrového hrášku a orestujeme doz...

Letní špagety

Letní špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bylinkového octa, troška černého pepře, 1/4 šálku bazalky, 3 zralá rajčata

Uvaříme špagety dle návodu. Zatímco se špagety vaří, rozdrtíme česnek a smícháme ho se solí. Poté smícháme olej, ocet a trochu černého pepře. Jakmile jsou těstoviny uvařené, opláchneme je, dáme do velké mísy a promícháme s rajčaty, bazalkou a přip...

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek malin, 500 ml polotučného mléka, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, 1 lžíce vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko, přidáme nejlépe čerstvé maliny můžou být i mražené, med, vanilkový cukr (ten dávám spíše jen pro jeho vůni, jinak stačí osladit medem) a dobře rozmixujeme (lze osladit i nekalorickou Stévií rebaudianou). Nalijeme do skleni...

Ostružinový koktejl s medem

Ostružinový koktejl s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 1 hrnek ostružin, 1-2 lžíce včelího medu, 1 lžíce vanilkového cukru

Do mixéru vlijeme mléko, přidáme čerstvé nejlépe až trochu přezrálé ostružiny, med, vanilkový cukr (ten dávám spíše jen pro jeho vůni, jinak bohatě stačí osladit medem) a dobře rozmixujeme (lze osladit i nekalorickou Stévií rebaudianou s tou jej d...

stránka: