Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto - stránka 5

Zapečené masové šišky s kopřivou

Zapečené masové šišky s kopřivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového mletého masa, 1 brambor, 2 dcl vody, špetka mleté paprikay, špetka pepře, 1/2 lžičky soli, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 100 g hladké mouky, 100 g sádla, 100 g kopřiv

Z masa, vody, vajíčka, koření, kopřiv, uvařeného a nastrouhaného bramboru a utřeného česneku si připravíme těsto. Vymažeme sádlem pekáč a z masové směsi na něj pokládáme šišky obalené v mouce. Během pečení šišky obracíme a potíráme výpekem. Pečeme...

Grilované rolky plněné cuketou, anglickou slaninou a sýrem

Grilované rolky plněné cuketou, anglickou slaninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší cukety, plátky anglické slaniny, stroužek česneku, sýr Cottage, nakládaná sušená rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej

Cuketu podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme cca 15 min. „vypotit“. Na olivovém oleji lehce osmahneme nahrubo nasekaný česnek, přidáme nakrájená sušená rajčata a sýr. Dle chuti osolíme a opepříme, nakonec přidáme nasekanou bazalku. ...

Koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 280 g polohrubé mouky, 200 g tuku, 2 žloutky, špetka soli, mouka na vál, máslo na vymazání plechu, Náplň: 500 g tučného tvarohu, 4 vejce, 250 g moučkového cukru (můžeme dát méně cukru a přidat hrozinky), 500 ml zakysané smetany, špetka soli, zahradní ovoce na ozdobu (rybíz, jahody, angrešt…)

Mouku se solí promneme s tukem. Přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Tvaroh osolíme a našleháme dohladka s cukrem, vejci a smetanou. Těsto rozválíme a opatrně přendáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto na plechu vytvarujeme tak, ab...

Čokoládovo-ořechové smoothie zdobené vlašskými ořechy

Čokoládovo-ořechové smoothie zdobené vlašskými ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kelímek čokoládového jogurtu, 1 lžíce nasekaných ořechů, ¼ šálku polotučného mléka, 1 banán, 3 kostky ledu, kostičky hořké čokolády

Všechny ingredience dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Dle potřeby přidáme led nebo mléko, dokud není dosaženo správné (hutnější) konzistence. Nalijeme do sklenic a ozdobíme kostičkou čokolády a vlašskými ořechy.

Domácí banánovo - rumová zmrzlina

Domácí banánovo - rumová zmrzlina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 400 g banánu, 4-5 lžic cukru moučka, 3 lžíce rumu, 80 g rozinek v rumu

Smetanu ušleháme, přidáme banán -rozmixujeme, přidáme cukr, rum a opilé rozinky. Nalijeme do tvořítek na zmrzlinu a dáme zmrazit.

Rybízovo-banánová marmeláda

Rybízovo-banánová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3,5 kg červeného rybízu, 1,2 kg banánů, 2 kg želírovacího cukru

Rybíz očistíme a vaříme do rozvaření. Rozmixujeme a přecedíme přes cedník. Vznikne tak 3 l husté šťávy. Banány oloupeme a rozvaříme (vznikne 1 l banánové kaše). Rybízovou šťávu promícháme s banánovou hmotou přidáme 2 kg želírovacího cukru - (Labet...

Párty koktejl Eli

Párty koktejl Eli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev sektu, 450 ml citronové zmrzliny, 100 g pistácií, 250 g jahod

Sekt přelijeme do džbánu přidáme 300 g smetanovo - citronové zmrzliny. Důkladně promícháme a nalijeme do skleniček na sekt. Zdobíme lžičkou zmrzliny, plátky jahody a pistáciovým drobením

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 900 ml polotučného mléka, 8 lžic vanilkové zmrzliny, 100 g jahod, 100 g borůvek

Všechny ingredience vyšleháme v napěněný koktejl a hned podáváme.

Ananasovo-banánový krém

Ananasovo-banánový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 ml ananasového džusu, 200 ml banánového džusu, 2 balení pudinkového prášku (vanilkový), 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička cukru moučka

Pudingový prášek rozmícháme s ananasovým a banánovým džusem (Džus nahrazuje mléko). Vaříme dle návodu. Necháme zchladnout. Šlechačku vyšlecháme, přidáme cukr dle chuti, jemně vmícháme do krému. Dáme do mističek a podáváme vychlazené.

Mangový koktejl

Mangový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 manga, 500 gr bílého jogurtu, 1 citrón, 250 ml vody, 1 lžička včelího medu

Zralá manga očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu a hustý smetanový jogurt. Zředíme vodou. Vyšleháme a osladíme dle chuti medem. Podáváme vychlazené.

Jogurtovo-ovocné smoothie

Jogurtovo-ovocné smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky Řeckého jogurtu, 250 g zmražených jahod, 2 šálky vodního melounu (zmražené kostky), 1/2 banánu, 1 lžička včelího medu

Zmražené vypeckované kostky melounu spolu se zmraženými jahodami a 1/2 banánu rozmixujeme rychle v mixeru. Přidáme smetanový Řecký jogurt. Osladíme dle chuti medem a podáváme.

Kiwi Smoothie

Kiwi Smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, 2 banány, 4 šálky vanilkového jogurtu, 4 kostky ledu

Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru. Nalijeme do sklenic, přidáme led a ozdobíme kousky banánů a kiwi.

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g uvařených brambor, 250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 2 hrsti ovoce

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Poté přidáme měkký tvaroh, hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na kousky (stejně velké) a naplníme ovocem - nejlepší je sezónní. Knedlíky vaříme v páře cca 30 min...

Jahodový krém

Jahodový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 62 g taveného sýru, 3 dcl plnotučného mléka, troška cukru moučka

Vychlazené jahody, žervé a mléko rozšleháme v mixéru, podle chuti přisladíme, vlijeme do dvou limonádových sklenic a podáváme.

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Těstovinový salát s krůtím masem

Těstovinový salát s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 120 g krůtích prsou, 100 g kukuřice Bonduelle, 1 lžička olivového oleje, 3 špetky kari koření, 3 špetky koření na kotlety, troška Bylinkové soli, špetka barevného pepře, 1 lžíce másla

Krůtí prso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kořením na kotlety, kari kořením. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa restujeme do měkka. Těstoviny připravíme dle návodu. Vychladlé těstoviny smícháme s krůtím masem, přidáme lžičku olivového ole...

Opilý melounový salát

Opilý melounový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vodní meloun, 6 meruněk, 2 lžíce vanilkového cukru, 400 ml vaječného likéru s pomerančovou příchutí, 200 ml Ginu, 2 lžičky limetkové šťávy

Dužinu vykrájíme, pokud možno zbavíme černých pecek a nakrájíme na kostičky. Melounové kostky smícháme s alkoholem a cukrem, zakápneme limetkovou šťávou. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky, které poskládáme do kytičky na ozdobu. Zdobíme me...

Křenový dip

Křenový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce sýru Frishkäse, 2 lžíce křenu (smetanový - ve skle), 1 lžička citronové šťávy, 2 špetky soli, špetka pepře

Všechny ingredience důkladně smícháme, dochutíme solí a pepřem.

Meruňková pochoutka s ovesnými vločkami

Meruňková pochoutka s ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 zralých meruněk, 0,4 l mléka, 1 lžíce medu, ovesné vločky

Meruňky odpeckujeme a rozčtvrtíme. Do mixéru nalijeme mléko, přidáme meruňky a med. Mixujeme minutu. Podáváme ve vychlazených sklenicích. Navrch osypeme ovesnými vločkami.

Koktejl s citrónovou šťávou

Koktejl s citrónovou šťávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citron, 1 limeta, 0,3 l mléka, 100 g bílého jogurtu, 1 vanilinový cukr

Opláchneme limetu a citron a vymačkáme z nich šťávu. Rozmixujeme je společně s mlékem, jogurtem a cukrem. Podáváme ve skleničkách.

Smažené švestky

Smažené švestky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg švestek, 150 g hladké mouky, 2 vejce, 1/4 l vody, špetka soli, 200 g ztuženého pokrmového tuku, 20 g cukru krupice, cukr moučka, skořice

Nemoc měkké ovoce vypeckuji, místo pecky dám mandli. Z mouky, vajec, vody, soli a cukru udělám těsto. Vkládám do těsta ovoce a hned dám na rozpálený tuk a smažím. Hotové obaluji v cukru se skořicí.

Mléčná polévka ovocná

Mléčná polévka ovocná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l polotučného mléka, 1/2 kg jahod, 1 žloutek, trochu g cukr krupice, trochu g včelí med

Očištěné ovoce rozmixujeme v několika lžicích mléka. Přilijeme ostatní mléko, přidáme cukr, med, žloutek.

Bedla jako minutka

Bedla jako minutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 bedel, 50 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Mladé čerstvé bedly očistíme a odřízneme dřeň. Hlavičky osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a houby opečeme prudce po obou stranách.

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 vodního melounu, 1/2 žlutého melounu, 2 balení jahod, 2 sklenky pomerančové šťávy, 2 sklenky grapefruitové šťávy, 2 sklenky citronové šťávy, 8 kopečků mangové zmrzliny

Na kostky nakrájíme vodní a žlutý meloun, na čtvrtky jahody a vložíme do pohárů. Přelijeme šťávou z pomeranče, růžového grepu a citrónu, promícháme a marinujeme asi 10 minut. Zdobíme kopečkem mangového sorbetu.

Vdolky s tvarohem a rybízem

Vdolky s tvarohem a rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g droždí (kvasnice), 200 ml polotučného mléka, 400 g polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z 1/2 citronu, špetka soli, 40 g másla, na smažení slunečnicový olej, 150 g jemného tvarohu, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 5 lžic cukru moučka, na ozdobení jahody, 50 g cukru krupice

Z droždí, trochy cukru, mouky a 50 ml mléka (vlažné) připravíme kvásek. Do zbytku mouky dáme vejce, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru, mléko (nechat trochu na tvaroh) a vykynutý kvásek. Promíchat, vypracovat těsto a nechat vykynout.Těsto rozválíme...

stránka: