Letní koláč s ovocem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny (asi 7 minut). Zlehka vmícháme citrónovou kůru a olej. Mouku smícháme s pudingovým práškem a solí, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka ručně zamícháme. Těsto nalijeme do vymazaného plechu (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160°C asi 20 minut.
Na náplň smícháme kefír, moučkový cukr a citrónovou kůru a šťávu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do tuha. Želatinové ztužovače připravíme s vodou podle návodu na obale. Ručně vmícháme kefír, šlehačku, ovoce a dobře zamícháme. Náplň rozetřeme na vychladlý piškot, uhladíme a obložíme ovocem. Vložíme na 2 hodiny do chladničky.
Božské_jídlo09. 07. 2013
Ingredience
- 6 vajec
- 180 g cukru
- 200 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 kg ovoce podle vlastního výběru, nakrájeného na kousky
- Na obložení: 200 g ovoce podle vlastního výběru
- 1000 g kefíru
- 150 ml oleje
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 ml vlažné vody
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
- nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí
- 2 balíčky želatinového ztužovače
- šťáva z 1 citrónu