Domácí jahodová zmrzlina se smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1020
kalorií
25.0g
cukrů
10.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru (cukr přidáme dle kyselosti jahod). Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou.
Směs šleháme nad párou do zhoustnutí (asi 10-12 minut). Vejce šleháme ve větší míse, několikrát zvětší svůj objem.
Vyšlehanou pěnu postavíme do studené vody a necháme vychladnout. Mezitím smetanu a trochu moučkového cukru ušleháme na tuhou šlehačku. Do vychlazené směsi pomalu postupně přimícháme jahodové pyré a poté opatrně šlehačku.
Rozdělíme do menších misek vhodných na mrazení a uložíme do mrazáku. Každou hodinu zmrzlinu promícháme.
uschi320. 06. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.