Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
0min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1020 kalorií
25.0g cukrů
10.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru /cukr přidáme dle kyselosti jahod/. Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou. Směs šleháme nad párou do zhoustnutí /asi 10-12 minut/. Vejce šleháme ve větší míse, několikrát zvětší svůj objem. Vyšlehanou pěnu postavíme do studené vody a necháme vychladnout. Mezitím smetanu a trochu moučkového cukru ušleháme na tuhou šlehačku. Do vychlazené směsi pomalu postupně přimícháme jahodové pyré a poté opatrně šlehačku. Rozdělíme do menších misek vhodných na mrazení a uložíme do mrazáku. Každou hodinu zmrzlinu promícháme.

přidejte na:
uschi3

20. 06. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodná domáca zmrzlina

dušanka 15. 06. 2017, 21:07

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodná, chutná zmrzlina

hanka 24. 06. 2017, 21:20

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrá jemná zmrzlina

majka 28. 02. 2018, 16:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrá zmrzlina

palino 06. 12. 2018, 14:33

Přidat komentář