Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
0min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1020 kalorií
25.0g cukrů
10.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru (cukr přidáme dle kyselosti jahod). Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou.

Směs šleháme nad párou do zhoustnutí (asi 10-12 minut). Vejce šleháme ve větší míse, několikrát zvětší svůj objem.

Vyšlehanou pěnu postavíme do studené vody a necháme vychladnout. Mezitím smetanu a trochu moučkového cukru ušleháme na tuhou šlehačku. Do vychlazené směsi pomalu postupně přimícháme jahodové pyré a poté opatrně šlehačku.

Rozdělíme do menších misek vhodných na mrazení a uložíme do mrazáku. Každou hodinu zmrzlinu promícháme.

přidejte na:
uschi3

20. 06. 2010

Další recepty

Mohlo by vás zajímat


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodná domáca zmrzlina
dušanka 15. 06. 2017, 23:07
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodná, chutná zmrzlina
hanka 24. 06. 2017, 23:20
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrá jemná zmrzlina
majka 28. 02. 2018, 17:18
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrá zmrzlina
palino 06. 12. 2018, 15:33