Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Letní jahodový koláč

Obtížnost Čas přípravy
3h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 3h 30min
Nutriční hodnoty
804 kalorií 15.0g cukrů 3.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Změklé máslo utřeme s cukrem do hladkého krému, do kterého zapracujeme tvaroh. Jahody podélně rozpůlíme. Koláčový korpus potřeme krémem a poklademe půlkami jahod. Pak připravíme želatinu - sáček želatinového prášku smícháme s 8 dkg krystalového cukru, zalijeme 1/4 l vody a za stálého míchání povařime. Jakmile začne želatina vařit, napočítáme 15 vteřin, ukončíme var a cca 5 minut za občasného míchání necháme zchládnout. Ještě teplou želatinu lžící nanášíme na koláč v tenké vrstvě, vzápětí rovnoměrně naneseme zbytek želatiny a necháme zchládnout. Nejlepší je koláč nechat v chladu alespoň 2-3 hodiny, aby korpus nasákl vlhkost krému. Velmi osvěžující moučník.


Přidat na Pinterest
Ajaja

07. 07. 2010, Recept navštíven: 14692x


Přidat recenzi
Přidat komentář
kotátko
to umi kazdy je to jednoduchy!

kotátko 19. 07. 2010, 16:47

Ajaja
Jasně - a o tom to je !!! Aby to uměl "vařit" každý..... A například v takových tropických dnech, které byly nedavno, je to vlastně terno "nenadřít se" a pochutnat si....:-)) Ale kdybys chtěla, jsou tu i mnohem jednodušší recepty - např. na čaj :-))))

Ajaja 24. 07. 2010, 07:35

Ajaja
Jahody teď enjsou, tak místo nich zkuste kompotované broskve nakrájené na plátky - taky lahoda....

Ajaja 26. 09. 2010, 07:29

Facebook komentáře