Letní jahodový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Změklé máslo utřeme s cukrem do hladkého krému, do kterého zapracujeme tvaroh. Jahody podélně rozpůlíme. Koláčový korpus potřeme krémem a poklademe půlkami jahod. Pak připravíme želatinu - sáček želatinového prášku smícháme s 8 dkg krystalového cukru, zalijeme 1/4 l vody a za stálého míchání povařime. Jakmile začne želatina vařit, napočítáme 15 vteřin, ukončíme var a cca 5 minut za občasného míchání necháme zchládnout. Ještě teplou želatinu lžící nanášíme na koláč v tenké vrstvě, vzápětí rovnoměrně naneseme zbytek želatiny a necháme zchládnout. Nejlepší je koláč nechat v chladu alespoň 2-3 hodiny, aby korpus nasákl vlhkost krému. Velmi osvěžující moučník.
Ajaja07. 07. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 06. 10. 2017, 18:16

hanka 02. 12. 2017, 21:31

majka 21. 01. 2018, 15:36

palino 12. 03. 2019, 19:32
kotátko 19. 07. 2010, 16:47
Ajaja 24. 07. 2010, 07:35
Ajaja 26. 09. 2010, 07:29