Letní jahodový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
3h 20min
Čas vaření
10min
Celkový čas
3h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
804
kalorií
15.0g
cukrů
3.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Změklé máslo utřeme s cukrem do hladkého krému, do kterého zapracujeme tvaroh. Jahody podélně rozpůlíme. Koláčový korpus potřeme krémem a poklademe půlkami jahod. Pak připravíme želatinu - sáček želatinového prášku smícháme s 8 dkg krystalového cukru, zalijeme 1/4 l vody a za stálého míchání povařime. Jakmile začne želatina vařit, napočítáme 15 vteřin, ukončíme var a cca 5 minut za občasného míchání necháme zchládnout. Ještě teplou želatinu lžící nanášíme na koláč v tenké vrstvě, vzápětí rovnoměrně naneseme zbytek želatiny a necháme zchládnout. Nejlepší je koláč nechat v chladu alespoň 2-3 hodiny, aby korpus nasákl vlhkost krému. Velmi osvěžující moučník.
Ajaja07. 07. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.