Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 15min
Nutriční hodnoty
4232 kalorií 26.0g cukrů 170.0g tuků 97.0g bílkovin

Příprava

Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 100 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si z mouky, pokrmového tuku, zbývajícího cukru krystalu, 1 vejce a špetky soli připravíme křehké těsto (viz související recepty). Těsto vyválíme na pomoučeném vále a dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Podle potřeby vytvarujeme okraje, přebývající těsto odstraníme, dáme bokem a dno propícháme vidličkou. Scezenou rebarboru rovnoměrně vložíme do koláče, posypeme nakrájenými jahodami, cukrem moučkou a nasekanými ořechy. Ze zbývajícího těsta vyválíme placku a rozřežeme ji na proužky, které položíme na rebarboru a potřeme rozšlehaným vejcem. Takto připravený koláč dáme péct na 30 minut do předem vyhřáté trouby na 180 °C.


Přidat na Pinterest
Milena

26. 06. 2009, Recept navštíven: 8458x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Letos jsem ho pekla 2x - poprvé přesně podle tohoto receptu, podruhé jsem pouze vynechala jahody - chuť samotné rebarbory mi vyhovovala lépe. A místo ztuženého tuku jsem použila máslo, těsto má lepší chuť.
Přidané ingredience: máslo

06. 01. 2013, 18:20

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobré

22. 08. 2016, 19:20

Přidat komentář
veerac
Dostala jsem rebarboru, jahody mám také v mrazáku, tak mě tento recept docela láká, jen mi k tomu moc nesedí ztužený tuk. Co kdybych dala Heru?

veerac 06. 01. 2010, 18:47

Ajaja
veerac - já místo ztuženého tuku dala rovnou máslo a těstu, jeho chuti, to prospělo.

Ajaja 06. 01. 2013, 18:21

Facebook komentáře