Rebarborový mřížkový koláč s jahodami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 100 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si z mouky, pokrmového tuku, zbývajícího cukru krystalu, 1 vejce a špetky soli připravíme křehké těsto (viz související recepty). Těsto vyválíme na pomoučeném vále a dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Podle potřeby vytvarujeme okraje, přebývající těsto odstraníme, dáme bokem a dno propícháme vidličkou. Scezenou rebarboru rovnoměrně vložíme do koláče, posypeme nakrájenými jahodami, cukrem moučkou a nasekanými ořechy. Ze zbývajícího těsta vyválíme placku a rozřežeme ji na proužky, které položíme na rebarboru a potřeme rozšlehaným vejcem. Takto připravený koláč dáme péct na 30 minut do předem vyhřáté trouby na 180 °C.
Milena26. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: máslo
Ajaja 06. 01. 2013, 19:20