Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Angreštový koláč

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
4160 kalorií 7.0g cukrů 200.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Z mouky, Hery, cukru krystalu, vejce, špetky soli si připravíme křehké těsto na koláč (viz související recepty) a necháme 1 hodinu odležet. Mezitím angrešt omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, zbavíme štopky a rozkrájíme na půlky. Odleželé těsto rozdělíme na dva kusy. První kus by měl být dvakrát větší než druhý. Menší díl vyválíme do průměru formy a druhý díl rozválíme a dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Dno propícháme vidličkou, vytvarujeme okraje tak, aby 2 cm přesahovaly. Na dno stejnoměrně rozložíme rozkrájený angrešt, posypeme cukrem, skořicí a zalijeme smetanou. Přikryjeme odloženým těstem, okraje obou plátů k sobě pevně přitiskneme a horní plát propícháme také vidličku, aby nám utíkala pára. Takto připravený koláč pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 210 °C.


Přidat na Pinterest
Milena

01. 07. 2009, Recept navštíven: 5406x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera byt zaujímavý

22. 08. 2016, 19:19

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
inšpirujuci recept na koláč

06. 12. 2016, 21:23

Přidat komentář
Thumb
Slahacka sa ma naslahat alebo naliat v tekutom stave?

Miro 08. 11. 2009, 20:35

Facebook komentáře