Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rynglový koláč z kvasnicového těsta

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 2h 0min , porce

4500 kalorií, 0.0g cukrů, 145.0g tuků, 86.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do mísy vložíme droždí a posypeme je lžičkou cukru a mícháme je, dokud se nerozpustí. Pak přidáme 10 dkg mouky, 1/8 l vlažného mléka a rozmícháme v řídké těsto, které poprášíme moukou a necháme pod utěrkou kynout. Do jiné mísy dáme zbytek mouky, sůl, 7 dkg cukru a citrónovou kůru. Pak přidáme vykynuté připravené těsto z první mísy. Ve vlažném mléce rozšleháme 2 žloutky, které za stálého míchání přiléváme do těsta. Nakonec přidáme řídké vlažné máslo a vytvoříme těsto, které opět poprášíme moukou a necháme znovu kynout pod utěrkou. Vykynuté těsto pak rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vytvoříme bochánek. Oba pak vložíme na moukou vysypaný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak je vytvarujeme a roztáhneme na plechu, aby měly vyvýšené okraje. Okraje potřeme žloutkem a střed vyplníme nakrájenými rynglemi. Povrch koláčů posypeme drobenkou, kterou si připravíme ze zbytku cukru a másla nebo se necháme inspirovat souvisejícími recepty a v dobře vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut.

Petra

01. 09. 2009, Recept navštíven: 3781x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rynglový koláč z kvasnicového těsta

Rynglový koláč z kvasnicového těsta

Do mísy vložíme droždí a posypeme je lžičkou cukru a mícháme je, dokud se nerozpustí. Pak přidáme 10 dkg mo...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rynglový koláč z kvasnicového těsta Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobre

11. 03. 2016, 12:44

Přidat komentář

Facebook komentáře