Rynglový koláč z kvasnicového těsta

Obtížnost

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

4500 kalorií
0.0g cukrů
145.0g tuků
86.0g bílkovin


Příprava

Do mísy vložíme droždí a posypeme je lžičkou cukru a mícháme je, dokud se nerozpustí. Pak přidáme 10 dkg mouky, 1/8 l vlažného mléka a rozmícháme v řídké těsto, které poprášíme moukou a necháme pod utěrkou kynout. Do jiné mísy dáme zbytek mouky, sůl, 7 dkg cukru a citrónovou kůru. Pak přidáme vykynuté připravené těsto z první mísy. Ve vlažném mléce rozšleháme 2 žloutky, které za stálého míchání přiléváme do těsta. Nakonec přidáme řídké vlažné máslo a vytvoříme těsto, které opět poprášíme moukou a necháme znovu kynout pod utěrkou. Vykynuté těsto pak rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vytvoříme bochánek. Oba pak vložíme na moukou vysypaný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak je vytvarujeme a roztáhneme na plechu, aby měly vyvýšené okraje. Okraje potřeme žloutkem a střed vyplníme nakrájenými rynglemi. Povrch koláčů posypeme drobenkou, kterou si připravíme ze zbytku cukru a másla nebo se necháme inspirovat souvisejícími recepty a v dobře vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut.

přidejte na:
Chybí obrázek

01. 09. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
celkom dobre

11. 03. 2016, 12:44

Chybí obrázek
koláč osviežujúci

25. 01. 2019, 20:15

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.