Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rynglový koláč z kvasnicového těsta

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
4500 kalorií 0.0g cukrů 145.0g tuků 86.0g bílkovin

Příprava

Do mísy vložíme droždí a posypeme je lžičkou cukru a mícháme je, dokud se nerozpustí. Pak přidáme 10 dkg mouky, 1/8 l vlažného mléka a rozmícháme v řídké těsto, které poprášíme moukou a necháme pod utěrkou kynout. Do jiné mísy dáme zbytek mouky, sůl, 7 dkg cukru a citrónovou kůru. Pak přidáme vykynuté připravené těsto z první mísy. Ve vlažném mléce rozšleháme 2 žloutky, které za stálého míchání přiléváme do těsta. Nakonec přidáme řídké vlažné máslo a vytvoříme těsto, které opět poprášíme moukou a necháme znovu kynout pod utěrkou. Vykynuté těsto pak rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vytvoříme bochánek. Oba pak vložíme na moukou vysypaný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak je vytvarujeme a roztáhneme na plechu, aby měly vyvýšené okraje. Okraje potřeme žloutkem a střed vyplníme nakrájenými rynglemi. Povrch koláčů posypeme drobenkou, kterou si připravíme ze zbytku cukru a másla nebo se necháme inspirovat souvisejícími recepty a v dobře vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut.


Přidat na Pinterest
Petra

01. 09. 2009, Recept navštíven: 3877x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobre

11. 03. 2016, 12:44

Přidat komentář

Facebook komentáře